Perinneruoka

Karjala on piirakoiden ja uuniruokien koti

Karjalainen ruokakulttuuri levisi evakoiden mukana ympäri maata. Hiljattain suomalaiset äänestivät kansallisruokaäänestyksessä karjalanpaistin kakkoseksi niukasti heti ruisleivän jälkeen. Karjalanpiirakka oli äänestyksessä kolmas.

Karjalaiseen ruokaperinteeseen kuuluvat runsas paikallisen kalan ja sienten käyttö raaka-aineena sekä uunin hyödyntäminen ruokien hauduttamiseen. Perinteitä on muokattu nykyisiin ruokailutottumuksiin – puhutaankin usein nykykarjalaisesta ruokapöydästä.

Vaikka karjalaista perinneruokia on muokattu, yhdestä asiasta ei ole tingitty. Edelleen ruuat tarjoillaan runsaalla karjalaisella vieraanvaraisuudella. Katso alta vinkkimme perinneruokien ystäville.

Perinneruokaa Kolilta
Perinteistä ja herkullista

Kolin Annila

Annilassa saat perinteistä karjalaista ruokaa aidoimmillaan. Herkuttele keittoaterialla, karjalanpaistilla tai hirvikäristyksellä. Hirvikäristys on valmistettu Kolilla ja Ahmovaarassa juosseesta hirvestä, aitoa luomuruokaa! Maista myös aitoja karjalaisia piiroita, kuten vatruskoita, keitinpiiraita, sultsinoita ja tsupukoita. Ruokavaraukset vähintään edellisenä päivänä.  

Kolin Annila, Kopravaarantie 237, 83950 Ahmovaara, p. 050 512 4478, sirkkaanni@gmail.com, www.kolinannila.fi.

Show your Kli

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK