Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €
Etusivu / Ladut / Kolin ladut / Hiihtotapahtumat

Hiihtotapahtumat

 

Kolin matkailualueella järjestetään vuosittain useita hiihtotapahtumia, joissa ei kilpailla vaan nautitaan ulkoilusta ja upeista maisemista. Hiihtomatkaksi voi valita muutaman kilometrin ja noin 70 kilometrin väliltä. Reittien varrella on huolto- ja taukopaikkoja.

hiihtotapahtumat_200_250_kuva_1.jpg
hiihtotapahtumat_200_250_kuva_2.jpg
hiihtotapahtumat_200_250_kuva_3.jpg

Pielisen jäähiihto 25.2.2017

Pielis en jäähiihto on ilmainen retkihiihtotapahtuma, jossa hiihdetään tasaisella pinnalla, Pielisen jäällä. Reitti kulkee Kestikievari Herranniemestä Raapionsaareen ja Loma-Kolille, jatkaa matkaa Ukko-Kolin rinteiden ala-asemalle, Kelvänsaareen ja takaisin Vuonislahteen. Mielenkiintoisen latuyhteyden Pielisen jäähiihtoon tekee reitti Jauhiaisen järven ylitse Paateriin, Eeva Ryynäsen taiteilijakotiin. Vuonislahden ja Kolin välillä hiihdettävässä hiihtotapahtumassa niin lähtöaika, -paikka kuin seura ovat vapaasti valittavissa ja matkan varrella voi pysähtyä Raapionsaaren kodalla makkaranpaistoon. Tapahtuma on maksuton, mutta latuasemilla on syytä varautua pienellä retkikassalla. Latuasemina ovat mm. Paaterin Galleria-kahvila, Ukko-Kolin rinteiden ala-asema sekä Kestikievari Herranniemi, jossa on mahdollisuus myös aterioida ja saunoa hiihtoretken jälkeen.

Lähtöpaikat:
Ukko-Kolin rinteiden ala-aseman parkkipaikka, Paateri sekä Vuonislahden laivalaiturin läheisyys. Huom! Jäätielle ei saa pysäköidä.
Liukuva lähtöaika: 9–15
Hiihtomatkat: Loma-Koli – Herranniemi 9 km, Herranniemi, Herranniemi – Paateri – Herranniemi 8 km.
Lisätiedot: Vuonis-kylämatkailu, Reino Kuivalainen, p. 040 017 0255, reino.kuivalainen(at)vunas.inet.fi sekä koli.fi -tapahtumakalenteri

Ruunaan koskihiihto 26.02.2017

Ruunaan koskihiihto on yksipäiväinen, laturetkitapahtuma, joka järjestetään Ruunaan retkeilyalueen koskien äärellä helmi-maaliskuun vaihteessa. Kapeat, retkeilyalueella mutkittelevat, ladut sopivat perinteiselle hiihtotyylille ja latua voi hiihtää vähäiselläkin  hiihtokokemuksella. Lähtöpaikkana on Ruunaan Matkailu Munkkivaarassa ja taukopaikka Murroon eräleirillä odottaa laturetkeilijää lähdöstä 6,5 kilometrin päässä. Hiihtoreitti kulkee pitkin vaelluspolkupohjia ja Lieksanjokea seuraillen, ja matkan varrella on selvät opasteet eripituisille kierroksille sekä varoitukset teiden ylityksistä. Osallistumis-maksuun sisältyy taukopaikalla huolto sekä maalissa savusauna, mehutarjoilu ja kunniakirja. Taukopaikalla on myös buffet, josta voi ostaa muun muassa kahvia ja muurinpohjalettuja.

Lähtöpaikat: Ruunaan Matkailu, Munkinvaara
Liukuva lähtöaika: 9–12
Hiihtomatkat: 12, 22 ja 30 km, hiihtotapana perinteinen
Lisätiedot: www.ruunaanmatkailu.fi/ruunaankoskihiihto

maisemahiihtologo.jpgKolin maisemahiihto 4.-5.3.2017

Kolin maisemahiihto järjestetään vuonna 2017 jo 24. kerran. Maisemahiihtoa on tituleerattu Suomen kauneimmaksi laturetkeksi. Tapahtuman ladut kulkevat Ahmovaaran ja Kolin maisemissa. Maisemahiihdossa voi bongata kaiken kaikkiaan 15 vaaraa ja valita 10 eri reittivaihtoehdosta, joiden pituus vaihtelee 6 kilometristä aina 55 kilometriin. Hiihdosta ja huikeista vaaramaisemista pääsee parhaiten nauttimaan, kun varaa riittävästi aikaa ja muistaa huoltaa matkan varrella niin itsensä kuin suksensa. Maisemahiihdossa, sen enempää kuin Kolin muillakaan laturetkillä, ei hiihdetä kilpaa, vaan ladulle saa lähteä milloin ja mistä itselle parhaiten sopii. Mikä parasta – reiteillä voi viihtyä vaikkapa koko päivän!

Lähtöpaikat: Kolin kylä, Break Sokos Hotel Koli ja Loma-Koli.
Liukuva lähtöaika: molempina päivinä klo 8 alkaen. Lähtöpaikat suljetaan klo 17 ja muut huoltopisteet klo 16
Hiihtomatkat: 6–55 km, 10 eri reittivaihtoehtoa. Ladut sekä perinteiselle että vapaalle hiihtotavalle.
Lisätiedot: www.maisemahiihto.fi

 

ahmanhiihtologo.jpg  Ahmanhiihto 10.-11.3.2017

Ahmanhiihto hiihdetään Kolin ja Ahmovaaran upeissa maisemissa maaliskuun alkupuolella 42. kerran. Tykkylumisten vaaran lakien, suojaisten notkelmien ja aukeiden ahojen kautta kulkevaa Ahmanhiihdon latua kutsutaan myös Suomen kauneimmaksi laturetkeksi. Kolin unohtumattomissa ympäristöissä hiihdettävällä laturetkellä osallistujat suksivat kahden päivän ajan omaan tahtiin. Hiihtomatkat voivat vaihdella lyhemmistä 15 kilometrin lenkeistä pisimmillään noin 50 kilometrin reittiin. Matkaa voi taittaa niin perinteisellä kuin vapaalla hiihtotyylillä. Ainoastaan uusi, helpompi reitti Kopravaarasta Ahmovaaraan soveltuu uran kapeuden takia vain perinteiselle hiihtotavalle. Tapahtuma on kerännyt ladulle parhaimmillaan yli 2 200 hiihtäjää, jotka ovat ylistäneet niin upeita näkymiä kuin miellyttävää tunnelmaa taukopaikkojen rakovalkeilla. Osallistumismaksuun sisältyy lähtö- ja huoltopistetaulukon mukainen huolto, ja tapahtumaan järjestetään bussikuljetuksia muun muassa Helsingistä.

Lähtöpaikat: Ahmovaaran koulu, Koli Freetime Kopravaara, Jeron risteys, Break Sokos Hotel Koli, Kolikeskus ja Räsävaara.
Liukuva lähtöaika: Molempina päivinä klo 8 alkaen, huoltopisteet suljetaan klo 16
Hiihtomatkat: 10–50 km + 5 km kierros Kolikeskuksella, hiihtotapoina perinteinen ja vapaa
Lisätiedot: www.ahmanhiihto.fi

Pogostan Hiihto 82x20 Pogostan Sanomat_1.png

Pogostan Hiihto 40 vuotta -juhlahiihto 18.-19.3.2017

Suomen itäisin massahiihto juhlii Suomen itsenäisyyttä ja omaa 40-vuotista taivaltaan lumien keskellä: Pötsönvaaran mittari näyttää helmikuun alussa jo 62 sentin lumikerrosta.

Juhlavuosi uudistaa tapahtuman. Uudistukset on suunnattu kilpailijoille, perheille ja yhteisöille.
Retkisarjan 30 km voi suksia myös viestihiihtona 2-3 hlön joukkueissa, jolloin hiihtomatkat ovat 4-15 km. Retkisarjassa ei aikaa kelloteta ja viestihiihto sopii esimerkiksi perheille, työ-, harrastus- ja ystäväporukoille.
30 km palkintosarjat hiihdetään sekä lauantaina että sunnuntaina. Ja vielä yhtenä uudistuksena reitin varrella on geokätköjä, joista yksi tulee olemaan Suomi 100 vuotta -geokätkö.
Kaikkien sarjojen, myös perinteisten päämatkojen 51 km ja 58 km, lähtö ja maali sijaitsevat Pogostalla, Pohjois-Karjalan Ilomantsissa.
Lisätietoja Pogostan Hiihdosta: www.pogostanhiihto.fi.

Majatalosta majataloon – hiihtovaellus hyvän ruoan ja perinteisen hiihdon ystäville

Mikäli hiihtorupeamaa ei halua jättää vain yhden tai kahden päivän laturetkeen, tarjoaa Majatalosta majataloon -hiihtopaketti täyden palvelun hiihtovaelluksen, josta voi nauttia vaikka koko viikon. Perinteisen hiihtotyylin luontolatu kulkee Valtimon Puukarista Nurmekseen vaihtelevassa maastossa. Matkaa voi taittaa leppoisasti omaan tahtiin hiihdellen, sillä laturetken päivämatkat ovat 15–30 kilometriä. Mikäli suksi luistaa, voi vaellusladun lisäksi hiihdellä majatalojen omia maisemalatuja. Kevätauringossa, puhtailla hangilla hiihdellen vietetyn päivän jälkeen hiihtäjä pääsee nauttimaan majatalojen leppoisasta tunnelmasta ja aidosta, herkullisesta (Karelia á la carte) lähiruoasta. Retken alkupäähän, Puukarin Pysäkille pääsee kätevästi myös linja-autolla (esim. Joensuu–Oulu), sillä linja-autopysäkki on aivan majatalon lähellä.
Lisätietoja hiihtovaelluspaketista saa osoitteesta www.visitkarelia.fi.