Ladut
0 km
Rinteet
7/7
Hissit
4/4
Lumitilanne
35 cm
Yläasema
Ala-asema

Rinteet, ladut ja fatbike-ura. Rinnetiedot tästä.   Latujen kunnostus on tältä kaudelta lopetettu. Latutiedot tästä.  Loma-Kolin fatbike-ura. Fatbike-uran kunnostus on tältä kaudelta lopetettu.

Talvipyöräily Kolilla

Uutuus Kolilla: Loma-Kolin talvipyöräilyreitti

Talveksi 2020-2021 on avattu Kolille talvipyöräilyreitti Loma-Kolille! Reitti on kuusi kilometriä pitkä rengasreitti, joka ajetaan myötäpäivään. Talvipyöräilyreitti lähtee Lomakoli.fi -vuokraamon parkkipaikan vierestä, Hiekkaniementie 2. Reitti on merkattu maastoon punaisilla nauhoilla ja talvipyöräilykylteillä. Nauhoissa on heijastimet, joten reittiä voi ajaa myös pimeällä. Vaativuudeltaan reitti on helppo, haastavimmat nousut ovat lopussa ladun vierellä ja Lomakoli.fi:n vuokraamon alueelle saavuttaessa.

Reittikuvaus
Kolikeskukselta eli Lomakoli.fi:n vuokraamolta reitti seurailee Käränkälammen rantaa helppoa tienpohjaa pitkin. Pian Kortelahdentien ylityksen jälkeen Häkinniementieltä käännytään vasemalla olevalle pienemmälle metsäpolulle. Polun lopussa käännytään jyrkästi oikealle helpolle tiepohjalle, jossa ohitetaan frisbeegolfrata, latu-ura ja vanhat Loma-Kolin rinteet. Rinnealueen parkkipaikalta tehdään pieni kierros vanhan leirintäalueen kautta, ja jatketaan metsään polulle. Sähkölinjan alta käännytään jyrkästi oikealle tiepohjalle.

Mustarintasen tietä pitkin ajetaan mökkialueen läpi, ja ylitetään Kärännäntie. Sen jälkeen ajetaan ladun vieressä pyörälle lanattua uraa pitkin vasenta puolta. Ladulla ei saa ajaa, ja ajettaessa ladun reunassa on noudatettava erityistä varovaisuutta vastaantulevien hiihtäjien ohituksissa. Huomioitahan ajaessasi muut reitin käyttäjät, ja pidät tilannenopeuden sen mukaisena. Pyöräilyreitti jatkaa suoraan pienelle polulle kun latu kääntyy oikealle sillan alle. Seuraavaksi ylitetään Satamatien ja sen jälkeen jatketaan pientä polkua takaisin Lomakoli.fi:n vuokraamon pihaan. Pihassa on myös kahvila, Ski-museo ja ravintola.

Huom! Reittiä ei saa käyttää hiihtämiseen tai moottorikelkkailuun!

Muut reitit
Pyöräilyretkeä voi pidentää esimerkiksi Koli - Vuonislahti (7 km suuntaansa) jäätiellä (www.koli.fi/jaatie) tai Kolin alueen muita teitä hyödyntäen.

Reitin kartta

Sähköisen kartta on Trailmapin palvelussa.

Reitin kunnostus
Reitti kunnostetaan lumisateiden jälkeen. Kunnostuksesta vastaa Kolin matkailuyhdistys ry.

Pyörien vuokraus ja opastetut retket

Seikkailuyhtiö Vaaran fatbike-vuokraus

Seikkailuyhtiö Vaara vuokraa laadukkaat Feltin läskipyörät ja Rock Machine e-fätit Kolilla.  Varaukset suoraan verkossa. Fatbiken voit varata joko vuorokaudeksi, kahdeksi tai neljäksi tunniksi. Vuokrahintaan sisältyy kypärä ja pyörän valot.

Viikoilla 12–14 avoinna klo 9.30–16 osoitteessa Satamatie 10. Välineiden luovutus tapahtuu ulkotiloissa huomioiden korona ja asioinnin turvallisuus. Muina aikoina toimitamme pyörät kotiinkuljetuksella Kolin alueella (Kolin kylä, Purnuniemi, Loma-Koli) tai nouto sopimuksen mukaan Satamatie 10. Maksuvälineenä käy myös e-passi ja SmartumPay

Tiedustelut: Seikkailuyhtiö Vaara, p. 040 551 2131, info@vaara.net

Lomakoli.fi-vuokraamo

Mahdollisuus talvipyöräilyyn maastossa ja teillä Loma-Kolilla.

Lähtöpaikka hoidetuille poluille Lomakoli.fi - vuokraamo osoitteesta Hiekkaniementie 2, Loma-Koli (ent. Kolikeskus).
Vuokraamosta saat vuokrattua käyttöösi myös fatbiket tai sähkömaastopyörän.

Lisätietoja reiteistä tai vuokrauksesta:
Lomakoli.fi-vuokraamo, p. 045 270 9100, sales@lomakoli.fi.

Koli Active Oy

Vuokravälineet talvipyöräilyyn sekä ohjattuja retkiä.

Kolin Satamaravintola, Rantatie 12, 83960 Koli, p. 0400 857 557, koliactivesales@gmail.com, www.koliactive.com.

Show your Kli

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK