Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €
Etusivu / Aktiviteetit / Kesäaktiviteetit / Retkeily ja vaellus

Retkeily ja vaellus

 

retkeily_vaellus.jpg

Kolilla on loistavat mahdollisuudet retkeilyyn ja vaellukseen. Kolin kansallispuistossa valittavana on useita erilaisia reittivaihtoehtoja. Merkittyjä polkuja noin 80 km ja reittien pituus vaihtelee 1,5-61 kilometrin välillä. Osa reiteistä on vaativia ja osa helppokulkuisia. Reittien varrella on tulipaikkoja, laavuja sekä autiotupia. Lisätietoja saat Kolin kansallispuiston verkkosivuilta. Kesäreiteillä oiva apu on Kolin retkeily- ja palvelukartta.

Kesäreiteille vaihtoehtoisia lähtöpisteitä on useita. Ukko-Kolin Yläpihalta Luontokeskus Ukon tuntumasta lähtee polkuja Kolin huippujen yli kansallispuiston eteläosiin, Kolin Uuron kautta Pielisen rantaan ja pohjoisen suuntaan Kolin Satamaan ja Kolin kylälle. Kolin kylä ja Kolin Satama ovat myös suosittuja lähtöpisteitä. Rantatieltä ja kaikilta pysäköintipaikoilta lähtee polkuja kansallispuistoon.

Kolin huiput ja useat muut näköalapaikat ovat vaikeakulkuisia avokallioita ja sellaisina usein myös liukkaita. Näköalapaikoilla ei ole katselutasanteita tai kaiteita vaan ne ovat luonnonnähtävyyksiä, joilla liikkuminen on omalla vastuulla.