Lieksan ja Kolin talvi

Elämyksiä, aktiviteetteja sekä hyvää ruokaa ja majoitusta

Talvi on syvintä suomalaisuutta! Lieksan ja Kolin matkailualue tarjoaa loistavat mahdollisuudet nauttia talven riemuista. Lumikenkäilyretken, laskettelun tai vaikkapa issikkaratsastuksen jälkeen voit saunoa, pulahtaa jääkylmään avantoon, nauttia kuumaa juomaa laavulla nuotion loimussa tai hemmotella itseäsi paikallisilla herkuilla.

Kolistore –  poimi täältä elämykset ja  matkapaketit!

 

Vauhdikkaita laskuja Suomen upeimmissa maisemissa! Kolin ikivanhat rinteet tarjoavat iloisia talvihetkiä ja vauhdin hurmaa, nopeita käännöksiä ja jarrutuksia. Suuntaa hissillä kohti lumisia seikkailuja ja anna ajan kulua kuin siivillä. Lasketteluun on Kolilla jokaiselle rinne, jossa on juuri sopivasti haastetta. Vuokravälineet voit hankkia kätevästi rinteiden vuokraamosta.

Nautinnollisimmat hiihtoretket voit kokea Lieksan ja Kolin laduilla. Voit pakata reppuun retkieväät ja antaa suksien rennosti viedä matkaasi eteenpäin lumivalkoisissa maisemissa. Voit haastaa itsesi vauhdikkaissa laskuissa ja jylhissä nousuissa. Ladut eivät hiihtämällä lopu, sillä latuverkostossa on huimasti kilometrejä. Pelkästään Kolilla on yhteensä noin 100 kilometriä sivakoitavaa, joukossa Suomen pisin yhtämittainen valaistu latu (25 km). Lieksan keskustan tuntumassa on monipuoliset ja hyvin hoidetut ladut, joissa on myös helpommassa maastossa kulkevia reittejä. 
Tykkylunta ja ennen näkemättömiä paikkoja pääset tutkimaan lumikenkäretkillä. Liukulumikengät tuovat retkeen vauhdikkaamman vivahteen. Kolin kansallispuistossa voit osallistua myös ohjatuille lumikenkäretkille. 
Ihastuttavat ja innokkaat huskyt kutsuvat rekiajelulle Pielisen jäälle sekä Jongunjoen ja Ruunaan metsätaipaleille. Huskien mielipuuhaa on saada sinut kyytiin ja jättää sinulle iloinen retkimuisto!
Kolin vaihtelevissa maastossa on monentasoisia talvipyöräilyreittejä ja välineet retkellesi vuokraat varustevuokraamoista. Kysy myös ohjattuja retkiä! Loma-Kolin kuuden kilometrin reitti vie vaaroille ja Pielisen rannoille. Talvipyöräilyreittejä ja varustevuokrausta on myös Ruunaalla ja Lieksan keskustassa.
Vaaroilta kallioille ja metsistä järville kulkevia moottorikelkkareittejä on Lieksassa mahtava määrä. Reittiverkosto Lieksassa ja Kolilla kulkee tunnetusti Suomen upeimmissa kelkkailumaisemissa. Meillä on useita varustevuokraajia ja kannattaa kysyä vuokralle myös lasten moottorikelkkoja ja opastettuja retkiä!
Lähde opastetulle ratsastusretkelle islanninhevosella. Rauhalliset ratsut ja ammattitaidolla suunnitellut retket sopivat hyvin kokemattomammille tai ensikertalaisille ratsastajille. Lapsille järjestetään myös talutusratsastusta.
Talvinen Lieksa tarjoaa huikeita mahdollisuuksia monenlaiseen harrastukseen niin lumella kuin jäällä. Kannattaa kysyä lapsille sopivia varusteita ja välineitä mäenlaskuun, hiihtoon, retkeilyyn ja maastopyöräilyyn. Vuokraa välineet Kolistore -verkkokaupasta. Vuokravälineiden tarjoajat Kolilla ja Lieksassa.
Vauhdikkaan päivän päätteeksi on ihana istahtaa valmiiseen ruokapöytään. Nauti grilliherkkuja, pizzaa tai herkuttele pidemmän kaavan mukaan paikallisista makuelämyksistä. Useat ravintolamme toimittavat tilauksesta myös retkieväitä, joten sinä voit keskittyä nauttimaan luontolomastasi täysin siemauksin. Kolin ja Lieksan ravintolat.

Tervetuloa vieraaksemme! Vertaile ja varaa oma lomapaikkasi. Jos tarvitset apua lomasi suunnittelussa ja majoituksen löytämisessä, sinua auttaa Kolin matkailuneuvonta, info@koli.fi ja p. 045 138 7429  ja Lieksan matkailuneuvonta, p. 040 1044 680, asiakaspalvelu@lieksa.fi

Tutustu Kolin ja Lieksan sekä koko Pohjois-Karjalan tarjontaan talvilehdestämme. Osallistu samalla sivulla 51 lukijakilpailuun, jossa palkintona on matkalahjakortteja. Klikkaa kannen kuvaa.

talvilehden_kansi_250.png

Show your Kli