Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €
Ajankohtaista

Retkiluistelurata Vuonislahti - Koli avataan torstaina 9.2.

luistelubaana_500_330.jpg
8.2.2017 19:25

Rata sijaitsee Euroopan sisävesien pisimmän virallisen jäätien vieressä

Vuonislahti-Koli jäätien viereen avataan retkiluistelurata torstaina 9.2.2017. Radan pituus on yhteen suuntaan seitsemän kilometriä.

- Lieksan kaupunki toteuttaa retkiluisteluradan nyt ensimmäistä kertaa, valottaa hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen. - Haluamme tarjota sekä kuntalaisille että matkailijoille mahdollisuuden retkiluisteluun Pielisen ja Kolin upeissa maisemissa, Sihvonen toteaa.

Retkiluistelurataa pidetään auki aina sään salliessa niin kauan kuin jäätie on avoinna liikenteelle. -Rata soveltuu koko perheen ulkoiluun ja tuo varmasti sekä Kolin että Lieksan hiihtolomalaisille mukavan lisän palvelutarjontaan, hyvinvointijohtaja Sihvonen iloitsee. Rata hoidetaan esim. lumipyryn jälkeen heti, kun jäätie on avattu.

– Asiakkaille järjestetään penkit luistimien vaihtoon sekä Vuonislahden että Kolin päähän, liikuntasihteeri Jarmo Honkanen kertoo. Samoin noin puoliväliin on tulossa penkki, jossa voi pitää välillä vaikka evästaukoa, Honkanen jatkaa.

- Retkiluisteluradan osalta on muistettava, että kyseessä on luonnon jää, joka saattaa olla epätasainen, liikuntasihteeri Honkanen muistuttaa. Luistelu alueella tapahtuu omalla vastuulla. - Luistimiksi suosittelemme toki retkiluistimia, ja jos omia ei ole, pystyy niitä vuokraamaan viikonloppuisin Kolin Safaritalolta Loma-Kolilta, Honkanen vinkkaa.

Moottoriajoneuvoilla ajaminen luisteluradalla ei ole sallittu.

Radan kuntoon saamisessa urakoitsijan lisäksi talkootyöllä on ollut iso merkitys. - Haluamme samalla kiittää kaikkia niitä, ketkä ovat talkootyöhön osallistuneet ja sitä kautta luisteluradan toteuttamista nopeuttaneet, hyvinvointijohtaja Sihvonen kiittää.

Lisätietoja:
Arto Sihvonen, hyvinvointijohtaja, puh. 040 104 4101
Jarmo Honkanen, liikuntasihteeri, puh. 040 104 4113