Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €
Etusivu / Käynti- ja ostospaikat / Käyntikohteita

Muuta tutustumisen arvoista Kolilla ja lähiympäristössä

Kolilta on lyhyt matka muuallekin Pohjois-Karjalaan ja Kolin keskeinen sijainti antaa mahdollisuuden nauttia lähiympäristön palveluista. ”Tunnin päässä Kolista” –alue tarjoaa valtakunnallisesti ainutlaatuisen palvelukokonaisuuden, josta on saatavissa monenlaista sisältöä lomallesi.

 

luontokeskus.jpg

Kolin luontokeskus Ukko on Kolin kansallispuiston opastuskeskus. Siellä kohtaavat kansallispuiston ainutlaatuinen kulttuuri ja luonto. Ukko on mainio retken lähtöpiste, jossa saat retkeily- ja matkailuneuvontaa tai voit varata vuokratupia kansallispuiston alueella. Tietoa, taiteita ja elämyksiä koet monipuolisissa näyttelyissä. Pysyvässä 'Katse kansallismaisemaan' -näyttelyssä voit tutustua Kolin historiaan, geologiaan, luontoon ja kulttuuriin. Auditoriossa pääset nauttimaan upeista multivisioesityksistä tai järjestät kokouksia. Luontokauppa Vakasta hankit mukaasi maakunnan käsityöläisten luomuksia ja luomutuotteita tai pistäydyt kahvilla.

vuonislahti.jpg

Vuoniskylät Pielisen itärannalla muodostavat monipuolisen matkailukokonaisuuden: hyvätasoisia lomamökkejä, retkiä Pieliselle ja mm. kestikievari, jolla on perinteitä jo vuosikymmenien takaa. Eva Ryynäsen ateljee Paaterissa ja Pielisen Museo tarjoavat mieluisan vaihtoehdon taiteen-, historian- ja kulttuurinnälkään.


Kolin Keidas
sijaitsee Mattilan tilalla keskellä Kolin kansallispuistoa. Tarjoamme aamiaismajoitusta päärakennuksen kamareissa ja luhtiaitassa, luomu- ja kasvisruokaa Café Mandalassa sekä hyvinvointiin liittyviä kursseja ja ohjelmapalveluita. Kirjoittajakoti ja tilojen vuokrauspalvelut. Lisätietoja: kolinkeidas@gmail.com, p. 040 865 0466, kolinkeidas.com.

 

mustikkapaikka_812_217_1.jpg

Sinikan savikamarin Mustikkapaikka on sympaattinen uniikkikeramiikan näyttelymyymälä n. 40km Kolin kylältä Juuan suuntaan. Sinikka Häyrisen valaisimet, kynttilälyhdyt, pienet suihkulähteet ja muu taidekeramiikka odottavat ihailijoitaan. Avoinna ovikellon tai puhelimen avulla. Katso yrityksen kuvia, kartta ja esittely Mustikkapaikan internetsivuilta. Sinikan savikamari. Paalasmaantie 120, 83900 Juuka, p. 040 507 9732, email: sinikka.hayrinen@luukku.com.

paateri_kivikylä_812_217_.jpg

Kesäaikaan voit tutustua kiven lumoon Tulikiven Kivikylässä puolen tunnin ajomatkan päässä Kolin kylältä. Kesällä myös golf-kentät odottavat Kontiolahdella ja Nurmeksessa. 

Hyvärilän Matkailu- ja nuorisokeskus tarjoaa ohjelmaa ja tekemistä koko perheelle - alueella on uimaranta, kuntopolku ja useita rantalentopallokenttiä. Voit pelata monitoimikentällä sählyä, koripalloa, käsipalloa jne. Vuokrattavana on kanootteja, soutuveneitä, kävelysauvoja, palloja ja pelejä, ja talvella voi vuokrata lumikenkiä.

Hyvärilään avatttin heinäkuussa 2012 liikuntahalli. Täysimittainen sählykenttä, lento-, kori ja käsipallokentät, futsal- ja jousiammuntavälineet, peiliseinät, kiipeilyseinät ja -alueet tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet erilaisiin urheilu-ja liikuntaleireihin sekä erilaisiin ohjelmapalveluihin. Matkaa Kolilta Nurmekseen Hyvärilään 83 km.

Valamon munkkiluostari Heinävedellä, noin 1,5 tunnin ajon päässä Kolin kylältä on ortodoksisen uskonelämän ja kulttuurin elävä keskus. Luostari ottaa vieraita vastaan ympäri vuoden.

jaatie_820_217.jpg

Euroopan pisin sisävesien virallinen jäätie Koli-Vuonislahti yhdistää noin 270 asukkaan Kolin kylän ja noin 250 asukkaan Vuonislahden kylän. Kesäaikaan verrattuna jäätie lyhentää kylien välistä ajomatkaa yli 50 km. Helmi-maaliskuussa jäätien merkitys korostuu, kun hiihtolomalaisten myötä asukasmäärät moninkertaistuvat. Jäätiellä liikkuu enimmillään noin 500 ajoneuvoa vuorokaudessa. Virallisia jääteitä on Pohjois-Karjalan Ammattikorkeakoulun Matkailun koulutusohjelmassa tehdyn opinnäytetyön mukaan Pohjoismaissa ja Baltiassa. Koli-Vuonislahti -jäätie oli kartoitetuista jääteistä pisin sisävesien virallinen jäätie. Jäätiellä on pituutta noin 7 km eli yhtä paljon kuin Hailuodon jäätien (10 km) jäälle rakennettavalla osuudella. Jäätie on avattu keskimäärin tammikuun puolivälissä (tie voidaan avata kun jään tehollinen paksuus on 40 cm). Pisimmillään tie on ollut käytössä huhtikuun 21. päivään asti.

Video jäätieltä:

 

 • Majoitus
 • Aktiviteetit
 • Palvelut
 • Käyntikohteet ja nähtävyydet
 • Reitit
-
Näytä palvelut
Hakutuloksia ei löytynyt
Hakutuloksia päivitetään
Näytä vain varattavissa olevat

Pinta-ala m2
Makuuhuoneita kpl
henk
Alue
Varaa Tutustu
Online
Varattu
Odota hetki Ladataan lisää......

{Name}

Pinta-ala {Area} m2
Makuuhuoneita {Bedrooms} kpl
{Adults} + {ExtraBeds} henk