Miljoonakaupungista kansallispuistojen keskelle

Hotelli Pielisen uudet yrittäjät

Reilu vuosi sitten Andrei Gusevin ja Irina Gusevan elämä muuttui kerta heitolla, kun he muuttivat Pietarista Lieksaan ryhtyäkseen Hotelli Pielisen yrittäjiksi. Tarina juontaa juurensa kolmen vuoden takaiseen kesään, jolloin pariskunta kierteli lomallaan Suomen kansallispuistoissa. Pohjois-Karjalaan saavuttuaan he päätyivät kuin sattuman kaupalla majoittumaan Hotelli Pieliseen.

–Halusimme lepuuttaa mieltämme luonnossa, koska suuren kaupungin hälinä on uuvuttavaa. Pidimme kovasti tästä hotellista ja sen ympäristöstä. Kun silloinen omistaja kertoi myyvänsä paikan, ajattelimme, että tässä on hieno mahdollisuus muuttaa elämäämme ja kokeilla jotakin uutta, aiemmin yhdessä Venäjän suurimmista pankeista työskennellyt Gusev kertoo.

Valtaosan elämästään Venäjän väkirikkaimmissa kaupungeissa, Moskovassa ja Pietarissa, asuneet Andrei Gusev ja Irina Guseva ovat viimeisen vuoden aikana totutelleen elämään uudessa maassa ja maaseudun tyynessä hiljaisuudessa.

–Olemme alkaneet opetella suomea, mutta se on aika vaikea kieli, Gusev naurahtaa.

Pariskunta ihastui jo lomamatkallaan hotellin ja hostellin käsittävää Hotelli Pielistä ympäröiviin luontomatkailumahdollisuuksiin, eikä suotta. Yritys sijaitsee aivan Pielisen lähellä Kolin ja Patvinsuon kansallispuistojen välissä. Alle 70 kilometrin säteellä hotellista löytyy myös muita upeita luontokohteita, kuten Ruunaan kosket ja Kolvananuuron rotkolaakso.

–Täältä käsin on hyvät mahdollisuudet vierailla vaikka niissä kaikissa, Guseva toteaa.

Puuhaa riittää myös hotellin sisätiloissa uima-altaassa pulikoinnista ja saunomisesta aina kuntosaliharjoitteluun, pingikseen ja biljardiin.

–Haluamme kehittää hotellia yhä paremmaksi asiakkaillemme ja keksiä mielenkiintoisia aktiviteetteja. Tähän mennessä olemme myös remontoineet puolet huoneista, Gusev tähdentää.

Piia Juntunen

Show your Kli

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK