Kaisa Mäkäräinen ja Kolin Matkailu Oy yhteistyöhön. Urheilijoille tiedossa täsmävinkkejä treeniin.

Kolin Matkailu Oy ja urheilija, yrittäjä Kaisa Mäkäräinen ovat sopineet monipuolisesta yhteistyöstä. Mäkäräinen on jatkossa mukana edistämässä Kolin matkailualueen tunnettuutta erityisesti urheilijoiden ja eri urheilulajien harrastajien parissa. Yhteistyön ensi vaiheessa hän on kartoittanut Kolin parhaita harjoituspaikkoja ja -reittejä niin treeniryhmien leirityspaketteihin kuin kilpaurheilijoiden omatoimista treenaamista varten.

Mäkäräisen voi nähdä jatkossa myös pressimatkoilla oppaana ja Kolin matkailumarkkinoijana sosiaalisessa mediassa. Talvikauteen siirryttäessä moninkertainen ampumahiihdon maailmancup-voittaja on mukana Kolin talven hiihtotapahtumien – Kolin maisemahiihdon (25.-26.2.2024), Ruunaan Koskihiihdon ja Ahmanhiihdon (maaliskuu 2024) – suunnittelutiimissä.

”Olen todella iloinen Kaisan kanssa solmimastamme yhteistyöstä. Alueen yrittäjät saavat nyt todellisen ammattilaisen auttamaan niin rullahiihto-, polkujuoksu- ja gravel-reittien kuin treenipaikkojen ja eri urheilutapahtumien kehityksessä”, Kolin Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Tiina Kanninen toteaa.

”Kolin alue ei ole vielä ollut kovin suosittu kilpaurheilijoiden keskuudessa, vaikkakin alueen mahdollisuudet tunnetaan jo hyvin. Uskomme Kaisan kanssa, että jatkossa yhä useampi urheilija ja treeniryhmä löytää Kolille, ja yrittäjät saavat uutta kauppaa kevät- ja syyskaudelle. Tiedossa on myös valmiita leirityspaketteja majoituksineen ja ruokailuineen”, Kanninen jatkaa.

Mäkäräinen uskoo Kolin mahdollisuuksiin Kaisa Mäkäräinen on innoissaan alkavasta yhteistyöstä hänkin. ”Koli on itselleni tuttu ja rakas paikka kilpaurani vuosikymmeniltä. Täällä on hyvät nousut ja monipuolinen maasto, maiseman kauneudesta puhumattakaan”, nykyään Kolilla hiihtämässä, vaeltamassa ja melomassa käyvä Kaisa Mäkäräinen kertoo.

”Koli tarjoaa hyvät mahdollisuudet luoda kuntopohjaa kisakauteen. Alueen polkuverkosto on monipuolinen joskin myös hieman sokkeloinen. Koska urheilija haluaa aina suunnitella täsmällisen treenin, on tärkeää, että harjoituspaikat löytyvät helposti. Tätä ajatellen olen kartoittanut nyt alkuun valmiit rullahiihtoreitit Kolin satamasta ylös huipulle, sauvanousurinteet, polkujuoksupaikat sekä sisäliikuntamahdollisuudet”, Mäkäräinen jatkaa.

 

Mäkäräinen uskoo Kolin mahdollisuuksiin

Kaisa Mäkäräinen on innoissaan alkavasta yhteistyöstä hänkin. ”Koli on itselleni tuttu ja rakas paikka kilpaurani vuosikymmeniltä. Täällä on hyvät nousut ja monipuolinen maasto, maiseman kauneudesta puhumattakaan”, nykyään Kolilla hiihtämässä, vaeltamassa ja melomassa käyvä Kaisa Mäkäräinen kertoo.

”Koli tarjoaa hyvät mahdollisuudet luoda kuntopohjaa kisakauteen. Alueen polkuverkosto on monipuolinen joskin myös hieman sokkeloinen. Koska urheilija haluaa aina suunnitella täsmällisen treenin, on tärkeää, että harjoituspaikat löytyvät helposti. Tätä ajatellen olen kartoittanut nyt alkuun valmiit rullahiihtoreitit Kolin satamasta ylös huipulle, sauvanousurinteet, polkujuoksupaikat sekä sisäliikuntamahdollisuudet”, Mäkäräinen jatkaa.

”Uskon erityisesti Kolin rullahiihtoreittiin, joka tulee houkuttelemaan hiihtäjiä paikalle. Näin pitkää rullanousua ei Suomessa juuri Kolin ohella löydy”, Mäkäräinen kertoo. Tiina Kanninen haluaa muistuttaa myös alueen loistavasta polkujuoksuverkostosta. ”Kolin kansallispuiston 80 kilometrin verkosto yhdessä Jongunjoen, Juukan ja Ruunaan polkujen kanssa on monipuolisuudessaan vertaansa vailla. Kaisan myötä lähdemme ottamaan myös polkujuoksua haltuun ihan uudella sykkeellä”, Kanninen lupaa.

Joensuussa asuva Kaisa Mäkäräinen on suomalainen ampumahiihtäjä ja moninkertainen maailmancup-voittaja. Huippu-uransa Mäkäräinen lopetti maaliskuussa 2020 ja toimii nykyään muun muassa urheiluvalmentajana ja -asiantuntijana.


Lisätietoja:
Tiina Kanninen, toimitusjohtaja, Kolin Matkailu Oy, tiina.kanninen@koli.fi, puh. 050 440 3385
Kaisa Mäkäräinen, yrittäjä, puh. 040 700 9799

 

Kolin Matkailu Oy on Kolin matkailualueen (Koli, Lieksa, Juuka) matkailuyrittäjien ja kuntien omistama destination management company (DMC). Yhtiö kehittää, markkinoi ja myy osakkaidensa palveluita omalla toimialueellaan sekä yksittäisille kuluttajille että yritys- ja vapaa-ajan ryhmäasiakkaille. Yhtiö hallinnoi Koli-brändiä, Kolin alueen ympärivuotisia reitistöjä, alueen nettisivustoja (www.koli.fi ja www.lieksa.koli.fi), alueen majoitushakua (www.koli.fi/majoitushaku) sekä elämyskauppoja KoliStorea ja Lieksa Storea. Koli on palkittu Vuoden Retkikohteena 2013, Vuoden kotimaisena matkakohteena 2021 ja Pohjoismaiden parhaana ulkoilukohteena 2022.

Show your Kli