Ostospaikat

Muistoja matkaan, tarve-esineitä toimintaan

Etsitkö mukavaa muistoa matkasta tai lahjaa juhlapäiväänsä viettävälle? Maistuvatko paikalliset leivonnaiset tai tarvitsetko uuden tavaran kotiin unohtuneen tilalle?  

Tälle sivulle olemme koonneet shoppailuun sopivia palveluja Kolilla ja Kolin naapurissa.

Ostoksille Kolin alueelle
Karjalanpiirakoista retkeilyvarusteisiin

Koli Shop Retkitupa

Kolin kansallispuiston ytimessä, Kolin luontokeskus Ukon yhteydessä palveleva Koli Shop Retkitupa on monipuolinen ulkoilu-, retkeily- ja matkamuistomyymälä. Valikoimassa on Koli- ja luontoaiheisia matkamuistoja, kotimaisia Koli-tekstiilejä ja trikoopipoja, postikortteja ja retkeilyvarusteita, mm. kuksia ja Kupilkoja, reppuja ja termospulloja. Talvella myynnissä Faber -lumikenkiä, Snowline -liukuesteitä ja lämpimiä hanskoja, pipoja ja sukkia. Retkitupa suosii laadukkaita, luontoystävällisiä ja kotimaisia tuotteita. Retkeilyvarusteita voi myös vuokrata.

Ilovoltti Oy, Ylä-Kolintie 39/Kolin luontokeskus Ukko, 83960 Koli, p. 040 023 1332, info@feelkoli.fi, www.feelkoli.fi.

Ompelimo Nokkosnuttu

Nokkosnuttu valmistaa erikoismitoitettuja vaatteita ikäihmisille ja pyörätuoli asiakkaille sekä erilaisia käsittyötuotteita oheistuotantona. Tuotevalikoimaan voi tutustua myymälässä. Myynnissä on lisäksi paikallisten taitajien käsityötuotteita itselle tai lahjaksi.

Avoinna: ma–pe 13.30–17.

Ompelimo Nokkosnuttu/Tmi Tarja Mustonen, Ylä-Kolintie 2, matkailuneuvonnan yhteydessä, 83960 Koli, p.040 569 7083, info@nokkosnuttu.fi, www.nokkosnuttu.fi.

Spa Shop by Sokos Hotels

Break Sokos Hotel Kolin vastaanoton yhteydessä olevasta Spa Shopista mm. Koli-Reinoja, paikallisia herkkuja, Lumene-hemmottelutuotteita, karttoja ja postikortteja. Avoinna Break Sokos Hotel Kolin vastaanoton aikataulujen mukaan.

Break Sokos Hotel Koli/Spa Shop by Sokos Hotels, Ylä-Kolintie 39, puh. 020 123 4662, sales.karelia@sokoshotels.fi.

Luontokauppa Vakka

Luontokauppa Vakassa on myytävänä käsitöitä ja luomutuotteita. Kauppa sijaitsee Kolin luontokeskus Ukossa. Yleisön käytössä on aulaan sijoitettu maksuton internet-liittymä. Aukioloajat ovat samat kuin luontokeskuksella.

Luontokauppa Vakka, Kolin luontokeskus Ukko, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli, p. 020 639 5654, ukko@metsa.fi, www.luontoon.fi/ukko.

Maatilamatkailu Jänisvaaran karjalanpiirakat

Maatilamatkailu Jänisvaaralta on tilattavissa käsintehtyjä aitoja karjalanpiirakoita, myös gluteenittomina. Tilaukset joko suoraan tilalta tai verkkokaupan kautta. Leivonnaiset noudetaan tilalta.

Maatilamatkailu Jänisvaara, Iris ja Erkki Mustonen, Jänisvaarantie 4, Koli, p. 050 505 3127, iris.mustonen@maatilamatkailu.fi, www.maatilamatkailu.fi.

Kolinportin lahjatavaramyymälä

Tuotteita laajasta myymälästä viemisiksi, merkkipäiviksi, liikelahjoiksi tai itselle matkamuistoksi. Valikoimaan kuuluu myös yksilöllisiä sisustustuotteita. Myymälässä saatavilla muun muassa seuraavia tuotemerkkejä: Arabia-Iittala, Opamuurikka, Muurlan lasituotteita, Puttipaja, Mehiläistuotteet Mellis, Forsman Tea, Riipisen Riistaherkut ja Puron Marjat. Myynnissä on lisäksi norjalaisneuleita, erilaisia kortteja (mm. Koli-aiheisia) ja käsitöitä.

Avoinna myyjä paikalla klo 10–18, muina aikoina maksu huoltamon kassalle.

Kolinportin Asema Oy, Lahjatavaramyymälä, Kolintie 10, Ahmovaara, p. 010 3224 722, www.kolinportti.com.

Kilkan Kukon myyntipiste Kolinportilla

Kilkan Kukon myyntipisteestä on saatavana käsintehtyjä kotileivonnaisia, muun muassa pullia, kakkuja, karjalanpiirakoita sekä erilaisia kukkoja (muikku-, ahven-, lohi-, lanttu-, liha/peruna-, liha ja lihaton kukko). Ruisleipä ja kukot tulevat Kilkan Kukolta, muut lähialueen osaavilta leipojilta.

Kolinportin Asema Oy, Lahjatavaramyymälä, Kolintie 10, Ahmovaara, p. 010 3224 722, Facebook: Kilkan Kukko.

Ostoksille Juukaan
Herkkuja ja keramiikkaa

Kivikylän Herkku Kyläpuoti

Kivikylän Herkku kyläpuoti/leipomossa kuutostien varrella on myytävänä voilla voideltuja karjalanpiirakoita suoraan kiviarinauunista, lämpöisiä munkkeja ja kukkoja. Kaupan puolella on runsas tarjonta pienten ruoan tuottajien ja valmistajien tuotteita ympäri Suomea, muun muassa luomunautaa, viljapossua, lammasta, grilliin erinomaisesti sopivaa mangalitza-sikaa, hanhea, hirveä ja karhua. Puodissa on myös runsas valikoima sopivan edullista päivittäistavaraa vaikkapa mökkireissuja varten.

Kivikylän Herkku Kyläpuoti, Nunnanlahdentie 1105/Kuutostien reunassa, Juuka, p. 050 361 4730.

Aukioloajat Facebookista: Kivikylän Herkku Kyläpuoti.

Sinikan savikamarin Mustikkapaikka

Sinikan savikamarin Mustikkapaikka on sympaattinen uniikkikeramiikan näyttelymyymälä noin 40 km Kolin kylältä Juuan suuntaan. Myymälässä on esillä taiteilija Sinikka Häyrisen tekemiä valaisimia, kynttilälyhtyjä, pieniä suihkulähteitä ja muuta taidekeramiikkaa. Paikka on avoinna ovikellon tai puhelimen avulla. 

Sinikan savikamari, Paalasmaantie 120, 83900 Juuka, p. 040 507 9732, email: sinikka.hayrinen@luukku.com, www.sinikkahayrinen.com.

Ostoksille ja tutustumaan kaupunkeihin
Lieksa, Juuka, Nurmes ja Joensuu

Lieksa - Kolin kaupunki

Lieksan Vaskiviikko heinä-elokuussa tarjoaa korkeatasoista vaskimusiikkia ja viihteellisiä konsertteja. Pielinen Soi -musiikkifestivaalin konsertteja järjestetään eri puolilla Pielistä. Eva Ryynäsen ajattomat puuveistokset Paaterissa ja Pielisen museon rakennukset ovat hienoja erikoiskohteita Suomessa. Rukajärvi-keskus kertoo alueen sotahistoriasta ja Rajaperinnetalon näyttely rajavartioinnin historiasta. PikkuKilin eläinpuisto Kelvän Salonkylällä on koko perheen mieluisa käyntikohde.

Kolin ohella Lieksassa on muitakin valtakunnallisesti merkittäviä luontokohteita. Ruunaan retkeilyalue sekä Patvinsuon kansallispuisto tarjoavat upeita luontoelämyksiä lähellä valtakunnan itärajaa.  

Juuka - lähellä Kolia

Kolilta noin 30 minuutin ajomatkan päässä sijaitsevassa Juuan kirkonkylässä ja sen lähialueilla asuu noin 3 200 henkilöä. Matkan varrella Kolilta Juukaan on vuolukiviesiintymistään ja vuolukiveä työstävistä yrityksistään tunnettu Nunnanlahden kylä.

Kylässä on muun muassa Tulikivi-ravintola ja uunituoreita leivonnaisia tarjoava Kyläpuoti Herkku. Juuan kirkonkylällä palvelee lähinnä Kolia sijaitseva Alkon myymälä.

Katso Juuan kunnan alueella olevia käyntikohteita ja luontokohteita Juuan kunnan nettisivuilta.

 

Nurmes - koivujen kaupunki

Leipomotuotteistaan ja muun muassa perinteikkäästä vaatevalmistaja Sastasta tunnettu Nurmes on noin 7600 asukkaan kotipaikka.

Pielisen ja Nurmesjärven välissä kohoava kaupungin keskusta on tunnettu upeasta harjumaisemastaan, uniikista puutaloalueestaan ja tuhansista koivuistaan, minkä vuoksi Nurmesta kutsutaankin myös nimellä Koivujen kaupunki.

Nurmeksen kuuluisin matkailukohde on Bomban karjalaiskylä ja sen kylpylä, josta avautuvat avarat maisemat Pieliselle.

Joensuu - maakunnan pääkaupunki

Kolilta 70 kilometrin päässä sijaitsevan Joensuun kaupunkikeskustan leveät kävelykadut torin ympärillä ja monipuolinen palvelutarjonta antavat hyvät mahdollisuudet viettää päivää ostoksilla. Keskustassa on tavaratalojen lisäksi erikoisliikkeitä suklaapuodeista urheiluliikkeisiin ja vuosittain 250 000 kävijää houkuttelevaan matkailu-, käsityö- ja kulttuurikeskus Taitokortteliin.

Toimintaa etsivälle lomailijalle Joensuu tarjoaa Ilosaarirockin lisäksi uimahalleja, liikuntakeskuksia tai historiaan ja kulttuuriin johdattelevia kohteita. Joensuun taidemuseo Onni on kansainvälisen tason käyntikohde. Pohjois-Karjalan Museo Carelicumissa ja ortodoksinen kulttuurikeskus ovat myös mielenkiintoisia vierailukohteita Joensuun keskustassa.

Show your Kli

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK