Kolin Retkiviikko

Ulkoilijan unelmaviikko 29.6.–7.7.2019

Jo perinteeksi muodostunutta Kolin Retkiviikkoa vietetään kesä-heinäkuun vaihteessa 29.6.–7.7.2019 jo 12. kertaa. Kolin kesää rikastuttavalla tapahtumaviikolla Kolilla ja lähialueilla voi kokea erilaisia teema-aktiviteetteja. Teemojen kautta on mahdollisuus kokea Kolin monipuolisuus ja värikkyys päivittäin.

Viikon aikana pääsee tutustumaan Kolin vaaramaisemiin useista perspektiiveistä. Voi hypätä islanninhevosten selkään, osallistua opastetuille retkille, käydä joogaretkellä tai ihastella maisemaa järveltä käsin veneretkillä. Kulinaristien makuhermoja kutkutellaan mitä moninaisimmilla herkuilla. Kolin matkailualueella soivat tänäkin kesänä lukuisat Pielinen Soi -kamarimusiikkifestivaalin konsertit, joista pääsee nauttimaan niin Kolilla, Paaterissa Juuassa kuin Lieksassakin.

Jos tuntuu, ettei Pielisen virtaus riitä, virran vietäväksi pääsee myös Ruunaan koskilla. Tekemisen meiningin ja vauhdikkaiden tapahtumien vastapainoksi taas voi antaa mielen rauhoittua metsässä sammalmättäällä tai kivenlohkareella.

Ihaile kansallismaisemaa maisemahissistä käsin

Retkiviikon aikaan Kolilla palvelee päivittäin klo 10-17.30 kahden hengen penkeillä varustettu maisemahissi, josta avautuvat Kolin vehreät maisemat ja huikea näkymä Pieliselle. Huoltotauko päivittäin klo 14 -14.30.
Maisemahissimatkan pituus on 770 metriä ja kesto yhteen suuntaan noin kahdeksan minuuttia. Korkeuseroa matkan aikana kertyy huimat 212 metriä. Maisemahissi on näppärä tapa tutustua Kolin kansallismaisemiin yläilmoista käsin vaikka koko perheen voimin.

Hinnat: aikuiset meno-paluu 9 € / yksi suunta 7 €, lapset 4-12-v. meno-paluu 6 € / yksi suunta 5 €, perhe (1-2 aikuista ja 1-3 lasta, 4-12-v.) meno-paluu 22 € /yksi suunta 17 € .


Kolin luontokeskus Ukon näyttelyt

Kolin luontokeskus Ukon pysyvä näyttely Katse kansallismaisemaan esittelee alueen geologiaa, luontoa ja historiaa. Näyttelyn kuvaesityksissä pääsee elämyksellisesti ja turvallisesti tutustumaan kaskenpolttoon, suurpetoihin ja Kolille tyypillisiin sääilmiöihin.
Luontokeskuksessa esitetään tasatunnein lyhytelokuva "Mustarinta - Elokuva Kolista". Kansainvälisesti palkittu elokuva esittelee Kolin kansallispuiston luontoa ja kansallismaiseman syntyä.
1.6.–30.9. Tuula Lappalainen. Taivaan ja veden välillä akustis- visuaalinen vaellus Suomen luonnossa Lassi Nummen  runot matkaoppaina. Kolin luontokeskus Ukon vaihtuvan näyttelyn sali ja mediastudio.
1.6.–30.9. Juha Allan Ekholm ja Tuomo Kangasmaa. Paikkasidonnaisen taiteen tutkimusmatkat. Justice: Koli Workbook - Matkamuistotaiteen utopia. Kolin luontokeskus Ukon yläaula.

Kolin luontokeskus Ukko, Ylä-Kolintie 39, Koli, p. 020 639 5654, ukko@metsa.fi.

Retkiviikolla joka päivä!

Rentoudu maisemakylpylässä

Rentoudu elämyksellisessä Koli Relax Spa maisemakylpylässä. Heittäydy lempeisiin poreisiin, ihaile maisemia ulkopaljusta käsin ja uppoudu Sibeliuksen sointuihin. Ihana tapa rentoutua aktiivisen päivän jälkeen! Avoinna päivittäin klo 10-20. Hinta S-Etukortilla 36 €/hlö, norm. 39 €/hlö.

Break Sokos Hotel Koli, Ylä-Kolintie 39, Koli, p. 020 123 4662, sales.karelia@sokoshotels.fi, www.kolirelaxspa.fi.

Koskenlaskuretket

Koskenlaskuretki ilman lounasta. Hinta puuveneellä 32 €/hlö.  Hinta kumilautalla 34 €/hlö.
Katso lounasvaihtoehdot tästä.

Ruunaan Matkailu Ky, p. 013 533 130, 0400 352 307, info@ruunaanmatkailu.fi, www.ruunaanmatkailu.fi.

Kaskenpolttajan noutopöytä Kolilla

Kaskenpolttajan noutopöydästä Kolilla Grill it! -ravintolassa Break Sokos Hotel Kolin yhteydessä nautit paikallisista herkuista.
Kaskenpolttajan noutopöytä tarjoillaan päivittäin klo 12-15 Retkiviikolla: aikuiset asiakasomistajahintaan 22 €/hlö (norm. 25 €) ja lapset (4-12 v.) asiakasomistajahintaan 12 €/hlö (norm. 14 €)
22 EUR/hlö

Grill it! Koli, Ylä-Kolintie 39, Koli

Maastoratsastusta islanninhevosilla

Maastoratsastus 1–3,5 h. Hinta: alkaen 35 €/hlö. Ikäraja maastoon 12 v. ja painoraja 90 kg. Vähintään 2 hlöä, enintään 6 hlöä.
Lähtö/paluu: Matkailutila Paimentupa.
Varustus:  säänmukaiset ulkoiluvaatteet ja kannalliset jalkineet. Lainaan saat kypärän ja nahkachapsit.
Varaukset edelliseen iltaan klo 18 mennessä p. 040 080 2709.

Matkailutila Paimentupa, Kotaniementie 1, Koli, www.paimentupa.fi.

Vaarojen Retket! - Lauantaina 29.6.

Maisemien Retket - sunnuntaina 30.6.

Maisemaretki islanninhevosilla klo 11-12.30

Maastoratsastus islanninhevosilla, 1,5 tuntia. Hinta: 45 €/hlö. Ikäraja 12 v., painoraja 90 kg. Vähintään 2 hlöä, enintään 6 hlöä. Lähtö/paluu: Matkailutila Paimentupa. Varustus: säänmukaiset ulkoiluvaatteet ja kannalliset jalkineet. Lainaan saat kypärän ja nahkachapsit.

Varaukset edelliseen iltaan klo 18 mennessä p. 0400 802 709. Matkailutila Paimentupa, Kotaniementie 1, www.paimentupa.fi.

Kolin kotiseutuyhdistys ry. avasi museon Kolin Ryynäsen pihapiirissä olevassa hirsirakennuksessa kesäkuussa 2000. Kolin Ryynäsen miljöön omistaa valtio ja sitä hallinnoi Metsähallitus.

Kolin Kotiseutumuseo on avoinna
Retkiviikolla ti–pe klo 11–16.30 la klo 11–15, ma ja su suljettu

Sisäänpääsymaksut:
aikuiset 2 €, lapset 1 €, perheet 5 €. Museoon pääsee myös Luontokeskus Ukon passilla. Ryhmät sopimuksen mukaan.

Ylä-Kolintie 1 b, 83960 Koli

Vuonislahden kesätori klo 11 - 13

Vuonislahden tanssilava, Vuonislahdentie 181 E, Yhteystiedot:  Birgit Kettunen p. 044 368 4523.


Kolin kirkko

Kolin kirkko on avoinna joka päivä klo 12–18. Uskonnonopetustaulunäyttely.  Kolin kirkko, joka sijaitsee aivan kylän keskustassa, on valmistunut 1930 alkuaan kristillisen yhdistyksen rukoushuoneeksi. Myöhemmin rakennusta on laajennettu nykyiseen muotoonsa. Alttariveistos on Eva Ryynäsen käsialaa.

Ylä-Kolintie 4a, 83960 Koli.

Vuokonjärven kesäteatteri klo 14

Vuokonjärven kesäteatteri Juuassa esittää kesä-heinäkuussa 2019 Ilkka Malmin ja Rami Saarijärven kirjoittaman näytelmän Tahdotko naimisiin? Näytelmän sovittaa ja ohjaa teatterille Johanna Leksis. Kesäteatterissa on katettu, 500 hengen katsomo ja selkänojalliset penkit. Kaksi tuntia kestävään, koko perheelle sopivaan, näytelmään sisältyy puolen tunnin väliaika, jolloin on saatavilla suolaista ja makeaa syötävää ja juotavaa. Katso esitysajat.

Vuokonjärven kesäteatteri, Vuokontie 1035, Juuka, Eija Meriläinen, 045 353 3727 tai 050 541 8951, eijamerilainen@hotmail.com, www.vuokonjarvenkesateatteri.fi.

Koli Soi – Soolosellolla klo 12

Paaterin kirkossa taltioidun ”Hiljaisuudessa” -soolosellolevyn ohjelmaa – suomalaisia kansansävelmiä, improvisaatioita ja klassikkosävelmiä. Matti Makkonen, sello. Konsertti esitetään AkkaKolin Hiljaisuuden temppelissä  Kolin kansallispuistossa. Konsertin kesto: noin 30 min. Vapaa pääsy. Säävaraus. Konsertin yhteydessä on mahdollisuus ostaa Matti Makkosen Paaterin kirkossa taltioitua Hiljaisuudessa -äänitettä. Yhteistyössä: Kolin Retkiviikko, Metsähallitus. www.pielinensoi.fi.

Hiljaisuuden Retket - maanantaina 1.7.

Paateri Soi - Ruislinnun laulu korvissani klo 18.30

Eino Leinon, Anna-Maija Raittilan, Helena Anhavan, Katri Valan ja Matti Paloheimon runoja Suomen kesäisestä luonnosta sellomusiikin siivittämänä. Konsertti järjestetään Paaterin kirkossa (Paateri 21, 81560 Vuonisjärvi, p. 040 104 4055, www.lieksa.fi/museot). •Aino-Kaarina Mäkisalo, lausunta ja Matti Makkonen, sello. Järj. Pielinen Soi-festivaali. www.pielinensoi.fi.

Kannas Soi – Ruislinnun laulu korvissani klo 14

Kannaksen leirikeskuksen kivinavetassa (ent. Kannaksen koulu), Juuka. Helena Anhavan, Eeva Kilven, Eino Leinon, Arto Mellerin, Anna-Maija Raittilan, Katri Valan ja Matti Paloheimon runoja Suomen kesäisestä luonnosta lähinnä suomalaisista kansansävelistä koostuvan sellomusiikin siivittämänä. Aino-Kaarina Mäkisalo, lausunta ja Matti Makkonen, sello. Mäkisalo ja Makkonen ovat esiintyneet viime vuosina yhdessä kymmenissä runo-sello -konserteissa ja -retriiteissä eri puolilla Suomea. sello. Ennen ja jälkeen konsertin yleisöllä on mahdollisuus tutustua keramiikkataiteilija Sinikka Häyrisen uniikkiin keramiikkaan: Mustikkapaikka, Paalasmaantie 120. Esityksen kesto: noin 1,5 h (sis. väliajan). Liput ovelta tuntia ennen konserttia: 15 €. Liput ennakkoon: www.nettilippu.fi (asiakkaalle ei muita kuluja).
Yhteistyössä: Juuan kunta, Kannaksen Kylä ry, Sinikka Häyrinen. www.pielinensoi.fi.

Maatiaismuorin pihapiirissä klo 11, 13 ja 15

Tapaa Maatiaismuori Kirsti Hassisen, lapinporokoirat Mansi ja Unna pentuineen, kissat Hilla, Liinu ja Maija, horniolainen kukko Sulevi kanoineen ja vuohet, lampaat ja kyytöt! Koko perheelle sopivassa tapahtumassa Maatiaismuori esittelee maatiaisiaan ja pientilaansa ja kertoo maatiaiseläinten kasvattamisesta, kantojen säilyttämisestä ja pientilan pihapiirin luonnonhoidosta. Voit rapsuttaa lampaita ja vuohia, ruokkia kanoja ja tutustua koiranpentuihin. Pihassa on myös pieni huovutustöitä ja valokuvia sisältävä maitolaiturinäyttely. Pääsymaksuun sisältyy mehu ja keksitarjoilu. Pihapiirissä voi nauttia omia eväitä ja paistaa makkaraa nuotiolla (nuotilla säävaraus). Kirsti Hassinen on tietokirjailija, valokuvaaja ja bloggaaja, jolla on kolmenkymmenen vuoden kokemus maatiaiseläinten kasvattamisesta. Maatiaismuorina tunnettu Kirsti asuu maatiaiseläintensä kanssa pientilalla Kolin Kortelahdessa Käränkävaaran kupeessa. Maatiaismuorin pihassa kaikki eläimet ovat kavereita keskenään!
Ilmoittautumiset paikoitustilojen rajallisuuden takia viimeistään su 31.6.2019 klo 12 mennessä. Ethän tuo omia koiria tai muita lemmikkejä! Esittelykierros järjestetään tasatunnein klo 11, 13 ja 15. Pääsymaksu: 25 €/perhe (1–2 aik. 1–3 lasta), 10 €/aikuinen, 5 €/lapsi. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Koli Shop Retkitupa, p. 0400 231 332, info@feelkoli.fi. Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli, www.feelkoli.fiJärjestäjät Kirsti Hassinen ja Ilovoltti Oy.

Kolin veistospuisto

Veistospuisto on avoinna Retkiviikolla ma–la 9–17 ja su 10–15. Avajaisvuoden lipputarjous: aikuiset 5 €/hlö ja 2–17-v. 2 €/hlö.

Kolin Puutarha/Veistospuisto, Martikkalantie 13, Koli, p. 050 466 5040, lasse.martikainen@kolinpuutarha.fi, kolinpuutarha.fi.

Vuokonjärven kesäteatteri klo 19

Vuokonjärven kesäteatteri Juuassa esittää kesä-heinäkuussa 2019 Ilkka Malmin ja Rami Saarijärven kirjoittaman näytelmän Tahdotko naimisiin? Näytelmän sovittaa ja ohjaa teatterille Johanna Leksis. Kesäteatterissa on katettu, 500 hengen katsomo ja selkänojalliset penkit. Kaksi tuntia kestävään, koko perheelle sopivaan, näytelmään sisältyy puolen tunnin väliaika, jolloin on saatavilla suolaista ja makeaa syötävää ja juotavaa. Katso esitysajat.

Vuokonjärven kesäteatteri, Vuokontie 1035, Juuka, Eija Meriläinen, 045 353 3727 tai 050 541 8951, eijamerilainen@hotmail.com, www.vuokonjarvenkesateatteri.fi.

Islanninhevosilla Kolin vaaramaisemissa  13-14.30

Maastoratsastus 1,5 tuntia. Hinta: 45 €/hlö. Ikäraja 12 v., painoraja 90 kg. Vähintään 2 hlöä, enintään 6 hlöä. Lähtö/paluu: Matkailutila Paimentupa. Varustus: säänmukaiset ulkoiluvaatteet ja kannalliset jalkineet. Lainaan saat kypärän ja nahkachapsit.

Varaukset edelliseen iltaan klo 18 mennessä p. 0400 802 709. Matkailutila Paimentupa, Kotaniementie 1, Koli, www.paimentupa.fi.

Tarinoiden Retket - torstaina 4.7.

Häämatka - Honeymoon -teatteriesitys klo 14

Häämatka on tragikoominen näytelmä joka vie katsojan aikamatkalle karelianismin kulta-ajalle, joka tunkeutuu voimallisesti nuoren rakkauden väliin. Itsenäisen Suomen alkutaival synnyttää voimakkaita tunteita ja vastustamattoman tarpeen synnyttää kansakunnalle oma identiteetti, jolloin rakkaus on vaarassa jäädä sivuosaan. Kesäkuun viimeinen esitys Kolin luontokeskus Ukossa klo 14. Lue lisää ja varaa paikkasi: www.koli.fi/teatteri.

Kolin Maisemakierros klo 16.30–18

Tervetuloa nauttimaan kanssamme Kolin kansallismaisemasta! Kävelyretki vie Kolin kansallispuiston korkeimmille näköalapaikoille, ikivanhoille kalliolle Ukko-, Akka- ja Paha-Kolille. Opas kertoo retken aikana tarinoita Kolin historiasta, luonnosta ja kulttuurista, unohtamatta tarinoita taiteilijakareliaaneista tämän päivän taiteilijoihin. Aikaa on myös valokuvaamiseen, maisemien ihailuun ja rauhalliseen luonnon aistimiseen.
Hinta: 15 €/aikuinen, 7 €/lapsi (alle 15-v.), 35 €/perhe (2+2). Kävelymatka n. 1,5 km kansallispuiston poluilla. Opastuskielet: suomi ja englanti Lähtö ja paluu: Koli Shop Retkitupa (Kolin luontokeskus Ukossa), Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli.  Ilmoittautuminen: Retkelle voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista. Suosittelemme kuitenkin ilmoittautumaan Koli Shop Retkituvalla tai soittamalla p. 0400 231332 tai sähköpostilla info@feelkoli.fi. Lisätietoja: Koli Shop Retkitupa, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli, p. 0400 231 332, www.feelkoli.fi, info@feelkoli.fi.

Vuokonjärven kesäteatteri klo 19

Vuokonjärven kesäteatteri Juuassa esittää kesä-heinäkuussa 2019 Ilkka Malmin ja Rami Saarijärven kirjoittaman näytelmän Tahdotko naimisiin? Näytelmän sovittaa ja ohjaa teatterille Johanna Leksis. Kesäteatterissa on katettu, 500 hengen katsomo ja selkänojalliset penkit. Kaksi tuntia kestävään, koko perheelle sopivaan, näytelmään sisältyy puolen tunnin väliaika, jolloin on saatavilla suolaista ja makeaa syötävää ja juotavaa. Katso esitysajat.

Vuokonjärven kesäteatteri, Vuokontie 1035, Juuka, Eija Meriläinen, 045 353 3727 tai 050 541 8951, eijamerilainen@hotmail.com, www.vuokonjarvenkesateatteri.fi.

Monolan juhlaviikon avajaiskonsertti klo 18

Avajaiskonsertti Kolin Seurojentalolla (Kolin kylällä, Merilänrannantie 4c, Koli) klo 18. Esiintyjinä sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian. Liput: 15 €, liput voi postaa enakkoon Kolin matkailuneuvonnasta. Monola-seura ry,  p. 050 555 4792.

Rankka päivä Kolilla klo 9

Toteutetaan joka maanantai, keskiviikko, perjantai sääennusteen mukaan. 9 - 11 tunnin seikkailu, johon kuuluu: 15 km vaellus, luola-seikkailu ja 10 km melonta. Hinta: 180 €/hlö sisältäen: lounaan ja välipaloja, turvavälineet, melontavarusteet. Lähtö:  klo 9 alkaen Kolin satamasta. Paluu satamaan kello 20 – 23. Kyselyt ja varaukset: p. 040 085 7557 / kolisales@koliactiv.fi.

Luolaseikkailu

Luolaseikkailu on 2 - 3 tunnin opastettu maanalainen seikkailu Kolin luolissa. Erittäin voimakas kokemus, joka vaatii hyvää fyysistä kuntoa eikä yhtään ahtaan paikan kammoa. Hinta: 65 €/hlö sisältää: suoja- ja turvavarusteet, välipalat. Kokoontuminen Kolin satamassa klo 11. Retket
tehdään joka tiistai, torstai ja lauantai.  Kyselyt ja varaukset: p. 040 085 7557 / kolisales@koliactiv.fi.

Koko Perheen Retket - keskiviikkona 3.7.

Vaarinkallio Soi – Ruislinnun laulu korvissani klo 18

Vaarinkallio -huvilalla, Koli (opastus Kolin sataman risteyksestä). Helena Anhavan, Eeva Kilven, Eino Leinon, Arto Mellerin, Anna-Maija Raittilan, Katri Valan ja Matti Paloheimon runoja Suomen kesäisestä luonnosta lähinnä suomalaisista kansansävelistä koostuvan sellomusiikin siivittämänä. Aino-Kaarina Mäkisalo, lausunta ja Matti Makkonen, sello. Mäkisalo ja Makkonen ovat esiintyneet viime vuosina yhdessä kymmenissä runo-sello -konserteissa ja -retriiteissä eri puolilla Suomea. Esityksen kesto: noin 1,5 h (sis. väliajan). Liput ovelta tuntia ennen konserttia: 15 €.  Liput ennakkoon: www.nettilippu.fi (asiakkaalle ei muita kuluja). Liput ennakkoon: www.nettilippu.fi (asiakkaalle ei muita kuluja). Yhteistyössä: Kolin Kristillinen yhdistys ry, Erkki ja Päivi Sutinen. www.vaarinkallio.com, www.pielinensoi.fi.

Rankka päivä Kolilla klo 9

Toteutetaan joka maanantai, keskiviikko, perjantai sääennusteen mukaan. 9 - 11 tunnin seikkailu, johon kuuluu: 15 km vaellus, luola-seikkailu ja 10 km melonta. Hinta: 180 €/hlö sisältäen: lounaan ja välipaloja, turvavälineet, melontavarusteet. Lähtö:  klo 9 alkaen Kolin satamasta. Paluu satamaan kello 20 – 23. Kyselyt ja varaukset: p. 040 085 7557 / kolisales@koliactiv.fi.

Joogarentoutus klo 17-18.15

Joogarentoutus sisältää pehmeän ja rentouttavan hathajoogaharjoituksen sekä rumpurentoutuksen. Harjoitus tehdään päärakennuksen tuvassa tai sään salliessa pihapiirissä/ lähimetsässä. Hinta: 12 €. Joogamatot saatavilla paikan päältä. Vähimmäisosallistujamäärä: 3 hlöä. Ilmoittauduthan ennakkoon:  viimeistään  edellisenä päivänä: kolinkeidas@gmail.com/ 040 865 0466, www.kolinkeidas.com.  

Ilta Pielisellä Koli Activin opastuksella klo 18.30

Oppaan johtama kahden tunnin kanootti-/kajakkiretki Pielisellä. Rantautuminen saareen, jossa valmistetaan iltapala nuotion ääressä. Lähdöt: maanantai, keskiviikko ja perjantai. Opastuskieliet: englanti, saksa, ranska ja espanja.

18.30 Kokoontuminen Kolin satamassa, varusteiden saaminen, turvamääräykset.
19.00 Lähtö retkelle.
21.00 Paluu Kolin satamaan.

Hinta: 65 €/henkilö. Hinta sisältää: Opastetun retken, kanootin/kajakin, iltapalan kahvin kera, turvaliivit, kuivapussin omien tavaroiden säilyttämiseen, valokuvia retkeltä. Kyselyt ja varaukset: p. 040 085 7557 / kolisales@koliactiv.fi.

Kolin Maisemakierros klo 16.30–18

Tervetuloa nauttimaan kanssamme Kolin kansallismaisemasta! Kävelyretki vie Kolin kansallispuiston korkeimmille näköalapaikoille, ikivanhoille kalliolle Ukko-, Akka- ja Paha-Kolille. Opas kertoo retken aikana tarinoita Kolin historiasta, luonnosta ja kulttuurista, unohtamatta tarinoita taiteilijakareliaaneista tämän päivän taiteilijoihin. Aikaa on myös valokuvaamiseen, maisemien ihailuun ja rauhalliseen luonnon aistimiseen. Hinta: 15 €/aikuinen, 7 €/lapsi (alle 15-v.), 35 €/perhe (2+2). Kävelymatka n. 1,5 km kansallispuiston poluilla. Opastuskielet: suomi ja englanti. Lähtö ja paluu: Koli Shop Retkitupa (Kolin luontokeskus Ukossa), Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli. Ilmoittautuminen: Retkelle voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista. Suosittelemme kuitenkin ilmoittautumaan Koli Shop Retkituvalla tai soittamalla p. 0400 231332 tai sähköpostilla info@feelkoli.fi. Lisätietoja: Koli Shop Retkitupa, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli, p. 0400 231332, www.feelkoli.fi, info@feelkoli.fi.

Luolaseikkailu

Luolaseikkailu on 2 - 3 tunnin opastettu maanalainen seikkailu Kolin luolissa. Erittäin voimakas kokemus, joka vaatii hyvää fyysistä kuntoa eikä yhtään ahtaan paikan kammoa. Hinta: 65 €/hlö sisältää: suoja- ja turvavarusteet, välipalat. Kokoontuminen Kolin satamassa klo 11. Retket
tehdään joka tiistai, torstai ja lauantai.  Kyselyt ja varaukset: p. 040 085 7557 / kolisales@koliactiv.fi.

Uinuvat vaarat – yöttömän yön retki klo 20.30 – n. 23

Retkellä kuunnellaan ja tarkkaillaan yöpuulle vaipuvaa metsää, sen eläimiä ja auringon laskua. Opas tuntee hyvin paikallisen luonnon ja johdattaa ryhmän retken ajankohtana mielenkiintoisimmille paikoille – metsään kuuntelemaan lintuja, ahoille ihailemaan kukkia tai nuoreen metsään, jossa hirvet kulkevat. Etenemme rauhallista tahtia, joten valokuvaamiseen ja luonnon kokemiseen on aikaa. Tervetuloa kokemaan Kolin kesäyö! Hinta: 25 €/aikuinen, 10 €/lapsi (10–15-v.), 60 €/perhe (2+2). Alaikä retkelle on 10 vuotta. Kävelymatka n. 2,5 km kansallispuiston poluilla. Reitti on helpohko, matkalla on jokin verran nousua ja laskua. Opastuskielet: suomi, englanti. Lähtö ja paluu: Koli Shop Retkitupa (Kolin luontokeskus Ukossa), Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli Ilmoittautuminen: Retkelle voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista. Suosittelemme kuitenkin ilmoittautumaan Koli Shop Retkituvalla tai soittamalla p. 0400 231 332 tai sähköpostilla info@feelkoli.fi. Varusteet: Retkeläisillä tulisi olla omat säänmukaiset ulkoiluasut ja -jalkineet, lämpimällä säällä vesipullo. Kesäyöt ovat viileitä, joten otathan mukaan pitkähihaiset vaatteet! Lisätietoja: Koli Shop Retkitupa, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli, p. 0400 231 332, www.feelkoli.fi, info@feelkoli.fi.

Vuokonjärven kesäteatteri klo 14 ja 19

Vuokonjärven kesäteatteri Juuassa esittää kesä-heinäkuussa 2019 Ilkka Malmin ja Rami Saarijärven kirjoittaman näytelmän Tahdotko naimisiin? Näytelmän sovittaa ja ohjaa teatterille Johanna Leksis. Kesäteatterissa on katettu, 500 hengen katsomo ja selkänojalliset penkit. Kaksi tuntia kestävään, koko perheelle sopivaan, näytelmään sisältyy puolen tunnin väliaika, jolloin on saatavilla suolaista ja makeaa syötävää ja juotavaa. Katso esitysajat.

Vuokonjärven kesäteatteri, Vuokontie 1035, Juuka, Eija Meriläinen, 045 353 3727 tai 050 541 8951, eijamerilainen@hotmail.com, www.vuokonjarvenkesateatteri.fi.

Ratsastus islanninhevosilla perinnetiloille Ollila ja Turula klo 11-13

Maastoratsastus 2 tuntia. Hinta: 55 €/hlö. Ikäraja 12 v., painoraja 90 kg, vaaditaan aiempaa ratsastuskokemusta. Vähintään 2 hlöä, enintään 6 hlöä. Lähtö/paluu: Matkailutila Paimentupa. Varustus: säänmukaiset ulkoiluvaatteet ja kannalliset jalkineet. Lainaan saat kypärän ja nahkachapsit. Varaukset edelliseen iltaan klo 18 mennessä p. 0400 802 709. Matkailutila Paimentupa, Kotaniementie 1, www.paimentupa.fi.

Luolaseikkailu

Luolaseikkailu on 2 - 3 tunnin opastettu maanalainen seikkailu Kolin luolissa. Erittäin voimakas kokemus, joka vaatii hyvää fyysistä kuntoa eikä yhtään ahtaan paikan kammoa. Hinta: 65 €/hlö sisältää: suoja- ja turvavarusteet, välipalat. Kokoontuminen Kolin satamassa klo 11. Retket
tehdään joka tiistai, torstai ja lauantai.  Kyselyt ja varaukset: p. 040 085 7557 / kolisales@koliactiv.fi.

Vesiseikkailijoiden Retket - tiistaina 2.7.

Ilta Pielisellä Koli Activin opastuksella klo 18.30

Oppaan johtama kahden tunnin kanootti-/kajakkiretki Pielisellä. Rantautuminen saareen, jossa valmistetaan iltapala nuotion ääressä. Lähdöt: maanantai, keskiviikko ja perjantai. Opastuskieliet: englanti, saksa, ranska ja espanja.

18.30 Kokoontuminen Kolin satamassa, varusteiden saaminen, turvamääräykset.
19.00 Lähtö retkelle.
21.00 Paluu Kolin satamaan.

Hinta: 65 €/henkilö. Hinta sisältää: Opastetun retken, kanootin/kajakin, iltapalan kahvin kera, turvaliivit, kuivapussin omien tavaroiden säilyttämiseen, valokuvia retkeltä. Kyselyt ja varaukset: 040 085 7557 / kolisales@koliactiv.fi.

Rankka päivä Kolilla klo 9

Toteutetaan joka maanantai, keskiviikko, perjantai sääennusteen mukaan. 9 - 11 tunnin seikkailu, johon kuuluu: 15 km vaellus, luola-seikkailu ja 10 km melonta. Hinta: 180 €/hlö sisältäen: lounaan ja välipaloja, turvavälineet, melontavarusteet. Lähtö:  klo 9 alkaen Kolin satamasta. Paluu satamaan kello 20 – 23. Kyselyt ja varaukset: p. 040 085 7557 / kolisales@koliactiv.fi.

Kolin Maisemakierros klo 9.30–11

Tervetuloa nauttimaan kanssamme Kolin kansallismaisemasta! Kävelyretki vie Kolin kansallispuiston korkeimmille näköalapaikoille, ikivanhoille kalliolle Ukko-, Akka- ja Paha-Kolille. Opas kertoo retken aikana tarinoita Kolin historiasta, luonnosta ja kulttuurista, unohtamatta tarinoita taiteilijakareliaaneista tämän päivän taiteilijoihin. Aikaa on myös valokuvaamiseen, maisemien ihailuun ja rauhalliseen luonnon aistimiseen.
Hinta: 15 €/aikuinen, 7 €/lapsi (alle 15-v.), 35 €/perhe (2+2). Kävelymatka n. 1,5 km kansallispuiston poluilla. Opastuskielet: suomi ja englanti . Lähtö ja paluu: Koli Shop Retkitupa (Kolin luontokeskus Ukossa), Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli
Ilmoittautuminen: Retkelle voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista. Suosittelemme kuitenkin ilmoittautumaan Koli Shop Retkituvalla tai soittamalla p. 0400 231332 tai sähköpostilla info@feelkoli.fi. Lisätietoja: Koli Shop Retkitupa, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli, p. 0400 231332, www.feelkoli.fi, info@feelkoli.fi.

Kolin Maisemakierros klo 9.30–11

Tervetuloa nauttimaan kanssamme Kolin kansallismaisemasta! Kävelyretki vie Kolin kansallispuiston korkeimmille näköalapaikoille, ikivanhoille kalliolle Ukko-, Akka- ja Paha-Kolille. Opas kertoo retken aikana tarinoita Kolin historiasta, luonnosta ja kulttuurista, unohtamatta tarinoita taiteilijakareliaaneista tämän päivän taiteilijoihin. Aikaa on myös valokuvaamiseen, maisemien ihailuun ja rauhalliseen luonnon aistimiseen. Hinta: 15 €/aikuinen, 7 €/lapsi (alle 15-v.), 35 €/perhe (2+2). Kävelymatka n. 1,5 km kansallispuiston poluilla. Opastuskielet: suomi ja englanti . Lähtö ja paluu: Koli Shop Retkitupa (Kolin luontokeskus Ukossa), Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli. Ilmoittautuminen: Retkelle voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista. Suosittelemme kuitenkin ilmoittautumaan Koli Shop Retkituvalla tai soittamalla p. 0400 231332 tai sähköpostilla info@feelkoli.fi. Lisätietoja: Koli Shop Retkitupa, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli, p. 0400 231332, www.feelkoli.fi, info@feelkoli.fi.

Perinteiden Retket - lauantaina 6.7.

Ilta Pielisellä Koli Activin opastuksella klo 18.30

Oppaan johtama kahden tunnin kanootti-/kajakkiretki Pielisellä. Rantautuminen saareen, jossa valmistetaan iltapala nuotion ääressä. Lähdöt: maanantai, keskiviikko ja perjantai. Opastuskieliet: englanti, saksa, ranska ja espanja.

18.30 Kokoontuminen Kolin satamassa, varusteiden saaminen, turvamääräykset.
19.00 Lähtö retkelle.
21.00 Paluu Kolin satamaan.

Hinta: 65 €/henkilö. Hinta sisältää: Opastetun retken, kanootin/kajakin, iltapalan kahvin kera, turvaliivit, kuivapussin omien tavaroiden säilyttämiseen, valokuvia retkeltä. Kyselyt ja varaukset: 040 085 7557 / kolisales@koliactiv.fi.

Heinänseivästystalkoot klo 12 Kolin kylällä

Perinteiden lauantaina järjestetään Kolilla perinteiset Heinätalkoot heinänseivästyskilpailulla. Heinänseivästys -tapahtuma on Kolin uudella virkistysalueella Kolin Salen vieressä. •Heinänseivästyskisan yhteydessä järjestetään kaikille avoin Instagram-valokuvakilpailu. Ohje: Ota Kolin heinänseivästystapahtumasta kuva puhelimellasi ja postaa se saman päivän aikana Instagramiin hashtagilla #kolinheinättäjät. Raati valitsee kaikista postatuista kuvista parhaan. Voittaja palkitaan Kolin Historiakirjalla "Elämää kansallismaisemassa - Koli kautta aikojen".  Lisätietoja saat Kolin matkailuneuvonnasta.

Kalliolta kajahtaa klo 22

Kansanlauluja kansallismaisemissa yöttömän yön tunnelmissa auringon laskiessa. Kokoontuminen klo 22  Koli Shop Retkituvan edessä, josta siirtyminen kalliolle kukkulalle (noin 15 minuutin kävelymatka).  Kolilainen laulun harrastaja Irja Tanskanen laulaa ja laulattaa Kolin kallioilla, sateen sattuessa sateenvarjon alla. Vapaa pääsy. Lisätietoja: Koli Shop Retkitupa, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli, p. 0400 231 332, info@feelkoli.fi, www.feelkoli.fi.

 

 


 

Kolin kesätori klo 14-18

Paikallisten yhdistysten ja käsityöläisten kesätori torstaisin Kolin Seurojentalon pihassa klo 14 -18. Seurojentalo sijaitsee kylän keskustassa, Merilänrannantie 4c, 83960 Koli.

Perinteiset iltamat klo 19

Kolin Seurojentalolla järjestetään perinteiset iltamat heinäkuun ensimmäisenä lauantaina. Ohjelma alkaa klo 19, ja alussa on ohjelmallinen osuus ja ohjelmallisen osuuden jälkeen on perinteiset kylätanssit. Iltamien yhteydessä järjestetään buffet ja arpajaiset, jossa on jälleen tarjolla hienoja palkintoja. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa nauttimaan iltamaperinteestä!

Piknikretket Hiekkasaareen klo 14

Metsähallituksen järjestämällä veneretkellä pääset nauttimaan Kolin kansallispuiston saaristosta kokeneen Pielisen kävijän opastuksella. Retkiä tehdään kesätorstaisin 27.6.– 8.8.2019. Retkelle lähdetään klo 14 Kolin satamasta, josta suuntaamme veneellä Kolin kansallispuiston Hiekkasaareen. Saaren hiekkarannoilla on mahdollista uida, nauttia kesästä ja syödä omia eväitä nuotion ääressä. Metsähallitus tarjoaa saaressa nokipannukahvit. Paluu satamaan noin klo 17.
Hinta: aikuiset 25 €/hlö, lapset 4–12-v. 10 €//lapsi, lapset alle 4 v. ilmaiseksi (maksu käteisellä veneen kuljettajalle). Kesto: n. 3 h. Lähtöpaikka: Kolin satama (Rantatie 12). Matkaan mahtuu 10 asiakasta sekä opas. Ennakkoilmoittautuminen Kolin luontokeskus Ukkoon, p. 020 639 5654. Tarvittaessa voi kysyä lisäretkiä tai tilausajoja Eino Nuutiselta, p. 040 776 3435. Metsähallitus, Luontopalvelut,

Kolin kylän historiakierros klo 15 -16

Kolin kylän historiakierros klo 15 - 16. Lähtö: Kolin Kotiseutumuseon pihapiiristä (Ylä-Kolintie 1 B), Hinta: aikuinen 2 €, lapsi 1 €, perhe 5 €. Historiakierroksen järjestää Kolin Kotiseutuyhdistys ry.

Kulinaristien Retket - perjantaina 5.7.

Taiteilijoiden Retket - sunnuntaina 7.7.

Show your Kli

Unsere Webseite verwendet Cookies, mehr darüber. Wenn Sie weiterhin unsere Website nutzen, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. [Ich stimme zu]
OK