Miten Kolille

Junalla/lentäen Joensuuhun, kimppakyydillä Kolille

Voit ajaa Kolille omalla autolla tai kimppakyydillä Joensuusta. Joensuussa on Kolia lähin lentoasema, josta automatka omalla tai julkisen liikenteen kimppakyydillä vie tunnin. Joensuussa on myös juna-asema.

Kimppakyydillä Kolille

Joensuu–Koli -reitillä liikennöi etukäteen tilattava ja ovelta ovelle palveleva kimppataksi. Kimppataksin reitti muodostuu tilausten perusteella ja siksi aikataulut ovat arvioituja aikoja. Taksi käy tilausten mukaan Joensuussa lento- ja rautatieasemalla tai esimerkiksi keskussairaalassa ja kuljettaa asiakkaan Kolilla määräosoitteeseen asti. Voit nousta kyytiin myös reitin varrelta. Kimppataksi suositellaan tilattavaksi edellisenä päivänä numerosta 020 741 4392. Palvelun alkaen-hinta on 30 €/hlö. Alle 16-vuotiailla sekä ryhmälipuissa hinta alenee. Mainitsethan tilauksen yhteydessä, oletko tilaamassa kimppataksi- vai yksityisvuoroa.

Aikataulut Joensuu-Koli: maanantai-perjantai klo 12 ja 18, lauantaina ja sunnuntaina klo 9 ja 18.

Aikataulut Koli-Joensuu: maanantai-perjantai klo 10.40 ja 16.40, lauantaina ja sunnuntaina 7.30 ja 15.40.

Hinnat:
30 €/hlö yhdeltä suunnalta, alle 16-vuotiaat lapset aikuisen seurassa 15 €/hlö. Lentokenttälisä 5 €/hlö.

Ryhmäliput: 2 hlöä 28 €/hlö, 3 hlöä 26 €/hlö, 4 hlöä 24 €/hlö, 5 hlöä tai enemmän 22 €/hlö

Meno-paluu saman päivän aikana:
1 hlö 40 €/hlö, 2 hlöä 38 €/hlö, 3 hlöä 36 €/hlö, 4 hlöä 34 €/hlö, 5 hlöä 32€ /hlö, 6 hlöä tai enemmän 30 €/hlö.

Junalla Joensuuhun – kimpalla Kolille

Helsingistä Joensuuhun oikoradan junat ajavat nopeimmillaan reilussa neljässä tunnissa. Joensuun asemalta helpoin tapa tulla Kolille on julkisen liikenteen kimppakyyti. Juna-aikatauluja pääset selaamaan VR:n sivuilta. Muistathan, että junalla pääset myös aivan Kolin viereen, Vuonislahden kylään Pielisen itäpuolelle. Kun Koli-Vuonislahti -jäätien ollesa talvella avoinna, taksimatkaa Vuonislahden asemalta Kolin kylälle jää noin 10 kilometriä. 

Paikallisliikenne Kolilla

Kolin paikallisliikenteen avulla pääset majoituspaikasta muiden palveluiden äärelle. Tilaus tehdään puhelinnumerosta 020 741 4392 edellisenä päivänä tai viimeistään kahta tuntia ennen vuoron alkua. Kyydin hinta on 5€/hlö. Matka-aika on noin 10-20 minuuttia, ja pysäkkejä Koli Freetime, Kolinportti, Kolin kylä, Ukko-Koli, satama ja Loma-Koli. Paikallisliikenne toimii osana Joensuu-Koli -kimppataksiliikennettä. Näin paikallisliikenteen aikatauluihin voi vaikuttaa esimerkiksi Joensuuhun aikataulusta myöhässä saapunut juna tai lento.

Kolilla sinua palvelevat taksit

Kolin taksit, p. 020 741 4390, kolintaksi(at)kolintaksi.fi, kolintaksi.fi tai taksikoli.fi
Tilausajopalvelu 1-50 henkilölle: www.kolintaksi.fi ja p. 020 741 4391.

Lentäen Joensuuhun tai Kuopioon

Kolia lähimmät lentoasemat ovat Joensuussa ja Kuopiossa. Helsingistä on päivittäin useita lentovuoroja sekä Joensuuhun että Kuopioon. Lentoaika Helsingistä kumpaankin kaupunkiin on noin yksi tunti. Joensuun kentältä helpoin tapa tulla Kolille on kimppakyyti. Lentoasemilta voit myös vuokrata auton omaan käyttöösi. Vuokra-autojen tarjoajat Joensuun lentoasemalla  ja Kuopion lentoasemalla.

Kantosiipialuksella Lieksasta ja Vuonislahdesta

Kantosiipialus SuviExpress tekee maisema- ja matkaristeilyjä Kolin, Vuonislahden ja Lieksan satamien välillä kerran päivässä 18.6.–15.8.2019. Aluksessa on istumapaikat 51 henkilölle. Matkat tehdään Vuonislahden maisemien kautta ja matka-aika pääsatamien välillä on 45 minuuttia. Iltapäivisin aluksella pääsee tutustumaan Kolin kansallismaisemaan Pieliseltä käsin saaristoristeilyillä. Ryhmille iltaristeilyt perjantaisin. Katso aikataulut ja hinnat (linkki). Polkupyörä kulkee mukana ilman erillistä maksua. 

Show your Kli

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK