Kolin kansallispuisto on valittu vuoden kotimaiseksi vierailukohteeksi

Voittaja yleisöäänestyksellä

Kolin kansallispuisto palkittiin vuoden kotimaisena vierailukohteena Finnish Travel Galassa 4.11.2023. Voittaja valittiin yleisöäänestyksen perusteella. Kärkiviisikossa olivat Kolin kansallispuiston lisäksi Ateneum, Bengtskär, Vanha Porvoo ja Vanha Rauma. Palkinnon luovutti Kolin kansallispuistolle elinkeinoministeri Wille Rydman. 

– Koli, Suomen rakastetuin kansallismaisema, ja sitä ympäröivä kansallispuisto ovat koko matkailualueemme ylpeys. Olen iloinen, että juuri asiakkaat ovat äänestäneet Kolin kansallispuistosta vuoden kotimaisen vierailukohteen, toteaa Kolin Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Tiina Kanninen.

Kansallispuistot ovat suuria luonnonsuojelualueita, joiden tärkeänä tehtävänä on turvata luonnon monimuotoisuus sekä antaa ihmisille mahdollisuus nauttia ja rentoutua luonnossa.

– Parhaimmillaan kansallispuistojen tehtävä toteutuu silloin, kun luonnon kestävyydestä voidaan huolehtia, ja kävijät saavat onnistuneita luontokokemuksia. Voitto kertoo siitä, että asiakastyytyväisyys on korkealla tasolla. Asiakaskokemuksen kehittämiseksi on tehty Kolilla kovasti töitä. Kansallispuiston retkeilyreittejä on tuotteistettu ja Kolin luontokeskus Ukkoon on rakennettu uusi retkinäyttely, virkistyskäytön erityisasiantuntija Katja Vuorensyrjä Metsähallituksesta kertoo.

Koli on ympärivuotinen vierailukohde. Kesäretkeilijöille merkittyjä polkuja on noin 80 kilometriä. Talvisin Kolin kansallispuistossa voi esimerkiksi lumikenkäillä, hiihtää, lasketella ja ratsastaa.
– Kiitos tästä palkinnosta kuuluu kaikille Kolin kansallispuiston asiakkaille, yhteistyöyrittäjille, Kolin kylän asukkaille sekä Metsähallituksen Luontopalvelujen henkilökunnalle, virkistyskäytön erityisasiantuntija Katja Vuorensyrjä Metsähallituksesta kertoo.

Show your Kli