Kolin alueen tapahtumia

Lähellä Kolia ja vähän kauempanakin

Kolin luontokeskus Ukon näyttelyt

Kolin luontokeskus Ukon pysyvä näyttely Katse kansallismaisemaan esittelee alueen geologiaa, luontoa ja historiaa. Näyttelyn kuvaesityksissä pääsee elämyksellisesti ja turvallisesti tutustumaan kaskenpolttoon, suurpetoihin ja Kolille tyypillisiin sääilmiöihin.

Luontokeskuksessa esitetään tasatunnein lyhytelokuva "Mustarinta - Elokuva Kolista". Kansainvälisesti palkittu elokuva esittelee Kolin kansallispuiston luontoa ja kansallismaiseman syntyä. Elokuvan on tuottanut joensuulainen Koju Film Company Oy ja ohjannut Heikki Oinonen.

Vaihtuvat näyttelyt

16.6.–6.9.2020 taideseppä Kimmo Tulimetsän upea 25-vuotisjuhlanäyttely. Näyttelyn teokset ovat taontatekniikan taidonnäytteitä, muotokieleltään Tulimetsäksi tunnistettavia luonto- ja eläinaiheita, mutta myös myyttisiä hahmoja esimerkiksi Kalevalasta. Ukossa on ollut jo pitkän aikaa myytävänä Tulimetsän pronssisia ja rautaisia riipuksia, mutta nyt valikoima on laajentunut vöihin ja muutamiin korvakoruihin.

21.6.–5.9.2020 Luontokeskuksen yläaulan uusi näyttely, Urho Kähkösen - Kallio Kalliolla, yllättää huumorillaan - ja sitten - pysäyttää ajattelemaan. Pääteos on ohuesta paperista muotoutunut kunnianosoitus ikiaikaiselle kalliolle. Muissa teoksissa kierrätystaiteen materiaaliksi on kelvannut palaneet tietokoneen osat, pajun siemenhahtuvat tai vaikkapa munankuoret ja ampiaiset. Rouhean otteen ja hersyvän huumorin rinnalla teokset hiljentävät vakavien teemojen äärelle. Niistä löytyy kritiikki ihmisen välipitämättömyydestä ympäristöä kohtaan ja kysymys siitä, mihin muistomme tallentuvat. Taiteilija on tavattavissa luontokeskuksessa 1.7. klo 15–17.

28.6.–31.12.2020 Verna Lepikkö Tilapäisiä muutoksia. Nuoren Joensuulaisen taiteilijan Verna Lepikön valokuvanäyttely kertoo nuorten suhteesta ympäristöön . Näyttelyllä Verna muistuttaa elämän hetkellisyydestä, mutta toisaalta haluaa ikuistaa ohikiitäviä hetkiä. Vapaa pääsy.

9.9.–28.12.2020 Kuvataiteilija Arja Sundqvistin näyttely Metsän tummuus mulle tuokaa on kunnianosoitus suomalaiselle luonnolle ja metsälle.

Huoltotauko 2.–29.11. jolloin Kolin luontokeskus Ukko on suljettu.

Kolin luontokeskus Ukko, Ylä-Kolintie 39, Koli, p. 020 639 5654. Aukioloajat

Ajankohdat

  • 01.01.2020-31.12.2020
Kolin luontokeskus Ukko, Ylä-Kolintie 39, Koli
020 639 5654
ukko(at)metsa.fi

Show your Kli

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK