Ostospaikat

Muistoja matkaan, tarve-esineitä toimintaan

Etsitkö mukavaa muistoa matkasta tai lahjaa juhlapäiväänsä viettävälle? Maistuvatko paikalliset leivonnaiset tai tarvitsetko uuden tavaran kotiin unohtuneen tilalle?  

Tälle sivulle olemme koonneet shoppailuun sopivia palveluja Kolilla ja Kolin naapurissa.

Ostoksille Kolin alueelle
Karjalanpiirakoista retkeilyvarusteisiin

Matkailuneuvonnan Puoti

Kolin matkailuneuvonnan yhteydessä on pieni puoti, josta voi ostaa matkamuistoja ja käsitöitä. Myynnissä kortteja ja magneetteja, paikallisten käsityöläisten neulomia villasukkia, lapasia ym. neuleita, Koli-Kupilkoita, käsintehtyä saippuaa, kynttilöitä, kangaskasseja, käsin sidottuja kirjoja vaikkapa vieraskirjaksi sekä muita lahjatavaroita. Koli-matkamuistoja on myynnissä myö Feel Kolin verkkokaupassa.

Avoinna matkailuneuvonnan aukioloaikoina.

Matkailuneuvonnan Puoti, Kolin kylällä, Kolintie 94, 83960 Koli, p. 045 138 7429, info@koli.fi.

Spa Shop by Sokos Hotels

Break Sokos Hotel Kolin vastaanoton yhteydessä olevasta Spa Shopista mm. Koli-Reinoja, paikallisia herkkuja, Lumene-hemmottelutuotteita, karttoja ja postikortteja.

Avoinna Break Sokos Hotel Kolin vastaanoton aikataulujen mukaan.

Break Sokos Hotel Koli/Spa Shop by Sokos Hotels, Ylä-Kolintie 39, puh. 020 123 4662, sales.karelia@sokoshotels.fi.

Kolinportin lahjatavaramyymälä

Tuotteita laajasta myymälästä viemisiksi, merkkipäiviksi, liikelahjoiksi tai itselle matkamuistoksi. Valikoimaan kuuluu myös yksilöllisiä sisustustuotteita. Myymälässä saatavilla muun muassa seuraavia tuotemerkkejä: Arabia-Iittala, Opamuurikka, Muurlan lasituotteita, Puttipaja, Mehiläistuotteet Mellis, Forsman Tea, Riipisen Riistaherkut ja Puron Marjat. Myynnissä on lisäksi norjalaisneuleita, erilaisia kortteja (mm. Koli-aiheisia) ja käsitöitä.

Avoinna myyjä paikalla klo 10–18, muina aikoina maksu huoltamon kassalle.

Kolinportin Asema Oy, Lahjatavaramyymälä, Kolintie 10, Ahmovaara, p. 010 3224 722, www.kolinportti.com.

Ostoksille Lieksaan

Ajanpatinaa antiikin kesäkauppa

Ajanpatinaa antiikin kesäkaupasta Lieksan keskustassa löydät antiikki-, design-, keräily-, retro-, vintage ja vanhan tavaran aarteita. Valikoimissamme on mm. Arabian astioita, käyttö- ja design lasia, koruja, huonekaluja sekä keräilytavaraa.

Tervetuloa nostalgiamatkalle aistimaan menneen ajan tunnelmaa!

Myös varastomyymä/kirppis on aarteita täynnä. Avoinna heinäkuussa osoitteessa Pokrontie 5, Lieksa.

Avoinna: Ajanpatinaa antiikin kesäkauppa (Pielisentie 36, Lieksa) 12.8.2023 saakka maanantai–perjantai klo 10–17, lauantai klo 10–14.
Varastomyymälä (Pokrontie 5, Lieksa) avoinna 27.6.–29.7.2023 tiistai–perjantai klo 11–16, lauantai klo 10–14.

Ajanpatinaa, Pielisentie 36, 81700 Lieksa, p. 040 5540 813, info@ajanpatinaa.fi, www.ajanpatinaa.fi, Facebook: ajanpatinaa

Taina's Style

Lieksalainen naisten vaatteisiin ja asusteisiin erikoistunut yritys, jonka valikoimissa väreillä ja yksilöllisyydellä on väliä!

Puoti avoinna tiistaista torstaihin klo 10:00-17:00 ja lauantaisin klo 10:00-14:00. Muina aikoina palvellaan sopimuksen mukaan.

Taina's Style, Pielisentie 9, 81700 Lieksa, p. 050 586 2210, www.tstyle.fi. Facebook Tainas Style

Ostoksille Vuonislahteen

Wanhan Koulun Puoti

Wanhan Koulun Puodin kyläkaupassa ja kahvilassa pääset nauttimaan Vuonislahden kylän maalaismiljööstä. Puodista löydät paikallisia tuotteita, käsitöitä, ekologisia tuotteita, mökkiviemisiä, lahjatavaroita ja retkeilytuotteita. Kyläkaupassa on myös ruokakauppa, antikvariaatti, apteekin palvelupiste ja postin noutopiste.

Katso aukiolot Wanhan Koulun Puodin verkkosivuilta. Aukiolot vaihtelevat sesonkien mukaan.

Wanhan Koulun Puoti Oy
, Vuonislahdentie 184, 81590 Vuonislahti, p. 045 344 5627, info@wanhankoulunpuoti.fi, www.wanhankoulunpuoti.fi, Facebook: wanhankoulunpuoti, Instagram: wanhankoulunpuoti.

 

 

Ostoksille Juukaan

Hedwigin Helmi

Hedwigin Helmessä Puu-Juuan reunamilla on kahvilan lisäksi tunnelmallinen sisustus- ja lahjatavarapuoti, sekä yläkerrassa kirpputori. Katso Hedwigin Helmen aukioloajat täältä.

Hedwigin Helmi, Vanhatie 2, 83900 Juuka, p. 044 491 0252, Facebook Hedwigin Helmi

Ostoksille ja tutustumaan kaupunkeihin
Lieksa, Juuka, Nurmes ja Joensuu

Lieksa - Kolin kaupunki

Lieksan Vaskiviikko heinä-elokuussa tarjoaa korkeatasoista vaskimusiikkia ja viihteellisiä konsertteja. Pielinen Soi -musiikkifestivaalin konsertteja järjestetään eri puolilla Pielistä. Eva Ryynäsen ajattomat puuveistokset Paaterissa ja Pielisen museon rakennukset ovat hienoja erikoiskohteita Suomessa. Rukajärvi-keskus kertoo alueen sotahistoriasta ja Rajaperinnetalon näyttely rajavartioinnin historiasta. PikkuKilin eläinpuisto Kelvän Salonkylällä on koko perheen mieluisa käyntikohde.

Kolin ohella Lieksassa on muitakin valtakunnallisesti merkittäviä luontokohteita. Ruunaan retkeilyalue sekä Patvinsuon kansallispuisto tarjoavat upeita luontoelämyksiä lähellä valtakunnan itärajaa.  

Juuka - lähellä Kolia

Kolilta noin 30 minuutin ajomatkan päässä sijaitsevassa Juuan kirkonkylässä ja sen lähialueilla asuu noin 3 200 henkilöä. Matkan varrella Kolilta Juukaan on vuolukiviesiintymistään ja vuolukiveä työstävistä yrityksistään tunnettu Nunnanlahden kylä.

Kylässä on muun muassa ravintola Kivikylän Kanttiini. Juuan kirkonkylällä palvelee lähinnä Kolia sijaitseva Alkon myymälä.

Katso Juuan kunnan alueella olevia käyntikohteita ja luontokohteita Juuan kunnan nettisivuilta.

 

Joensuu - maakunnan pääkaupunki

Kolilta 70 kilometrin päässä sijaitsevan Joensuun kaupunkikeskustan leveät kävelykadut torin ympärillä ja monipuolinen palvelutarjonta antavat hyvät mahdollisuudet viettää päivää ostoksilla. Keskustassa on tavaratalojen lisäksi erikoisliikkeitä suklaapuodeista urheiluliikkeisiin ja vuosittain 250 000 kävijää houkuttelevaan matkailu-, käsityö- ja kulttuurikeskus Taitokortteliin.

Toimintaa etsivälle lomailijalle Joensuu tarjoaa Ilosaarirockin lisäksi uimahalleja, liikuntakeskuksia tai historiaan ja kulttuuriin johdattelevia kohteita. Joensuun taidemuseo Onni on kansainvälisen tason käyntikohde. Pohjois-Karjalan Museo Carelicumissa ja ortodoksinen kulttuurikeskus ovat myös mielenkiintoisia vierailukohteita Joensuun keskustassa.

Nurmes - koivujen kaupunki

Leipomotuotteistaan ja muun muassa perinteikkäästä vaatevalmistaja Sastasta tunnettu Nurmes on noin 7600 asukkaan kotipaikka.

Pielisen ja Nurmesjärven välissä kohoava kaupungin keskusta on tunnettu upeasta harjumaisemastaan, uniikista puutaloalueestaan ja tuhansista koivuistaan, minkä vuoksi Nurmesta kutsutaankin myös nimellä Koivujen kaupunki.

Nurmeksen kuuluisin matkailukohde on Bomban karjalaiskylä ja sen kylpylä, josta avautuvat avarat maisemat Pieliselle.

Show your Kli