Pysäköintiohjeet Kolille tuleville

Koli on läpi vuoden suosittu kohde ja erityisesti kesäaikaan parkkipaikat ruuhkautuvat usein.  Ohjeiden avulla kaikki halukkaat pääsevät nauttimaan kansallismaisemasta ja Ukko-Kolin palveluista. Yläpihalla, Kolin luontokeskus Ukon ja Break Sokos Hotel Kolin piha-alueella, pysäköinti on kielletty. Vain 15 minuutin jättöliikenne on sallittua. Voit hyödyntää Kolille tulemiseen useita julkisen liikenteen mahdollisuuksia. Lämpimästi tervetuloa!

P1, P2 ja P3

Pysäköintipaikat P1–P3 sijaitsevat huippujen tuntumassa lyhyen kiskohissi- tai kävelymatkan päässä Kolin luontokeskus Ukosta, Break Sokos Hotel Kolista ja kuuluisimmista näköalapaikoista. Nämä parkkipaikat ruuhkautuvat usein sesonkeina, joten suosittelemme mahdollisuuksien mukaan valitsemaan muita parkkipaikkoja.

Toivomme, että retkille lähtijät käyttävät reittien varrella olevia pysäköintialueita, esim. Ollilan/Mattilan/Turulan pysäköintialue, Ylä-Kolintie 12, Lieksa, Paimenenvaara, Kotaniementie 10, Lieksa, Peiponpelto, Kotaniementie 30, Lieksa, Likolahti, Rantatie 47, Lieksa, Pirunkirkko, Rantatie 117, Lieksa, Lähtevänsärkkä, Herajärven rantatien alussa ja Lakkala, Herajärven rantatie 35, Joensuu.

P4 Urheilukentän parkkipaikka 28.6.–1.8.2021 klo 11–17

Parkkipaikka P4 sijaitsee Kolin kylän läheisyydessä, Ylä-Kolintie 10. Parkkipaikalta on Ukko-Kolille noin kaksi kilometriä, jonka voit kävellä polkuverkostoa pitkin. Parkkipaikka on ilmainen. Lisäparkkipaikka on käytössä 28.6.–1.8.2021 klo 11–17. Parkkipaikalta on samaan aikaan bussilla ilmainen kuljetus non-stopina Ukko-Kolin (Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli, parkkipaikka, P1) ja kentän välillä. Bussi käy kahdesti päivässä aikataulun mukaan Kolin satamassa. Kello 13.45 bussi lähtee Ukko-Kolilta kylän kautta Kolin satamaan, ja satamasta on lähtö Ukko-Kolille klo 14.15. Samalla tavalla bussi lähtee Ukko-Kolilta satamaan 15.30 ja lähtö satamasta on klo 15.45. Näinä aikoina Ukko-Kolin ja parkkipaikan välisessä liikenteessä on hieman viivettä.
Yhteys satamaan mahdollistaa Vuonislahti-Koli vesibussiyhteyden ja risteilyjen käytön. Parkkipaikalla leirityminen on kielletty! Bussissa tulee käyttää maskia.


P5 ja Kolin maisemahissi

P5 sijaitsee Ukko-Kolin rinteiden ala-asemalla, Rantatie 27, josta on maisemahissiyhteys Ukko-Kolille. Tätä parkkipaikkaa kannattaa hyödyntää, jos joka tapauksessa aiot käyttää maisemahissiä. Hissi on avoinna 5.6.–22.8.2021 klo 10–14 ja 14.30–17.30. Liput vastaanotosta tai maksu alas ilta-aikaan. Maisemahissi on maksullinen. Lue lisää: www.koli.fi/maisemahissi.

Show your Kli

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK