Kahvilat ja ravintolat

Kolin, Juuan, Vuonislahden ja Lieksan tarjonta

Ravintolat ja kahvilat Kolilla
Persoonallisuus edellä!

Kolin matkailualueen vahvuutena ovat monet persoonalliset ruokapaikat. Ruuanlaiton ytimessä on ravintolan mukaan joskus karjalainen, joskus taas kansainvälinen ruokakulttuuri.

Katso alta alueemme kahvila- ja ravintolatarjonta ja astu peremmälle!

Valtioneuvoston päätöksellä ravintolat on suljettu Pohjois-Karjalassa 18.4.2021 saakka. Useimmat ravintolat tarjoavat take away tai kotiinkuljetuspalvelua.

Grill it! -ravintola

Grill it! on Break Sokos Hotel Kolin skandinaavinen ravintola Kolin kansallispuiston maisemapaikoilla. Se yhdistää perinteisen grillauksen ja ensiluokkaiset raaka-aineet ainutlaatuiseen miljööseen. Erikoisuutena on puuhiiligrilli, joka antaa aidon savun ja grillauksen maun melkein jokaiseen listan annokseen. Tarjolla on myös paikallisia herkkuja, joissa vaalitaan pohjoiskarjalaista perinnettä. Nauti samalla kertaa parhaista pihveistä ja upeista maisemista!

Break Sokos Hotel Koli, Ylä-Kolintie 39, Koli, www.raflaamo.fi/grill-it-koli, Facebook: Grill it Koli. Myyntipalvelu: 020 123 4662, sales.karelia@sokoshotels.fi. Ravintola: 010 762 3635.

Avoinna ma-su klo 12–22 (keittiö kiinni ja valomerkki klo 22)

Noutoruokailu: Grill it!:stä voi noutaa herkullisia annoksia mukaan esimerkiksi hotellihuoneeseen tai tilata ne suoraan huonepalvelusta. Hotelliaamiainen on katettu arkisin klo 7–10 buffetiin, josta sitä voi noutaa nautittavaksi hotellihuoneessa.

Break Sokos Hotel Kolin Kahpitsa

Kahpitsasta avautuvat huikeat näkymät Pieliselle. Tarjolla on paikallisia kahvilatuotteita, pizzaa ja erilaisia virvokkeita, joita voi nauttia tunnelmallisen takka-leivinuunin äärellä. Asiakaspaikkoja Kahpitsassa on yhteensä 120.

Break Sokos Hotel Koli/Kahpitsa
, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli, Break Sokos Hotel Kolin myyntipalvelu, p. 020 123 4662, suoraan ravintolaan p. 010 762 3635,

Avoinna ma–su klo 9–21.

Pizzakahvila Kahpitsasta voit noutaa retkieväät ja suositut pizzat mukaan.

Kolin Satamaravintola

Kolin Satamaravintola on Pielisen helmi, ravintola hipoo Pielisen rantalaineita. Tarjolla on suussa sulavia maakunnan makuja ja hyviä juomia. Vaihtuva à la Carte -lista tarjoaa jokaiselle jotakin.

Kolin Satamaravintola, Rantatie 12, 83960 Koli, p. 0400 628 666, koliactivesales@gmail.com, www.koliactive.com.

Aukioloajat: suljettu, avataan 1.6. Facebook: Kolin Satamaravintola.

Rinnetupa

Tunnelmallinen ravintola Rinnetupa palvelee Ukko-Kolin laskettelurinteiden ala-asemalla. Rinnetuvalla syöt herkullisen lounaan ja pidät kahvipaussin laskettelun lomassa. Ravintolassa on A-oikeudet.
Rinnetupa palvelee asiakkaita 11.1.-14.2. pe klo 10-17, la-su klo 10-18, 15.2.- rinnekauden loppuun joka päivä klo 10-18, ja tarjoaa asiakkaiden käyttöön myös terassialueen, nuotiopaikan sekä taukotilan omien eväiden nauttimiseen. Rinnetuvalla on asiakkaille maksuton, langaton nettiyhteys.

Rinnetupa Ukko-Kolin rinteiden ala-asemalla, Rantatie 27, Koli, p. 010 762 3633, koliski.fi, Facebook: Koli Ski.

Noutoruokailu: Rinnetuvalta herkut take awayna.

Gastropub Kolin Ryynänen

Gastropub Ryynänen sijaitsee tunnelmallisessa vanhassa hirsirakennuksessa aivan Kolin keskustassa. Vaihtuva menu joka viikko. Gastropub Kolin Ryynänen on kuuluisa ennen kaikkea laajasta ja laadukkaasta olutvalikoimastaan. A-oikeudet. Aittamajoitusta.

Gastropub Kolin Ryynänen, Ylä-Kolintie 1, 83960 Koli, p. 044 569 5757, kolinryynanen@gmail.com.

Avoinna ma–to klo 12–21, pe–la klo 12–23, su klo 12–21. Keittiö avoinna joka päivä klo 12–20. Kolin Ryynäsen pizzat saatavilla torstaista sunnuntaihin. Muutokset mahdollisia! Facebook: Kolin Ryynänen.

Noutoruokailu: Take away ja kotiinkuljetuspalvelu. Katso menut www.kolinryynanen.com.

Neste Kolinportin kahvila-ravintola Ahmovaarassa

Kolinportin 250-paikkaisessa kahvila-ravintolassa päivittäin noutopöytä kahdella eri ruokalajilla ja yhdellä pihvivaihtoehdolla runsaine salaattipöytineen ja juomineen. À la carte -listalla runsaasti vaihtoehtoja niin isoon kuin pieneenkin nälkään. 50-paikkainen Juuka-kabinetti. Tilauksesta juhlatarjottavat yksityistilaisuuksiin. A-oikeudet. Pizzaa, burgereita, päivän pihvi ja lounasta noutopöydästä mukaan otettuna!

Kolinportin kahvila-ravintola, Kolintie 10, 83950 Ahmovaara, p. 010 763 7661, www.kolinportti.com, Facebook: Kolinportti

Avoinna: ma–pe klo 7–20, la 8–20 ja su klo 8-19. Keittiö palvelee ma–su 11–18.30, lounas noutopöydästä klo 11-16.


Domino Sushi ja blinit

Kahvilatoiminnan lisäksi Kolikeskuksessa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä. Näyttelyssä on esillä välineitä ja tarinoita suomalaisten retki- ja alppihiihtosuksien valmistajilta 50-, 60- ja 70-luvulta. Antti-Jussi Tiitolalla ja TITAN -suksilla oli keskeinen rooli tämän ajan välinekehityksessä. Näyttelyssä on valokuvia 1930-luvun ”alppihiihdon kultaisilta” vuosilta sekä esitellään vanhoja välinejulisteita maailmalta.

Uutuus Kolilla: Domino Sushi ja blinit!  Viikolla 13 ja pääsiäisenä: ma–ke klo 11–18, to–su klo 11–22, ma klo 11–18, puhelintilaukset klo 21.30 saakka joka ilta. Menu: dominolahti.fi/koli

Kolikeskus, Hiekkaniementie 2, Loma-Koli, p. 045 270 9100, sales@lomakoli.fi, www.lomakoli.fi.


Kirjastobaari Hiekkapakka

Kirjastobaari Hiekkapakka on Break Sokos Hotel Kolin Relax Span vieressä oleva tunnelmallinen viihtymisbaari. Tulikiven tekemän uniikin takan äärellä voit pelata lautapelejä, lukea kirjoja, laulaa karaokea tai vaikka vain nauttia hyvistä juomista ja upeasta kansallismaisemasta. Hiekkapakka on yleensä avoinna sesongin aikana viikonloppuisin, myös yksityistilaisuuksiin.

Lisätietoja varaukset:
Break Sokos Hotel Kolin myyntipalvelu, p. 020 123 4662, sales.karelia@sokoshotels.fi.

Avoinna viikonloppuisin ja tilauksesta.

Café Mandala

Mattilan tilan Café Mandala palvelee lokakuulta huhtikuulle tilausravintolana. Tarjolla maukasta ja värikästä kasvisruokaa sekä Pielisen kuhaa. Illallisvaraukset vähintään päivää aikaisemmin, ryhmän vähimmäiskoko on kaksi ruokailijaa. Tarkista ajankohtainen menu verkkosivuilta: www.kolinkeidas.com/cafe-mandala. Muut palvelut: Aamiaismajoitusta ympäri vuoden. Kolin Keitaan joulukahvilassa tarjolla keittolounasta sekä jouluviikolla riisipuuroa. Lisäksi paikan päällä leivottuja makeita ja suolaisia leivonnaisia sekä lämpimiä juomia.

Café Mandala, Ylä-Kolintie 12 B, 83960 Koli, p. 040 865 0466, kolinkeidas@gmail.com, www.kolinkeidas.com.

Avoinna tilauksesta ja majoittujille.

Pehtoorin tupa, Herajärven retkeilykeskus - Kiviniemi

Avoinna tilauksesta. Teethän ruokailuihin pöytävarauksen!. Tarjolla kahvilaherkkuja makeita ja suolaisia, kioski, aamupalat, lounaat, illalliset - ruokailuihin suositellaan ennakkovarausta. Tilausravintola juhliin, kokouksiin ym.

Herajärven retkeilykeskus Oy, Mustalahdentie 27, 81160 Romppala, p. 0400 159 204, sales@kiviniementila.fi, www.kiviniementila.fi.

Koli Freetimen kahvila, Kopravaara

Kahvila avoinna sesonkina päivittäin klo 10–16. Juomia ja makeisia take away -palveluna.

Muina aikoina varmista aukiolo soittamalla. Ruokailupalvelut tilauksesta ryhmille (minimi 8 hlöä). 

Koli Freetime, Kopravaarantie 27, 83950 Ahmovaara, p. 010 322 3040, koli@kolifreetime.fi, www.kolifreetime.fi.

Kahvio Pohjoinen tarina

Natashan kahviovaunusta Kolin kylältä saat mukaan muun muassa pizzaa (myös vege), hampurilaisia, makeita tai suolaisia lettuja, savuporo-, kinkku- ja lihapiirakkaa, makkaraa ja ranskalaisia sekä karjalanpiirakoita. Kokeile vaikkapa Lapin pizzaa! Ruoat mielellään ennakkotilauksesta.

Pohjoinen tarina, Ylä-Kolintie 2, Koli, p. 045 213 3500, Facebook: Kahvio Pohjoinen tarina, Instagram: Pizza Burger Koli.

Avoinna: huhtikuussa pe–su klo 12–19.

Kolin Kota

Kotaravintola vie ruokailijat elämysmatkalle. Hirsikodalla ruoka nautitaan avotulen loisteessa, lampaantaljojen lämmittäessä istuimilla. Ruoka tarjoillaan paikallisista kuplika-astioista ja menu on suomalaisia perinteitä kunnioittava. Kotaruokailut järjestetään ennakkotilauksesta.

Kolin Kota, Nuutilanmutkan pellot, p. 0400 857 557, koliactivesales@gmail.com, www.koliactive.com.

Vuonislahden kahvilat ja ravintolat
Järven toisella puolella

Kahvila ja ravintola Kestikievari Herranniemessä

Pielisen rannalla palveleva ravintola tarjoaa perinteisiä karjalaisherkkuja ja maukasta kotiruokaa. Ruokailutiloina ovat tunnelmallinen Kuusitupa (70 asiakaspaikkaa) sekä tilava kesäterassi. Tapiontupa ja rantapaviljonki illanviettoihin ja kokouksiin. Kestikievari kuuluu Karelia á la Carte -verkostoon.

Kestikievari Herranniemi, Vuonislahdentie 185, Vuonislahti, p. 0400 482 949, reception@herranniemi.com, www.herranniemi.com.

Avoinna: Kahvila A-oikeuksin avoinna kesäisin (tarkista ajat: www.herranniemi.com). Tilausruokailut myös varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella.


Lieksassa Ruunaan kahvila- ja ravintolapalvelut
Ruunaa tunnetaan vapaista koskistaan

Kahvila-Ravintola Suvanto

Kahvila-ravintolassa on 68 asiakaspaikkaa ja terassilla 16 asiakaspaikkaa. Ruokailut ryhmille tilauksesta, keskikesällä päivittäinen lounas. A-oikeudet. Ilmainen netti, kokoustilat, elintarvikemyynti, kalastusluvat, ranta- ja savusauna.

Ruunaan Matkailu, Siikakoskentie 47, 81750 Pankakoski, p. 013 533 130, 0400 352 307, info@ruunaanmatkailu.fi, www.ruunaanmatkailu.fi.

Show your Kli

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK