Kolin matkailualueen vahvuutena ovat monet persoonalliset ruokapaikat. Ruuanlaiton ytimessä on ravintolan mukaan joskus karjalainen, joskus taas kansainvälinen ruokakulttuuri.
Katso alta alueemme kahvila- ja ravintolatarjonta ja astu peremmälle!
Gastropub Ryynänen sijaitsee tunnelmallisessa vanhassa hirsirakennuksessa aivan Kolin keskustassa. Vaihtuva menu joka viikko. Gastropub Kolin Ryynänen on kuuluisa ennen kaikkea laajasta ja laadukkaasta olutvalikoimastaan. A-oikeudet. Aittamajoitusta.
Gastropub Kolin Ryynänen, Ylä-Kolintie 1, 83960 Koli, p. 044 569 5757, kolinryynanen@gmail.com.
Avoinna 15.–31.1. ma–ti suljettu, ke–to klo 12–21, pe–la klo 12–22 (23), su klo 12–21. Keittiö avoinna klo 12–20. Pizzauuni kuumana joka viikko perjantaista sunnuntaihin! Muutokset mahdollisia. Facebook: Kolin Ryynänen.
Tunnelmallinen ravintola Rinnetupa palvelee Ukko-Kolin laskettelurinteiden ala-asemalla. Rinnetuvalla syöt herkullisen lounaan ja pidät kahvipaussin laskettelun lomassa. Ravintolassa on A-oikeudet. Rinnetupa palvelee asiakkaita 19.12-10.1 klo 10-18, 11.1-14.2 pe klo 10-17, la-su klo 10-18, 15.2- rinnekauden loppuun klo 10-18, ja tarjoaa asiakkaiden käyttöön myös terassialueen, nuotiopaikan sekä taukotilan omien eväiden nauttimiseen. Rinnetuvalla on asiakkaille maksuton, langaton nettiyhteys. Rinnetupa Ukko-Kolin rinteiden ala-asemalla, Rantatie 27, Koli, p. 010 762 3633, koliski.fi, Facebook: Koli Ski.
Kolin Satamaravintola on Pielisen helmi, ravintola hipoo Pielisen rantalaineita. Tarjolla on suussa sulavia maakunnan makuja ja hyviä juomia. Vaihtuva à la Carte -lista tarjoaa jokaiselle jotakin. Kolin Satamaravintola, Rantatie 12, 83960 Koli, p. 0400 628 666, koliactivesales@gmail.com, www.koliactive.com.
Aukioloajat: Facebook: Kolin Satamaravintola.
Kahvilatoiminnan lisäksi Kolikeskuksessa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä. Ensimmäisessä näyttelyssä on esillä välineitä ja tarinoita suomalaisten retki- ja alppihiihtosuksien valmistajilta 50-, 60- ja 70-luvulta. Antti-Jussi Tiitolalla ja TITAN -suksilla oli keskeinen rooli tämän ajan välinekehityksessä. Näyttelyssä on valokuvia 1930-luvun ”alppihiihdon kultaisilta” vuosilta sekä esitellään vanhoja välinejulisteita maailmalta.
Avoinna ma–to klo 11–20. Keittolounas tarjolla klo 11–15, tarjolla myös grilliannoksia, klo 16–20 tarjolla à la carte -annoksia.
Ski-kahvila, Kolikeskus, Hiekkaniementie 2, Loma-Koli, p. 045 270 9100, sales@lomakoli.fi, www.lomakoli.fi.
Kirjastobaari Hiekkapakka on Break Sokos Hotel Kolin Relax Span vieressä oleva tunnelmallinen viihtymisbaari. Tulikiven tekemän uniikin takan äärellä voit pelata lautapelejä, lukea kirjoja, laulaa karaokea tai vaikka vain nauttia hyvistä juomista ja upeasta kansallismaisemasta. Hiekkapakka on yleensä avoinna sesongin aikana viikonloppuisin, myös yksityistilaisuuksiin. Lisätietoja varaukset: Break Sokos Hotel Kolin myyntipalvelu, p. 020 123 4662, sales.karelia@sokoshotels.fi.
Avoinna viikonloppuisin ja tilauksesta.
Mattilan tilan Café Mandala palvelee lokakuulta huhtikuulle tilausravintolana. Tarjolla maukasta ja värikästä kasvisruokaa sekä Pielisen kuhaa. Illallisvaraukset vähintään päivää aikaisemmin, ryhmän vähimmäiskoko on kaksi ruokailijaa. Tarkista ajankohtainen menu verkkosivuilta: www.kolinkeidas.com/cafe-mandala. Muut palvelut: Aamiaismajoitusta ympäri vuoden. Kolin Keitaan joulukahvilassa tarjolla keittolounasta sekä jouluviikolla riisipuuroa. Lisäksi paikan päällä leivottuja makeita ja suolaisia leivonnaisia sekä lämpimiä juomia.
Café Mandala, Ylä-Kolintie 12 B, 83960 Koli, p. 040 865 0466, kolinkeidas@gmail.com, www.kolinkeidas.com. Avoinna tilauksesta ja majoittujille.
Kahvila avoinna sesonkina päivittäin klo 10–16.
Muina aikoina varmista aukiolo soittamalla. Ruokailupalvelut tilauksesta ryhmille (minimi 8 hlöä).
Koli Freetime, Kopravaarantie 27, 83950 Ahmovaara, p. 010 322 3040, koli@kolifreetime.fi, www.kolifreetime.fi.
Kotaravintola vie ruokailijat elämysmatkalle. Hirsikodalla ruoka nautitaan avotulen loisteessa, lampaantaljojen lämmittäessä istuimilla. Ruoka tarjoillaan paikallisista kuplika-astioista ja menu on suomalaisia perinteitä kunnioittava. Kotaruokailut järjestetään ennakkotilauksesta. Kolin Kota, Nuutilanmutkan pellot, p. 0400 857 557, koliactivesales@gmail.com, www.koliactive.com.
Annilassa saat perinteistä karjalaista ruokaa aidoimmillaan. Herkuttele keittoaterialla, karjalanpaistilla tai hirvikäristyksellä. Hirvikäristys on valmistettu Kolilla ja Ahmovaarassa juosseesta hirvestä, aitoa luomuruokaa! Maista myös aitoja karjalaisia piiroita, kuten vatruskoita, keitinpiiraita, sultsinoita ja tsupukoita. Ruokavaraukset vähintään edellisenä päivänä.
Kolin Annila, Kopravaarantie 237, 83950 Ahmovaara, p. 050 512 4478, sirkkaanni@gmail.com, kolinannila.fi.
Avoinna tilauksesta.
Natashan kahviovaunusta Kolin kylältä saat muun muassa pizzaa (myös vege), hampurilaisia, makeita tai suolaisia lettuja, savuporo-, kinkku- ja lihapiirakkaa, makkaraa ja ranskalaisia sekä karjalanpiirakoita. Kokeile vaikkapa Lapin pizzaa! Ruoat mielellään ennakkotilauksesta.
Pohjoinen tarina, Ylä-Kolintie 2, Koli, p. 045 213 3500.
Pielisen rannalla palveleva ravintola tarjoaa perinteisiä karjalaisherkkuja ja maukasta kotiruokaa. Ruokailutiloina ovat tunnelmallinen Kuusitupa (70 asiakaspaikkaa) sekä tilava kesäterassi. Tapiontupa ja rantapaviljonki illanviettoihin ja kokouksiin. Kestikievari kuuluu Karelia á la Carte -verkostoon. Kestikievari Herranniemi, Vuonislahdentie 185, Vuonislahti, p. 0400 482 949, reception@herranniemi.com, www.herranniemi.com. Avoinna: Kahvila A-oikeuksin avoinna kesäisin (tarkista ajat: www.herranniemi.com). Tilausruokailut myös varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella.