Kolin alueen tapahtumia

Lähellä Kolia ja vähän kauempanakin

Heinätalkoot Kolin kylällä

Heinäkuun ensimmäisenä lauantaina 3.7.2021 klo 11.30–14 Kolin virkistysalueella (Kolintie 94 vieressä) uppoudutaan taas perinteisiin ja heinätetään heinää perinteisillä menetelmillä.
Tapahtuma alkaa kahvitarjoilulla klo 11.30. Heinänseivästyskilpailu alkaa klo 12.

Ennen kilpailun alkua muodostetaan joukkueet. Voit tulla paikalle valmiin joukkueen kanssa tai voit koota itsellesi joukkueen paikan päällä. Kisaaminen tapahtuu neljän hengen joukkueissa. Jokaiselle halukkaalle osallistujalle löydetään oma joukkue. Joukkueessa tulee olla kaksi seivästäjää, seipäiden pystyttäjä ja haravoija. Kilpailuaika on yksi tunti tai niin kauan kuin heiniä pellolla riittää. Kaikki kilpailuun osallistuneet palkitaan. Kilpailun voittajat saavat Kolin heinättäjä -tittelin. Kilpailuun osallistuneille tarjotaan talkooruoka heinäpellon laidalla. Jos et halua itse osallistua kilpailuun, heinätystä voi tulla katsomaan ja samalla voi kannustaa joukkueita.

Heinänseivästyskilpailijoiden kannattaa muistaa myös panostaa asuvalintaan, sillä paras heinänseivästysasu palkitaan! Löytyykö sinulta perinteisiä heinänseivästysvaatteita vai haluatko näyttää meille vaihtoehtoisen tyylin heinättää? Parhaan heinänseivästyspuvun valitsee kilpailun tuomaristo ja palkinto jaetaan heinänseivästyksen päätyttyä palkintojenjakotilaisuudessa.

Tapahtuman aikana järjestetään kaikille avoin Instagram-valokuvakilpailu. Raati valitsee kaikista määräaikaan postatuista kuvista parhaan. Voittaja palkitaan tuotepalkinnolla.
Ohje: Ota Kolin heinänseivästystapahtumasta kuva puhelimellasi ja postaa se saman päivän aikana instagramiin hashtagilla #kolinheinättäjät2021

Kolin virkistysalueelta löytyy myös muita aktiviteetteja, joita voit tehdä heinätyksen aikana. Virkistysalueelta löytyy minigolfkenttä, frisbeegolfrata, salkopallo, ulkokuntosalilaiteryhmä ja laavu nuotiopaikalla. Pelivälineitä voi vuokrata Kolin Matkailuneuvonnasta.

Tapahtumaan vapaa pääsy. Tapahtuman järjestämisessä otetaan huomioon koronarajoitukset. Kilpailun aikana pystytetyt heinäseipäät pysyvät pellolla perinnemaisemana loppukesän ajan.

Tervetuloa nauttimaan Kolin kesästä ja tutustumaan heinänseivästysperinteeseen!

Lisätietoja:
www.kolinkotiseutuyhdistys.fi.
Erkki Turunen, turunenerkki9@gmail.com.

 

Ajankohdat

  • 03.07.2021 klo 11.30 alkaen
Kolin uusi virkistysalue Kolin Salen vieressä, Kolintie 93
050 520 2036
Hinta: Ilmainen

Show your Kli

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK