Kulttuurin monet kasvot

Loma-ohjelmaa koko perheelle

Suomalaisuuden maamerkkinä ja suomalaisuuden tunnetta nostattaneena Koli on iskostunut taidehistoriaan ennen kaikkea karelianismin suurten nimien kautta. Kirjailija Juhani Aho, taidemaalarit Venny Soldan-Brofeldt, Pekka Halonen sekä Eero Järnefelt ja valokuvaaja I.K. Inha ovat säveltäjä Jean Sibeliuksen ohella hakeneet Kolilta inspiraatiota töilleen. Tunteita herättävä Kolin alue kutsuu taiteilijoita ja kulttuurin ystäviä – sukupolvesta toiseen.

Teatteriuutuus – 32 näytöstä Kolin luontokeskus Ukossa

Kolin luontokeskus Ukon 200-paikkainen auditorio on kesällä 2019 näyttämönä Kolin kesän teatteriuutuudelle. Kesä-elokuulle ajoittuvat näytökset sopivat myös kansainväliselle yleisölle, sillä ne tekstitetään englanniksi ja saksaksi.  Lue lisää ja osta liput verkkokaupasta.

Lieksan Vaskiviikko 26.7.-3.8.2019

Pohjoismaiden suurin vaskimusiikkifestivaali heinä-elokuussa tarjoaa korkeatasoista vaskimusiikkia ja viihteellisiä konsertteja. Vuodesta 1980 lähtien järjestetty Lieksan Vaskiviikko sisältää musiikkikursseja, kansainvälisen kilpailun ja korkeatasoisen konserttisarjan sekä pihasoittoja eri puolilla seutua. Osa konserteista on ilmaiskonsertteja.

Katso Lieksan Vaskiviikon ohjelma.

Pielinen Soi -festivaali

Pielinen Soi -festivaali on laajentunut ympärivuotiseksi tapahtumaksi, jonka konsertteja järjestetään eri puolilla Pielistä. Vuoden 2019 ohjelma sisältää monipuolisesti niin suuria kuin intiimejä konsertteja, oopperaa, kuoromusiikkia, jazzia, tangoa ja musiikkia lapsille. Pielinen Soi -festivaalin 2019 kesä- ja syyskauden ohjelmistossa nousee esille erityisesti karjalainen kulttuuriperimä ja ortodoksisuus. Kansanmusiikin ammattiorkesteri Tallari avaa festivaalin kesäkauden 25.6.

pielinensoi.fi

Monola-juhlaviikko 1.-6.7.2019

Monola-juhlaviikon teemana on Jean Sibeliuksen 110 vuotta sitten Kolille tekemä matka, jonka jälkitunnelmissa syntyi säveltäjän neljäs sinfonia. Sibeliuksen neljäs sinfonia kuullaan juhlaviikon huipentavassa Monola-gaalassa Lieksassa 6.7.2019 klo 16 Joensuun kaupunginorkesterin esittämänä. Juhlaviikolla järjestetään opastettuja veneretkiä Sibeliusten häämatkakohteeseen Monolaan Lieksassa sekä Zacharias Topeliuksen näytelmään pohjautuva, Jonne Valtosen säveltämä Lintu Sininen -teoksen kantaesitys.

Lue lisää: www.monola.fi  

Koli Ruska Blues 13.9.-15.9.2019

Kolin ruska ja bluesin siniset sävelet kohtaavat joka vuosi syyskuussa kauniissa kansallismaisemassa. Break Sokos Hotel Kolilla konsertoidaan, syödään ja nautitaan. Mielen voi virittää perjantain ja lauantain konsertteihin viereisillä ulkoilupoluilla Suomen rakastetuimmassa kansallismaisemassa ja konserttipaikan alakerran maisema- ja hemmottelukylpylässä.

Lisätiedot: Break Sokos Hotel Kolin myyntipalvelu, puh. 020 123 4662, sales.karelia@sokoshotels.fi.
   

Vuokonjärven kesäteatteri 21.6.-21.7.2019

Vuokonjärven kesäteatteri Juuassa esittää kesä-heinäkuussa 2019 Ilkka Malmin ja Rami Saarijärven kirjoittaman näytelmän Tahdotko naimisiin? Näytelmän sovittaa ja ohjaa teatterille Johanna Leksis. Kesäteatterissa on katettu, 500 hengen katsomo ja selkänojalliset penkit. Kaksi tuntia kestävään, koko perheelle sopivaan, näytelmään sisältyy puolen tunnin väliaika, jolloin on saatavilla suolaista ja makeaa syötävää ja juotavaa. Katso esitysajat.

Vuokonjärven kesäteatteri, Vuokontie 1035, Juuka, Eija Meriläinen, 045 353 3727 tai 050 541 8951, eijamerilainen@hotmail.com, www.vuokonjarvenkesateatteri.fi.

Taiteilijaresidenssi Kolin Ryynänen

Kolin kylän keskustassa sijaitsevan, Kolin Ryynäsen punamullalla maalattujen hirsirakennusten sydämessä on Ryynäsen taiteilijaresidenssi, jota vuokrataan vieraileville taiteilijoille. Suomesta ja ympäri maailmaa Kolille saapuvat taiteilijat työskentelevät määräajan Kolilla. Residenssissä työskentelevien kuvataiteilijoiden töistä järjestetään usein näyttely Kolin luontokeskus Ukossa tai Kolin Ryynäsessä.

Lisätietoja: Kolin Kultttuuriseura ry, koliresidence@gmail.com, Facebook: kolinkulttuuriseura

Eva Ryynäsen taiteilijakoti ja Paaterin kirkko

Kuvanveistäjä Eva Ryynäsen (1915-2001) taiteilijakoti Paateri on upea vierailukohde. Kansansuosioon 1970- ja 80-luvuilla nousseen taiteilijan ja tämän Paavo-puolison kotitilan asuinrakennuksessa, ateljeessa ja galleriakahvilassa voi ihailla veistoksia, reliefejä sekä ainutlaatuisia rakenteita ja kalusteita. Vuosien varrella Paaterissa valmistui noin 500 veistosta. Suurin yksittäinen taideteos on vuonna 1991 valmistunut upea Paaterin kirkko, jossa vieraita ihastuttavat muun muassa yksittäisistä männynrungoista veistetyt yksilölliset istuinpenkit. Paateri on avoinna 15.5. – 15.9. joka päivä klo 10–18 (juhannusaattona klo 10–16). Talvikaudella Paateri on avoinna hiihtolomaviikoilla joka päivä klo 10–16 ja muutoin sopimuksen mukaan. 

Paateri, Paateri 21, 81560 Vuonisjärvi p. 040 104 4055, www.lieksa.fi/museo

Taidetta näyttelyissä

Kolin luontokeskus Ukossa on nähtävää taiteen ja kulttuurin ystäville. Ukon pysyvä näyttely ”Katse kansallismaisemaan” esittelee alueen geologiaa, luontoa sekä historiaa ja auditoriossa voi katsoa Kolia esitteleviä elokuvia ja kuvaesityksiä. Ukon vaihtuvissa näyttelyissä ovat esillä eri taiteilijoiden valokuvat, maalaukset, veistokset, tekstiilityöt ja esimerkiksi runot.

Kolin luontokeskus Ukko, 020 639 5654, Ylä-Kolintie 39, Koli, www.luontoon.fi/ukko.    

Show your Kli

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK