Perinneruoka

Karjala on piirakoiden ja uuniruokien koti

Karjalainen ruokakulttuuri levisi evakoiden mukana ympäri maata. Hiljattain suomalaiset äänestivät kansallisruokaäänestyksessä karjalanpaistin kakkoseksi niukasti heti ruisleivän jälkeen. Karjalanpiirakka oli äänestyksessä kolmas.

Karjalaiseen ruokaperinteeseen kuuluvat runsas paikallisen kalan ja sienten käyttö raaka-aineena sekä uunin hyödyntäminen ruokien hauduttamiseen. Perinteitä on muokattu nykyisiin ruokailutottumuksiin – puhutaankin usein nykykarjalaisesta ruokapöydästä.

Vaikka karjalaista perinneruokia on muokattu, yhdestä asiasta ei ole tingitty. Edelleen ruuat tarjoillaan runsaalla karjalaisella vieraanvaraisuudella. Katso alta vinkkimme perinneruokien ystäville.

Kolin Annila

Annilassa saat perinteistä karjalaista ruokaa aidoimmillaan. Herkuttele keittoaterialla, karjalanpaistilla tai hirvikäristyksellä. Hirvikäristys on valmistettu Kolilla ja Ahmovaarassa juosseesta hirvestä, aitoa luomuruokaa! Maista myös aitoja karjalaisia piiroita, kuten vatruskoita, keitinpiiraita, sultsinoita ja tsupukoita. Ruokavaraukset vähintään edellisenä päivänä.  

Kolin Annila, Kopravaarantie 237, 83950 Ahmovaara, p. 050 512 4478, sirkkaanni@gmail.com, www.kolinannila.fi.

Maatilamatkailu Jänisvaara

Maatilan tuvassa valmistuvat monet karjalaisen ruokaperinteet herkut aromikkaiksi haudutetuista pataruoista karjalanpiirakoihin. Ennakkovaraus. Karjalanpiirakoita voi tilaamalla ostaa mukaan, myös gluteenittomia tai maidottomia.

Maatilamatkailu Jänisvaara, Jänisvaarantie 4, 83960 Koli, p. 050 505 3127 Iris tai 050 60 356 Erkki, info@maatilamatkailu.fi, www.maatilamatkailu.fi.

Perinneruokaa Kolilta
Perinteistä ja herkullista

Show your Kli

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK