Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €
Etusivu / Rinteet ja ladut

Kolin rinteet ja ladut


Kolin rinteissä on valinnavaraa

Kolilla on eteläisen ja keskisen Suomen vaativimmat rinteet sekä lapsille ja perheille sopivia rinteitä ja snowpark. Rinteet sijaisevat kahdessa rinnekeskuksessa: Ukko-Kolilla Kolin kansallispuistossa ja kymmenen minuutin ajomatkan päässä Ukko-Kolilta Loma-Kolilla. Kummassakin keskuksessa on kuusi rinnettä, ja niihin pääsee samalla lipulla. Kolilla on lasketeltu jo vuodesta 1938. Vuonna 2013 Suomen hiihtokeskusyhdistys ry valitsi ne vuoden hiihtokeskukseksi.

Ukko-Kolin rinteet sijaitsevat Kolin kansallispuiston korkeimmilla vaaroilla ja suurin korkeusero on 230 metriä. Ukko-Kolin musta on yksi Suomen jyrkimmistä rinteistä, kaltevuutta on peräti 33,8 astetta. Ukko-Kolin rinteet tarjoavat haasteita kokeneemmalle laskijalle, mutta sopivat hyvin myös harrastelijalle.

Loma-Kolin rinteistä nauttivat alan harrastajat, mutta myös lapsiperheet ja lautailijat. Suurin korkeusero näillä rinteillä on 140 metriä. Tarjontapalettiaan laajentanut SnowPark on suunnattu lumilautailijoille ja New School -laskijoille. Tarjolla on suurempia obstaakkeleja jo temput taitaville sekä pienempiä ja helpommin lähestyttäviä reilejä, pressejä ja hyppyreitä lajin saloihin vasta vihkiytyville.

Kolilla on Suomen pisin yhtämittainen valaistu latu

Kolilla on yli 60 km latuja. Pääladun muodostaa Suomen pisin yhtämittainen valaistu latu, joka on 25 kilometrin pituinen. Kopravaarasta, kuutostien varrelta ja Koli Freetimen pihapiiristä alkava valaistu latu vie Loma-Kolille. Latu on kaksisuuntainen.

Kolin kansallispuiston vaativat vaaraladut, 3 ja 7 km tekevät lenkit Ukko-Kolin tuntumassa upeissa vaaramaisemissa. Maaliskuussa huollettujen latujen verkosto on laajimmillaan, kun Kolilla hiihdetään Kolin Maisemahiihto ja Ahmanhiihto. Tasaisinta suksikyytiä löytyy Pielisen jäältä. Pielisen latu-urilla viihtyy etenkin kevätauringon lämmittäessä!

laskija_koli_web.jpg


lautailija.jpg


ahmanhiihto_324_216.jpg