Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €
Ajankohtaista

Kolin talvikausi alkaa

rinteet_500_330.jpg
14.12.2018 13:48

Ski&spa -bussi kulkee Joensuusta ja Bombalta

Kolin talvikausi alkaa toden teolla Ukko-Kolin rinteiden avautuessa. Lauantaina 15.12. rinteistä avataan Pielinen ja Alkeisrinne. Samalla käyttöön otetaan myös tuoli- ja mattohissi. Rinteet ovat avoinna jouluun asti viikonloppuisin ja joulun jälkeen jokaisena päivänä huhtikuulle asti.

Ski&spa -bussiyhteys Bombalta ja Juuasta kulkee lauantaisin. Bussi lähtee Bombalta klo 9 ja mukaan pääsee lisäksi Nurmeksesta ja Juuasta. Paluu alkaa klo 16.55. Perinteisesti Ski&spa-bussi kulkee Joensuusta Kolille lauantaisin ja sunnuntaisin. Kummatkin bussit ovat käytössä jo tulevana viikonloppuna.

Rinteitä lumetetaan jatkuvasti – aina kun pakkasta on riittävästi. Loppujen rinteiden lumetukseen tarvitaan yhtämittaista pakkasta noin kaksi viikkoa. Rinteet ovat Pohjois-Karjalan pisimmät ja maastomuotojen vuoksi lunta tarvitaan paikoin jopa yli metri.

Kolin laduista ovat tällä hetkellä avoinna ensilumen latu (7 km) Kopravaara–Louhivaara sekä Käränkälammen lenkki (6 km) luistelutyylille. Latuverkostoa täydennetään jouluksi. Vuodenvaihteen jälkeen latuja kunnostetaan hiihtolomia kohden siten, että hiihtolomien aikaan latuja on avoinna noin 100 km Pielisen jäällä sijaitsevat ladut mukaan lukien.

Kolin urheilukentällä sijaitseva jääkiekkokaukalo on jäädytetty ja se on kaikkien käytössä. Ylläpidosta vastaa Kolin Ipatti. Myös Ahmovaaran koulun kaukalo on luistelukunnossa. Kolin urheilukentälle tehdään talven mittaan lasten harjoittelulatu (300 m) tasaiselle maalle.

Talven myynti Kolilla on sujunut varsin hyvin. Erityisesti joulun ja vuoden vaihteen tilanne näyttää hyvältä. Tilaa on jonkin verran vielä kumpanakin sesonkina ja kannattaa soittaa vaikka Kolin matkailuneuvontaan, niin sopiva majoituskohde löytyy helposti. Alueella on hyvin paljon ohjelmaa jouluna ja uutena vuotena: www.koli.fi/joulut.


Lisätietoja:
Veli Lyytikäinen
Toiminnanjohtaja
Kolin matkailuyhdistys ry
p. 040 771 6652
veli.lyytikainen@koli.fi

Janne Jetsonen
Rinnepäällikkö
Kolin rinteet
p. 010 762 3622
janne.jetsonen@sok.fi