Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €
Ajankohtaista

Koli juhlii satavuotista Suomea tapahtumasarjalla

suomi_100_kuva_500_330.pngKuva: Markku Penttinen.
12.2.2017 10:52

Suomi 100 vuotta palvelu- ja tuoteäänestyksessä kolilaisia yrityksiä

Suomi 100 vuotta viralliseen ohjelmaan on valittu ”Suomi 100 vuotta – tapahtumat Kolin kansallismaisemissa” -tapahtumasarja. Tapahtumat kattavat koko vuoden ja korostavat kansallispuistoa, -maisemaa ja suomalaisuutta. Suomi 100 vuotta palvelu- ja tuoteäänestyksessä ovat mukana kolilaiset yritykset Ilovoltti Oy ja Saga Spirit Oy.

Tapahtumia pitkin vuotta

Tapahtumasarjan aloittavat Suomen kauneimmat laturetket: Kolin maisemahiihto 4.–5.3.2017 ja Ahmanhiihto 10.–11.3.2017. Kummatkin laturetket hiihdetään Kolin kansallismaisemissa. Keskikesää juhlitaan Kolin Retkiviikolla 1.7.–9.7.2017. Kolin ja Ruunaan alueilla. Kymmenennen kerran järjestettävällä Kolin Retkiviikolla on kymmeniä eri tapahtumia viikon aikana. Tapahtumassa pääsee osallistumaan muun muassa perinteiden vaalimiseen heinäntekotalkoissa ja iltamien kylätansseissa.
Kolin sadonkorjuujuhlaa 8.9.2017 vietetään nauttimalla uutispuuroa, kaskiruisleipää ja savumuikkuja. Tapahtuma kokoaa myös muita kuin kyläläisiä juhlistamaan syksyn satoa. Kolin sinivalkoinen venetsialaisen 9.9.2017 pääjuhla on Pielisen rannalla illalla Satamaravintola Alamajalla ja sen läheisyydessä, jossa korostetaan juhlavuonna suomalaisuutta niin valaistuksessa kuin ruuissakin sekä Kari Kolan valoteoksilla, ilotulituksella ja musiikkiesityksillä.
Suomen itsenäisyyden pääjuhla Kolilla järjestetään ensimmäistä kertaa 6.12.2017 Break Sokos Hotel Kolilla. Itsenäisyyttä juhlitaan muun muassa suomalaisella ruualla ja juhlaan pyritään saamaan tunnettuja suomalaisia, sinivalkoisia ääniä, esiintymään.

Tapahtumasarjan tavoitteena on tuoda esille Suomen luonnon, kulttuurin ja matkailun eri muotoja. Se muistuttaa suomalaisia Suomen rikkaudesta näillä saroilla. Esittelemme Suomea ja suomalaisuutta kansainvälisille vieraille. Kolilla on myös tärkeä yhteys karelianistien kautta itsenäisyyden syntyyn. Samalla se vahvistaa Kolin alueen ja koko Suomen matkailua, mistä on hyötyä myös tulevaisuuden Suomelle.

Kolilainen tuote ja palvelu Suomi 100 vuotta -tunnuskilpailussa
Suomi 100 vuotta -ohjelma on järjestänyt kilpailun, jossa valitaan 100 Suomen parasta tuotetta ja palvelua, jotka saavat vuoden ajaksi Suomi 100 vuotta -tunnuksen käyttönsä.

Kolilaisista palveluista kilpailussa on mukana Ilovoltti Oy:n Laulukimppu, joka on ennakkoon varattava laulutuokio luonnonäänien säestämänä kansallismaisemassa lahjaksi/kiitokseksi itselle tai läheiselle. Yritys haluaa tarjota helposti saavutettavan elämyksen paikassa, joka on inspiroinut erialan taiteilijoita koko itsenäisyytemme ajan.

Kolilainen tuote kilpailussa on Saga Spirit Oy:n Taittopuukko ”sorsakoskelainen”. Hackman alkoi valmistaa Sorsakoskella vuonna 1959/60 Tapio Wirkkalan suunnittelemaa muovikahvaista taittopuukkoa, jonka malli on kestänyt aikaa sukupolvesta toiseen. Nykyisin Saga Spirit Oy tuottaa 100 % suomalaisena käsityönä samaista taittopuukkoa alkuperäisillä muoteilla ja koneistuksella, joista vanhin on vuodelta 1955. Sorsakoskelta taittopuukkotuotanto siirtyi Leppävirran kautta Saga Spirit Oy:n hallintaan vuonna 2013.

100 palvelua tai tuotetta valitaan yleisön verkkoäänestyksessä, jotka saavat Suomi 100 vuotta -tunnustuksen käyttöönsä. 100 ääntä nopeimmin saanut tuote tai palvelu valitaan itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaan mukaan.  Äänestys alkaa 15.2. klo 9. Äänestysaikaa on 28.2. klo 24 saakka. Äänestykseen voi osallistua sivulla: https://100hyvaasuomesta.fi.

Lisätiedot:

Veli Lyytikäinen
Kolin Matkailuyhdistys ry
toiminnanjohtaja
p. 040 771 6652, veli.lyytikainen@koli.fi