Pyöräily

Pyörällä koli ja Lieksan upeisiin maisemiin

Kaupunkien katukuvassa näkee entistä enemmän pyöräilijöitä ja sama trendi näkyy Kolilla: Kolin maaseutumiljöössä risteilevät asvaltti- ja hiekkatiet sekä maastopyöräilyyn sopivat urat teiden ulkopuolella saavat vuosi vuodelta enemmän käyttäjiä.
Voit suunnitella päiväretkiä Kolin alueella Kolin pyöräilykartan avulla. Painettua karttaa voit kysyä Kolin matkailuneuvonnasta ja muista alueen palvelupisteistä tai ostaa verkkokaupastaPyöriä voit Kolilla vuokrata useista eri paikoista ja KoliStore verkkokaupasta.

Lieksan vaihtelevat maastot ja ainutlaatuiset maisemat tarjoavat pyöräilyn ystäville mahtavat mahdollisuudet toteuttaa lomaunelmia pyöräillen. Voit nauttia pitkistä maantiepyöräily retkistä, idyllisistä kyläteistä ja hetkistä pienissä kahviloissa tai taukopaikoilla.  Saat kerätä voimia valmiin ruuan ja saunan äärellä mukavassa majoituksessa. Maastopyöräilijälle Lieksa tarjoaa huikean pitkät polut harjumaisemissa ja pitkospuilla. Haastaviakin reittivaihtoehtoja löytyy niistä pitäville. Pyörän voit vuokrata Lieksasta matkailuyrittäjiltä ja heiltä kannattaa kysyä myös turvallista pyörän säilytystä sekä huoltomahdollisuuksia.

Pyöräilytuotteet Kolistoresta

 

Vuokrapyörät kumppaneiltamme

Inspiraatiota pyöräilyreitteihin Lieksassa ja Kolillla

Pielisen Kierros 

Pielisen Kierros kiertää nimensä mukaisesti Pielisen, Suomen neljänneksi suurimman järven. Retkellä pääset tutustumaan Suomen rakastetuimpaan kansallismaisemaan Kolilla, idyllisiin maaseutukyliin sekä Pielisen Karjalan upeisiin maisemiin. Reitti kulkee mm. Vuonislahden kylän ja Mätäsvaaran, Alvar Aallon suunnitteleman kaivoskylän läpi. Vuonislahdesta löytyy puolestaan taiteilija Eeva Ryynäsen ateljee ja Paaterin museo, joissa kannattaa matkallaan piipahtaa. Pyöräretkellä voit tutustua esimerkiksi Pielisen museoon, idylliseen Puu-Juukaan sekä Bomban karjalaiskylään. Noin 250 km pituisen reitin varrelta löytyvät  kaikki pyöräilijän tarvitsemat palvelut. Kartan voit ostaa joko verkkokaupasta tai alueen palvelupisteistä. Δ Pielisen kierros Outdooractive -palvelussa.

Karhunpolku

Vietä maastopyöräilyloma Karhunpolulla

Lieksan erämaiden kangasmetsissä ja kauniissa soiden värittämissä maisemissa pääset lähelle luontoa. Lukemattomat vesistöt ja kumpuilevat polut tarjoavat mahdollisuuden päiväretkiin tai koko loman viettoon pyörän selässä. Matkan varrella on sopivin välein taukopaikkoja, joissa voi levähtää ja nauttia retkieväät. Karhunpolun varrella olevat yrittäjät toivottavat pyöräilijät lämpimästi tervetulleiksi keräämään voimia hyvän ruuan, mukavan majoituksen ja saunan äärellä. Myös valmiita retkieväitä ja apua tuttuun vieraanvaraiseen tapaan löytyy mm. kuljetuksiin ja pyörän huoltoon. Δ Karhunpolku Outdooractive -palvelussa.

Lieksan idylliset kylät

Lieksan kyliin on mukava tehdä päiväretkiä polkupyörällä. Miten olisi kesäpäivän retki Vuonislahden kylään, jossa voi piipahtaa ostoksilla Wanhan Koulun Puodissa ja ajella Paaterin polkua pitkin Eeva Ryynäsen ateljeemuseoon sekä Paaterin kirkkoon. Nurmijärven kylään voit polkea Rukajärventietä pitkin, tutustua sotahistoriaan ja nauttia kotitekoisia leivonnaisia legendaarisessa Kahvila Annukassa. Mätäsvaaran vanha kaivosmiljöö ja Alvar Aallon suunnittelema kylä sijaitsevat pyöräilymatkan päässä Lieksasta. Viekin kyläkaupassa voit pistäytyä vaikkapa jäätelöllä. Pankakoskelle voit ajaa Yrjöläntien perinteisissä ja pelto- ja jokimaisemissa katsomaan Alvar Aallon suunnittelemaa voimalaitosta ja vanhaa historiaa henkivää tehdasmiljöötä. Majotus Pankakoskella voit vaikkapa grillata makkarat sisäpihan grillissä. Δ Kohteet löydät Lieksan karttapalvelusta.

Museoita ja sotahistoriaa

Lieksassa on paljon sotahistoriaan liittyvää nähtävää. Pyörämatkallasi voit tutustua Pielisen museon näyttelyihin, Rajaperinnetalon näyttelyyn sekä Rukajärvikeskukseen. Jos haluat viettää pyöräretkellä koko päivän tai edetä nopeammin sähköpyörällä voit tutustua sotahistoriamuistomerkkeihin matkan varrella. Δ Kaikki kohteet löydät Lieksan karttapalvelusta. Kartan lisätiedoissa on talletettuna myös aiheeseen liittyvää tietoa. 

Tulossa: Osallistu kesällä 2022 ohjatulle, autenttiselle pyöräretkelle toisen maailmansodan taistelupaikoille. Saat allesi armeijan polkupyörän varusteineen, opastukset kaikissa kohteissa ja retkiruokailut. Retken järjestää Erästely Canoe & Outdoors. Tuote tulee myyntiin tälle sivulle piakkoin!

Pyörien vuokraus

Seikkailuyhtiö Vaara

Seikkailuyhtiö Vaara vuokraa laadukkaat Feltin läskipyörät, Canyonin sähkömaastopyörät ja Rock Machine sähköfätpyörät Kolilla. Pyöriä on eri kokoisia, sekä lapsille että aikuisille. Varaukset suoraan verkossa. Vuokrahintaan sisältyy kypärä ja pyörän valot. Maksuvälineenä käy myös e-passi, Edenred, EasyBreak ja SmartumPay.

Tiedustelut ja varaukset: Seikkailuyhtiö Vaara, p. 040 551 2131, info@vaara.net, www.vaara.net

Tunnelmia Lieksan retkeilyreiteiltä

Show your Kli