Kolin alueen tapahtumia

Lähellä Kolia ja vähän kauempanakin

Punaturkin jäljillä - kettumaista historiaa -näyttely

Suomen Metsästysmuseon kettuaiheinen näyttely Punaturkin jäljillä– Kettumaista historiaa ja siihen liittyvä Juha Mälkösen kettukuvia on esillä Pielisen museossa 25.9.–22.11.2019.

Näyttelyssä kuljetaan punaturkin jäljillä historiasta nykypäivään ja esitellään viekas Mikko Repolainen perin pohjin. Miten arvostetusta turkiseläimestä ja erämaiden asukista tuli taajamien tuntumassa viihtyvä citykettu ja riistanhoitajien vahinkoeläin?

Punaturkin jäljillä -näyttely esittelee monipuolisesti ketun elämää sekä ihmisen katalia keinoja ketun vapauttamiseksi arvokkaasta punaisesta turkistaan. Näyttely tutkailee myös ketun kansanperinteeseen jättämiä jälkiä Kantelettaren Revon valitus -runosta revontulien syntytarinoihin ja eläinsatuihin. Ketun imagoa on hyödynnetty myös monien tuotteiden mainonnassa – näistä on näyttelyssä yllättäviäkin esimerkkejä.

Näyttelyn olennaisen osan muodostaa luontokuvaaja Juha Mälkösen valokuvanäyttely, joka esittelee kaupunkilaiskettuperheen elämää kotipesänsä ympäristössä.
Näyttelyn muiden osien painottuessa esittelemään kettua lähinnä historiallisesti merkittävänä riistaeläimenä kertovat Mälkösen kuvat, että kettu on paljon muutakin kuin muhkea turkkija riistanhoitajan painajainen.

Juha Mälkönen (s. 1953) on Riihimäellä asuva luontokuvaaja ja hammaslääkäri. Mälkönen on julkaissut useita luontoon liittyviä valokuvakirjoja ja hänen luontokuvansa ovat tuttu näky lehtien palstoilla. Ensimmäiset varteenotettavat valokuvansa hän otti 13-vuotiaana, ja sittemmin lapsuuden kiinnostuksesta on kasvanut harrastus, joka on vienyt miehen metsiin milloin jänisten, hirvien, karhujen ja kettujen
perässä.

Teksti: Ilja Koivisto

Pielisen museon aukioloajat ja pääsymaksut 16.9.2019–14.5.2020
ti-pe klo 10–15 ja lauantait 12.10., 9.11. ja 14.12., suljettu juhlapyhinä.

Pääsymaksut 3 €/ 2 €/1 €, keskiviikkoisin ei pääsymaksua.

Tervetuloa!
 

Ajankohdat

  • 25.09.2019-22.11.2019
Pappilantie 2, 81720 Lieksa
040 104 4151
Hinta: 3 €/2 €/1 €, keskiviikkoisin vapaa pääsy

Show your Kli

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK