Opastetut retket


Retkelle voit lähteä myös opastetusti. Opastettuja retkiä tarjoavat Koli Active Oy ja Seikkailuyhtiö Vaara.

Koli Active Oy

Koli Activelta voit vuokrata lumikengät tai lähteä oppaan kanssa ohjatulle lumikenkäretkelle. Kolin upeassa ja vaihtelevassa maastossa lumikengillä koet aivan uuden ja erilaisen puolen talvisesta Kolilta.

Tähtitaivaanretkellä koet talven pimeyden kauneuden, tähtien loisteen ja hyvällä tuurilla revontulet Kolin kansallismaisemissa. Samalla kuulet Kolin tarinat ja nautit talvisesta luonnosta.

Koli Activen liukulumikenkäretkellä puolestaan koet tykkylumimetsän tunnelman, kun opas johdattaa retkeilijät Kolin lumisimpiin kolkkiin. Liukulumikengät ovat mahtava tapa kokea Kolin maisemat! Parin tunnin retki sopii maisemanautiskeijoille ja kolmen tuntia kestävä retki vauhdikkaammasta menosta nauttiville.

Koli Active Oy, Rantatie 12, 83960 Koli, p. 0400 857 557, koliactivesales@gmail.com, www.koliactive.com.

Seikkailuyhtiö Vaara

Seikkailuyhtiö Vaaralta voit vuokrata niin tavalliset lumikengät kuin liukulumikengät, maastopyörät ja sähköpyörät. Opastetuille retkille pääset oppaan johdolla liukulumikengillä tai voit osallistua suklaatastingiin.

Vaaran liukulumikenkäretket suuntauvat Räsävaaralle, joka on erityisesti talvella Kolin helmistä. Räsävaaran korkein kohta kohoaa yli 300 metriin, ja sinne muodostuu talvella upea tykkylumimetsä. Oppaan johdolla Räsävaaralla ihastellaan vaaramaisemien lisäksi jääputouksia sekä nautitaan nuotiokahvit paikallisen kahvilan eväiden (riisipyörö sekä kahvi/mustaherukkamehu) kera laavulla.

Suklaatesting Kolilla on suklaan ystävien unelma! Retkellä pääset maistelemaan rovaniemeläisen Chocodelin artesaanisuklaita, tummia ja vaaleita suklaamakuja, kodalla nuotion leiskuessa. Oppaat huolehtivat kodalle tulet ja suklaat valmiiksi, ja sinun tarvitsee kulkea lyhyt polku kauniin lumisen metsän läpi kodalle lumikengillä tai liukulumikengillä. Kahvit valmistetaan perinteiseen tapaan nuotiolla pannukahvina.

Seikkailuyhtiö Vaara, Ylä-Kolintie 2, 83960 Koli, p. 040 551 2131, info@vaara.net, www.vaara.net.

Retkelle verkkokaupan kautta

Show your Kli