Lumikenkäily Kolilla

Lumen lumoissa

Hauskaa. Helppoa. Sopii kaikille. Talviliikunnan helmi. Sitä on lumikenkäily. Helppo laji sopii kuntoiluun tai leppoisaan retkeilyyn. Eniten lumikenkäretkestä saa irti, kun tallaa oman uransa lumiseen metsään. Koli sopii erityisen hyvin lumikenkäilyyn. Korkeuserojen, paksun lumipeitteen ja ulkoilijaa usein palkitsevien tykkylumimaisemien ansiosta Koli on erinomaista lumikenkäilymaastoa. Lumikenkäily onkin yksi Kolin talven suosituimmista aktiviteeteista.

Paikalla käy myös suurempia yhteisöasiakkaita, jolloin samaan aikaan voi lumikenkäilemään lähteä likemmäs sata henkilöä. Et tarvitse välttämättä omia lumikenkiä, sillä Kolin välinevuokraamoissa on niin lumikenkiä, sauvoja kuin liukulumikenkiäkin.

Lumikenkäilyretkiä ja välinevuokrausta Kolilla tarjoavat FeelKoli, Koli Active Oy ja Seikkailuyhtiö Vaara

Lumikenkäilytuotteet verkkokaupasta
Opastetut retket

Vuokravälineet retkille

Lumikenkäilyreitit Kolilla

Kolin Huippujen lumikenkäilyreitti noin 1,5 km, rengasreitti

Kolin Huippujen lumikenkäilyreitti on noin 1,5 kilometrin pituinen rengasreitti. Se on viitoitettu puihin oranssein kuitunauhoin ja punaisin merkein. Kulkemiseen ei tarvitse karttaa. Huippujen lumikenkäilyreitti on tarkoitettu kuljettavaksi ainoastaan lumikengillä. Reitti soveltuu myös aloittelijoille.

Huolletut tulentekopaikat ovat Vaaralanaholla ja Ikolanaholla. Pääministerin nuotiopaikalle voi ostaa puita luontokeskus Ukosta.

Lisätietoja, retkivinkit ja lumitilannetiedot: Kolin luontokeskus Ukko, p. 020 639 5654, ukko@metsa.fi.

Show your Kli