Pyöräily

Pyöräillen Kolin teillä ja poluilla

Kaupunkien katukuvassa näkee entistä enemmän pyöräilijöitä ja sama trendi näkyy Kolilla: Kolin maaseutumiljöössä risteilevät asvaltti- ja hiekkatiet sekä maastopyöräilyyn sopivat urat teiden ulkopuolella saavat vuosi vuodelta enemmän käyttäjiä. 

Voit suunnitella päiväretkiä Kolin alueella Kolin pyöräilykartan avulla. Painettua karttaa voit kysyä Kolin matkailuneuvonnasta ja muista alueen palvelupisteistä tai ostaa verkkokaupasta. Pyöriä voit alueella vuokrata useista eri paikoista.

Pielisen Kierros pyörälomalaiselle

Koli on osa 250 kilometrin Pielisen Kierrosta, joka kiertää Suomen neljänneksi suurimman järven, erämaisen Pielisen pääosin maaseudun rauhallisia hiekkateitä pitkin.

Reitin varrella pääset tutustumaan paitsi Suomen rakastetuimpaan kansallismaisemaan Kolilla, myös Pielisen Karjalan sympaattiseen seutuun muutenkin. Oletko esimerkiksi kuullut lieksalaisesta Mätäsvaaran vanhasta kaivoskylästä, joka on täynnä Alvar Aallon suunnittelemia omakoti- ja rivitaloja? Pielisen Kierros kulkee tämänkin erikoisuuden kautta.  

Reitin etapit on suunniteltu pyöräilijälle sopiviksi. Päivämatkan jälkeen pyöräilijä voi saunoa, ruokailla ja majoittua reitin varrella. Reitistä voi valita myös yksittäisiä osuuksia ja kiertää esimerkiksi vain reitin eteläisen tai pohjoisen osan ja matkustaa reitin puolivälissä Pielisen yli vesibussilla välillä Koli-Vuonislahti.

Show your Kli

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK