Ladut
47 km
Rinteet
7/7
Hissit
4/4
Lumitilanne
70 cm
Yläasema
Ala-asema

Ladut, rinteet ja talvipyöräilyreitti. Avoinna valaistu latu (25 km) ja Ukko-Koli (3 km), latu Kopravaarasta Ahmovaaraan (10 km) ja pohjoinen jäälatu (9 km).. Reaaliaikainen latujen kunnostuksen seuranta. Rinteet avoinna päivittäin.  Rinnetiedot tästä. Talvipyöräilyreitti ajettu 24.1.


Talvipyöräily Kolilla

Loma-Kolin talvipyöräilyreitti

Kolin maastopyöräreitti talvella sijaitsee upeissa vaaramaiisemissa Loma-Kolilla. Reitti on kuusi kilometriä pitkä rengasreitti, joka ajetaan myötäpäivään. Talvipyöräilyreitti lähtee Lomakoli.fi -vuokraamon parkkipaikan vierestä, Hiekkaniementie 2. Reitti on merkattu maastoon talvipyöräilykylteillä. Nauhoissa on heijastimet, joten reittiä voi ajaa myös pimeällä. Vaativuudeltaan reitti on helppo, haastavimmat nousut ovat lopussa ladun vierellä ja Lomakoli.fi:n vuokraamon alueelle saavuttaessa.

Reittikuvaus
Kolikeskukselta eli Lomakoli.fi:n vuokraamolta reitti seurailee Käränkälammen rantaa helppoa tienpohjaa pitkin. Pian Kortelahdentien ylityksen jälkeen Häkinniementieltä käännytään vasemalla olevalle pienemmälle metsäpolulle. Polun lopussa käännytään jyrkästi oikealle helpolle tiepohjalle, jossa ohitetaan frisbeegolfrata, latu-ura ja vanhat Loma-Kolin rinteet. Rinnealueen parkkipaikalta tehdään pieni kierros vanhan leirintäalueen kautta, ja jatketaan metsään polulle. Sähkölinjan alta käännytään jyrkästi oikealle tiepohjalle.

Mustarintasen tietä pitkin ajetaan mökkialueen läpi, ja ylitetään Kärännäntie. Sen jälkeen ajetaan ladun vieressä pyörälle lanattua uraa pitkin vasenta puolta. Ladulla ei saa ajaa, ja ajettaessa ladun reunassa on noudatettava erityistä varovaisuutta vastaantulevien hiihtäjien ohituksissa. Huomioitahan ajaessasi muut reitin käyttäjät, ja pidät tilannenopeuden sen mukaisena. Pyöräilyreitti jatkaa suoraan pienelle polulle kun latu kääntyy oikealle sillan alle. Seuraavaksi ylitetään Satamatien ja sen jälkeen jatketaan pientä polkua takaisin Lomakoli.fi:n vuokraamon pihaan. Pihassa on myös kahvila, Ski-museo ja ravintola.

Huom! Reittiä ei saa käyttää hiihtämiseen tai moottorikelkkailuun!

Muut reitit
Pyöräilyretkeä voi pidentää esimerkiksi Koli –Vuonislahti (7 km suuntaansa) jäätiellä (www.koli.fi/jaatie) tai Kolin alueen muita teitä hyödyntäen.

Reitin kartta

Sähköisen kartta on Trailmapin palvelussa.

Reitin kunnostus
Reitti kunnostetaan lumisateiden jälkeen. Reaaliaikaisen tiedon saat sivun yläreunasta. Kunnostuksesta vastaa Kolin Matkailu Oy.

Pyörien vuokraus ja opastetut retket

Seikkailuyhtiö Vaaran fatbike-vuokraus

Seikkailuyhtiö Vaara vuokraa laadukkaat Feltin läskipyörät ja Rock Machine e-fätit Kolilla. Voit varata pyörät ennakkoon myös verkosta – katso sivun alareunasta. Vuokrahintaan sisältyvät kypärä ja pyörän valot.

Seikkailuyhtiö Vaara palvelee  Kolin keskustassa Ylä-Kolintie 2. Maksuvälineenä käy myös E-passi , Edenred ja SmartumPay.

Tiedustelut: Seikkailuyhtiö Vaara, p. 040 551 2131, info@vaara.net, vaara.net

Lomakoli.fi-vuokraamo

Mahdollisuus talvipyöräilyyn maastossa ja teillä Loma-Kolilla.

Lähtöpaikka hoidetuille poluille Lomakoli.fi - vuokraamo osoitteesta Hiekkaniementie 2, Loma-Koli (ent. Kolikeskus).
Vuokraamosta saat vuokrattua käyttöösi myös fatbiket tai sähkömaastopyörän.

Lisätietoja reiteistä tai vuokrauksesta:
Lomakoli.fi-vuokraamo, p. 045 270 9100, sales@lomakoli.fi.

Koli Active Oy

Fatbikeja sekä ohjattuja retkiä. Vuokrauspiste sijaitsee Kolin kylällä.

Koli Active Oy, Ylä-Kolintie 2, keltainen talo matkailuneuvonnan takana, Koli, p. 040 085 7557, koliactivesales@gmail.com,  www.koliactive.com

Pyörävuokraukset verkosta ja kartta

Show your Kli