Suomeksi » Näe ja tee » Koli kesällä
Kuvia Kolin kesästä
Kesä Kolilla on tekemistä ja ohjelmaa!
Maisema lumoaa ja hiljentää vaarojen laelta tai Pielisen rannasta. Kolin kansallispuisto ja lähiluonto tarjoilee ihmeteltävää vaarojen laella, saarissa, hiekkarannoilla, kukka-ahoilla ja vaikka luolaretkellä.

Laaja Pielinen ja muut vesistöt tarjoavat puitteet vesiretkeilyyn, kalastukseen tai rannalla lekotteluun. Retki Ruunaan koskien tärskyissä tuo puolestaan vauhtia elämään. Luonnossa viihtyvälle ulkoilijalle Koli antaa paljon. Kolin Retkiviikko heinäkuussa on ulkoilijan unelmaviikko!

Luonnon lisäksi kesällä kukkii myös Kolin ohjelmatarjonta. Kesän kulttuuritarjonta Kolilla, Vuonislahdessa, Suomen Kivikeskuksessa, Lieksassa ja lähiseudulla on mittavaa! Kansallismaisemassa on hyvä puuhastella kesäharrastuksia: tikanheittoa, veneilyä, melontaa, kalastusta, patikointia, pyöräilyä, ratsastusta...

Kansallispuiston laitumilta löydät lampaita ja kaunista Itä-Suomen karjaa eli kyyttöjä. Kesällä 2010 pidettiin Kolin laitumilla jopa kyyttöjen ja lapinlehmien missikisat. Metsähallituksen kautta varattavat lammaspaimenviikot ovat olleet viime vuosien ehdoton kesähitti.

Maisemahissillä Kolin huipulle kesäaikaan!

Maisemahissi Ukko-Kolilla vie sinut nauttimaan kansallismaisemasta yläilmoista käsin. Hissi kulkee Ukko-Kolin ja Pielisen rannan välillä kesäaikaan 15.6.-17.8.2013. Lue lisää Maisemahissistä.

 

Kolin Retkiviikko

Kolin kesä tarjoaa lukuisia tapahtumia. Niistä oivallinen esimerkki on Kolin Retkiviikko. Retkiviikon aikana tehdään opastettuja retkiä muun muassa kansallismaisemissa ja kulttuuriympäristöissä. Patikoinnin ohella aktiviteetteja on monen ikäisille ja moneen makuun ja kulttuurinnälkää voi taltuttaa musiikkiesityksissä ja taidenäyttelyissä. Kolin Retkiviikkoa vietetään jälleen 29.6. - 7.7.2013. Tervetuloa!