Snow shoeing in Koli

Fascinated by snow

Hauskaa. Helppoa. Sopii kaikille. Talviliikunnan helmi. Sitä on lumikenkäily. Helppo laji sopii kuntoiluun tai leppoisaan retkeilyyn. Eniten lumikenkäretkestä saa irti, kun tallaa oman uransa lumiseen metsään. Koli sopii erityisen hyvin lumikenkäilyyn. Korkeuserojen, paksun lumipeitteen ja ulkoilijaa usein palkitsevien tykkylumimaisemien ansiosta Koli on erinomaista lumikenkäilymaastoa. Lumikenkäily onkin yksi Kolin talven suosituimmista aktiviteeteista.

Paikalla käy myös suurempia yhteisöasiakkaita, jolloin samaan aikaan voi lumikenkäilemään lähteä likemmäs sata henkilöä. Et tarvitse välttämättä omia lumikenkiä, sillä Kolin välinevuokraamoissa on niin lumikenkiä, sauvoja kuin liukulumikenkiäkin.

Lumikenkäilyretkiä ja väinevuokrausta Kolilla tarjoavat FeelKoli ja Koli Activ Oy.

Lumikenkäilyreitit Kolilla

Kolin Kolin Huippujen lumikenkäilyreitti noin 1,5 km, rengasreitti

Kolin Huippujen lumikenkäilyreitti on noin 1,5 kilometrin pituinen rengasreitti. Se on viitoitettu puihin oranssein kuitunauhoin. Kulkemiseen ei tarvitse karttaa. Huippujen lumikenkäilyreitti on tarkoitettu kuljettavaksi ainoastaan lumikengillä. Reitti soveltuu myös aloittelijoille.

Lumikenkäilyreitti Ukko-Kolilta Pielisen rantaan, noin 4 km, rengasreitti

Ukko-Kolilta Pielisen rantaan kulkeva lumikenkäilyreitti. Reitti kulkee kesäreittiä pitkin Vaaralanahon kautta satamaan, ja jatkaa siitä rannan suuntaisesti Rinnetuvalle. Rinnetuvalta pääsee hiihtohissillä takaisin Ukko-Kolille (hissinousu 6 €). Hissilipun voi ostaa Rinnetuvalta tai lumikenkien vuokrauksen yhteydessä. Reitti on merkitty maastoon sinisin kuitunauhoin. Reitin varrella voi tehdä taukotulet talvihuolletulla Vaaralanahon tulentekopaikalla sekä hyödyntää sataman Alamajan sekä Rinnetuvan palveluita. Lumikengillä kuljettava matka on noin 4 km, nousu hiihtohissillä 0,7 km.

Lumikenkäilyreitti huipuilta Kolin kylälle, noin 3 km

Lumikenkäilyreitti Kolin huipuilta Kolin kylälle mukailee kesäreittiä Kolin luontokeskus Ukon yläpihalta Break Sokos Hotel Kolin pohjoispäädystä alas Vaaralanaholle, Mattilaan ja pyörätielle Kolin koulun kohdalle. Huolletut tulentekopaikat ovat Vaaralanaholla ja Ikolanaholla. Pääministerin nuotiopaikalle voi ostaa puita luontokeskus Ukosta.

Lisätietoja, retkivinkit ja lumitilannetiedot: Kolin luontokeskus Ukko, p. 020 564 5654, ukko@metsa.fi.

Show your Kli

Our web service uses cookies, read more. by proceeding you accept the use of cookies [I accept the terms]
OK