Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €

Veneily

 

Voit myös nauttia Pielisen vesistöstä perinteisesti soutuveneellä. Harjusaarten rannat ovat ihanteelliset uintiretkille ja sama jatkuu mantereen puolella. Kolilla on kilometreittäin valkoisen hiekan rantaa, joka odottaa vain löytäjäänsä. Soutuveneilemään pääsee mukavimmin vuokraamalla mökin veneellä! Tai käyttämällä vuokrauspalveluita.

Kolin satamasta järjestetään retkiä Pieliselle sekä kirkkovenein että moottorivoimin.

 

Venekuljetukset Vuonislahti-Koli ja Koli-Vuonislahti-Paateri/edestakaisin

veneella_812_217.jpg

Venekuljetukset suurilla puuveneillä Vuonislahden ja Kolin välillä kesällä 2016. Pielisen ylityksen pituus on noin 10 km ja kesto noin 50 min (Paateriin/Paaterista noin 14 km). Maksimiasiakasmäärä samalla matkalla noin 20 hlöä (3 venettä) ellei tilauksen yhteydessä ole sovittu suuremmasta asiakasmäärästä.

Lähdöt: tilauksen mukaan. Hinnat: aikuinen 25 €, 40 € edestakaisin. Lapset 4–12-v. 10 €, 20 € edestakaisin. Veneellä on mahdollisuus tehdä retki myös Paateriin, jolloin hintoihin lisätään aikuisille 5 € ja lapsille 2 €. Eva Ryynäsen ateljeen ja Paaterin aluemaksu on aikuisilta 5 €. Minimilaskutus on 4 aikuista henkilöä. Hinta sisältää arvonlisäveron 10 %.

Mahdollisuus on sopia venematkalle esim. nuotiovälipalasta Pielisen saaressa, lounasruokailua Kestikievari Herranniemessä taikka Kylätoimintakeskus Kukossa. Myös Paaterin Galleria-kahvilassa on kahvitarjoilua.

Veneretki tehdään turvallisilla puuveneillä ja varusteisiin kuuluvat sadeviitat ja turvavarusteet. Kuljettajana toimii vuokraveneenkuljettajatutkinnon suorittanut laivuri. SÄÄVARAUS! Äkillisen myrskyn taikka muun veneilyn esteen sattuessa paluumatka tehdään taksilla/bussilla.


Opastettu retki venekuljetuksen yhteyteen.
Opastettu patikkaretki kuvanveistäjä Eva Ryynäsen inspiraation lähteillä vie suomalaisen luonnon keskelle karjalaisen mäntymetsän siimekseen Vuonislahdesta Paateriin taikka Paaterista Vuonislahteen. Polkureitti kulkee Jauhiaisen järven tuntumassa mäntymetsän ja kyläasutuksen keskellä Simpauttajan maisemissa. Retki toteutuu tilauksesta (varaus etukäteen) ryhmille. Ryhmän koko 3-10 henkilöä. Retken kokonaiskesto n 3 h, sisältäen opastetun patikkaretken, Paaterin esittelyt ja venekuljetuksen (Vuonislahti-Paateri, taikka päinvastoin). Opastuksen järjestää Lieksan Matkailuoppaat ry.
Opastetun patikkaretken hinta on 90 €/ryhmä (n. 1 h).

Yhteystiedot: Vuonis-yhteistoimintaverkosto, vuonis@vuonis.net, p. 0400 170 255, www.vuonislahti.fi

 

Piknikretkelle Hiekkasaareen

piknikretket_812_217.jpg

Suositut veneretket Kolin kansallispuiston saariin saavat jatkoa kesällä 2015. Metsähallitus järjestää veneretkiä Hiekkasaareen kesätorstaisin. Retkille tulee ilmoittautua etukäteen Kolin luontokeskus Ukkoon ja mukaan mahtuu 10 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Venekyyti saareen maksaa 20 €/henkilö.

Veneretkien kuljetuksista vastaa kokenut pielisenkävijä Eino Nuutinen. Retkelle lähdetään kesätorstaisin 25.6.–13.8.2015 klo 14 Kolin satamasta (Rantatie 12). Retki suuntautuu Kolin kansallispuiston Hiekkasaareen, jossa on mahdollista uida, nauttia kesästä ja syödä omia eväitä nuotion ääressä. Metsähallitus tarjoaa saaressa nokipannukahvit. Venekyyti saareen maksaa 20 euroa/henkilö ja paluu satamaan tapahtuu noin klo 17.

Kolin kansallispuiston saariin voi tutustua myös omatoimisesti ja hiekkarantoihin pääsee rantautumaan vaikka moottoriveneellä. Rakennettuja luiskia tai laiturirakenteita saarissa ei kuitenkaan ole. Lukuun ottamatta Purjesaaria, kaikista harjumuodostelman saarista löytyy Metsähallituksen ylläpitämä tulentekopaikka polttopuineen sekä kuivakäymälä.

Retkeilijän on hyvä tietää, että Kolin kansallispuiston saarissa liikkumiseen liittyy joitakin rajoitteita. Kansallispuiston järjestyssäännöt kieltävät liikkumisen hehtaaria pienemmillä luodoilla 15.5.–17.7. vesilintujen pesimärauhan turvaamiseksi. Yöpyminen ei ole sallittu missään kansallispuiston saarista. Jos mielii telttailla kansallispuistossa Pielisen rantamaisemissa, kannattaa suunnata puiston eteläpäässä sijaitsevaan Rykiniemeen, jossa on luvallinen telttailualue.

Pakkaa mukaan suosikkievääsi, venekyyti vie sinut kansallispuistoon kuuluviin Hiekkasaariin vaikka uimaan ja tulistelemaan. Samalla kuulet tarinoita Pielisestä, sen luonnosta ja historiasta. Retken kesto noin 3 tuntia. Venekyyti 20 € maksetaan käteisellä veneen kipparille.

Ennakkoilmoittautuminen Kolin luontokeskus Ukkoon, p. 020 639 5654.

Lähtöpaikka: Kolin satama (Rantatie 12). Metsähallitus, www.luontoon.fi/koli

 • Majoitus
 • Aktiviteetit
 • Palvelut
 • Käyntikohteet ja nähtävyydet
 • Reitit
-
Näytä palvelut
Hakutuloksia ei löytynyt
Hakutuloksia päivitetään
Näytä vain varattavissa olevat

Pinta-ala m2
Makuuhuoneita kpl
henk
Alue
Varaa Tutustu
Online
Varattu
Odota hetki Ladataan lisää......

{Name}

Pinta-ala {Area} m2
Makuuhuoneita {Bedrooms} kpl
{Adults} + {ExtraBeds} henk