Hyvää oloa Kolilta

Syyskuun hämärtyviä iltoja, luonnon rauhaa ja virkistystä Kolilta

Syyskuu kutsuu Kolille rauhoittumaan, kokemaan syksyisen luonnon ja virkistymään. Tarjolla on lempeää liikuntaa, hyvinvointihoitoja, hyvää ruokaa ja juomaa sekä musiikkia – unohtamatta monipuolista majoitustarjontaa.

Syyskuun alkuviikkojen tapahtumat tarjoavat elämyksiä niin liikunnan ja hyvinvoinnin, musiikin kuin hyvän ruuan ystäville. Kolin syksyn aloittaa Voi hyvin Kolilla -päivä la 3.9.2022. Illalla juhlistetaan Kolin Satamassa syksyä ja mennyttä kesään 3.9. klo 18 alkaen September Festin merkeissä. Seuraavalla viikolla pe 9.9.2022 pääsee tutustumaan Kolin perinteiseen Sadonkorjuujuhlaa Kolin Seurojentalolla. Illan päättää konsertti tunnelmallisessa Kolin Kirkossa. Musiikkitarjontaa jatkaa seuraavana viikonloppuna jo 19. kerran järjestettävä Kolin Ruska Blues 16.–17.9.2022. Syyskuun päättää tuttuun tapaan 30.9.–1.10.2022 Vaarojen Maraton. Tapatumaan on ilmoittautunut n. 1 660 osallistujaa, joten silloin poluilla riittää säpinää. Matkoja Vaarojen Maratonissa on 7 km pyrähdyksestä aina 130 km ultraan. Mainio paikka kannustaa juoksijoita on Kolin satamasta lähtevä polku.

Kolin alueen patikkapolut tarjoavat syyskuussa rauhaa ja hiljaisuutta, ja pimenevät illat tunnelmallisia hetkiä niin Pielisen rannoilla kuin korkeilla vaaroilla. Täysikuu valaisee maisemaa 10.9. – oletko koskaan ihaillut täysikuuta Ukko-Kolin huipulta tai Räsävaaran näköalatornista tai Pielisen rannalla? Jo ennen Kolille tuloa voi tutustua Kolin kansallispuiston uusittuihin reittiesitteisiin. Omien jalkojen lisäksi maastoon voi mennä myös pyörällä tai islanninhevosen selässä. Omatoimisten retkien lisäksi maastoon pääsee opastetuilla retkillä, kuten patikkaretkillä tai luolaseikkailuun osallistumalla.

Syyskuussa myös luonto tarjoaa antimiaan, metsissä kypsyvät puolukat ja sienet. Kolin ja lähialueen ravintoloissa pääset maistamaan lähiluonnon makuja sekä lähialueen raaka-aineita. Syysretken Kolille kruunaa yöpyminen tunnelmallisessa mökissä, hotellissa tai huoneissa.

Tervetuloa hyvän olon Kolille!

Hyvän olon tapahtumia syyskuussa

Voi hyvin Kolilla -Uumen päivätapahtuma la 3.9.2022

Lauantaina 3.9.2022 pääset viettämään virkistävän päivän lempeän selkäjoogan ja palauttavan joogan parissa Beak Sokos Hotel Kolilla. Ohjaajana toimii joogaopettaja ja joensuulaisen Studio Kindlyn yrittäjä Jonna Ekroos. Päivän joogatunnit ovat kestoltaan 90–120 minuuttia, joten niiden aikana ehtii syventyä ja rauhoittumaan joogaan. Tuntien välissä nautitaan maukas lounaan Grill It! -ravintolassa. Päivän hinta on 65 €/hlö, sisältäen joogatunnit ja lounaan. Lue lisää ja varaa paikkasi KoliStoresta!

September Fest la 3.9.2022 klo 18 alkaen

Alkavan syksyn ja päättyvän kesän viralliset päättäjäiset, September Fest, vietetään Kolin Satamaravintolassa la 3.9.2022 klo 18 alkaen. Illan aikana tyhjennetään tankkeja ja herkutellaan buffetilla (tarjonta muokataan sen mukaan mitä varastosta löytyy, kala- ja lihaherkkuja ainakin luvassa). Klo 21 Huojuva Lato Duo viihdyttää juhlakansaa ja illan kruunaa ilotulitus rannassa klo 23.30! Lisätietoja tapahtuman järjestäjän Koli Activen sivuilta tai puh. 040 085 7557.

Sunnuntaina 4.9.2022 klo 13 Minne johtaa metsätie -näyttelyn avajaiset

Kolilaisen kuvanveistäjä Leena Reitun (s. 1991) valokuvista ja veistoksista koostuvan Minne johtaa metsätie -taidenäyttelyn avajaiset Kolin luontokeskus Ukossa. Näyttely on toteutettu yhteistyössä Kolin kulttuuriseuran kanssa. Taidenäyttely avautuu su 4.9.2022 klo 13.00 taiteilijatapaamisella ja on avoinna 28.12.2020 asti. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Tervetuloa tutustumaan! Lisätietoja Leena Reittu, puh. 044 986 4729 tai Kolin luontokeskus Ukko, puh. 0205 64 5654.

Kolin Perinteinen sadonkorjuujuhla 9.9.2022 klo 18 alkaen

Sadonkorjuujuhlassa klo 18.00 alkaen Kolin Seurojentalon pihassa pääsee nauttimaan perinneherkuista: tarjolla on savumuikkuja, ruishuttua, ruisleipää, nuotiokahvia ja kotipullaa. Ohjelmallinen osuus Kolin Seurojentalon salissa klo 19.00, jossa juhlapuhujana on Lieksan kansalaisopiston rehtori Asko Saarelainen. Esiintymässä ovat muun muassa Kolin yhtenäiskoulu ja pianisti Markus Kallies. Ohjelmassa on myös Metsähallituksen puheenvuoro. Sadonkorjuujuhlan järjestää Kolin Kotiseutuyhdistys ja yhteistyössä ovat mukana PKO, Metsähallitus, Hattusaaren ja Kolin kalaveden osakaskunnat, Break Sokos Hotel Koli, Kolin Ipatti ja Lieksan kaupunki. Lue lisää Kolin Kotiseututyhdistyksen Facebook-sivulta.

Mitä laulavat vihreät lehdot, mitä Pielisen laineet soi -konsertti Kolin kirkossa 9.9.2022 klo 20.30–21.30

Tuomi duo Ritva Paananen ja Kari Kuosmanen esittävät runoilija Viljo Tuomelan (Matti Hyttisen) runoihin tehtyjä lauluja Kolin kirkossa. Vapaa pääsy, ohjelma 5 €. Järjestäjinä Lieksan seurakunta, Kolin kristillinen yhdistys ry ja Kolin Kotiseutuyhdistys ry.  

Ruska Blues Break Sokos Hotel Kolilla pe 16.9.–la 17.9.2022

Ruska Blues järjestetään jo 19. kerran! Lavalle nousee niin suomalaisia kuin kansainvälisiä huippuesiintyjiä. Breaks Sokos Kolin maksullisten konserttien lisäksi musiikkia pääsee kuuntelemaan Rinnetuvalle lauantaina 17.9., jolloin siellä esiintyy Suonna Kononen & Arto (Pilli) Pajukallio klo 13–17 (vapaa pääsy). Lue lisää ja varaa paikkasi Raflaamon sivuilta!

Vuonislahden 34. Muikkumarkkinat la 17.9.2022 klo 10–15

Vuonislahden perinteiset Muikkumarkkinat järjestetään jo 34. kerran. Pääsymaksu markkinoille on 5 € (kortilla tai käteisellä). Koko markkinoiden ajan on ohjelmaa, ja lapsille on omaa ohjattua puuhaa. Ohjelmassa on mm. muotinäytöksiä, musiikkia ja arvonta. Myynnissä mm. kalaherkkuja, ja tapahtumassa valitaan vuoden 2022 Paras MuikkuMaku. Muikkumarkkinat järjestetään Vuonislahden Seurojentalon pihapiirissä (Vuonislahdentie 181 E). Lue lisää Vuonislahden tapahtumista.

Vaarojen Maraton pe 30.9.–la 1.10.2022

Syys-lokakuun vaihteessa Kolin poluilla matkaa tekee noin 1 660 Vaarojen Maratoniin osallistuvaa juoksijaan. Hyviä paikkoja kannustaa juoksijoita ovat Kolin satamasta lähtevä polku, Ryläyksen näköalatorni tai vaikka Ikolanaho. Ensimmäisenä poluille lähtevät 130 km ultran juoksijat perjantaina 30.9. klo 18. Lauantaina 1.9. rullaavia lähtöjä on klo 7 alkaen klo n. klo 11 saakka. Otathan huomioon, että Ukko-Kolin paikoitusalueet tulevat olemaan Vaarojen Maratonin viikonlopun aikana ruuhkaisia. Rauhallisempia paikoitusalueita ovat mm. Kolin kirkon paikoitusalue, Likolahti tai Paimenenpolun paikoitusalue. Tutustu tapahtumainfoon Vaarojen Maratonin sivulla.

Hyvää oloa retriitistä ja maastopyöräilyviikonlopusta

Naisten maastopyöräily- ja hyvinvointiviikonloppu pe 16.9.–su 18.9.2022

Opi maastopyöräilyn taidot ja nauti letkeästä mtb-ajosta Kolin maisemissa. Rentoudu joogan, lähiruuan, saunan ja hyvän seuran parissa. Opit maastopyöräilyn ajotekniikkaa, pyörän hallintaa ja otat haltuusi ohjaustangon vivut ja vaihteet sekä neulasten peittämät polut, kurvit, nousut ja laskut. Kun taidot karttuvat, maastopyöräilyn ilokin kasvaa.  Pyörät huolletaan kuntoon skumpan siivittämänä - kropan huoltoa unohtamatta. Illalla rentoudutaan yin-joogan ja äänimaljarentoutuksen parissa sekä saunan lempeissä löylyissä. Hinta alkaen 329 €/hlö (sis. ohjatun ohjelman, majoituksen, ruokailut sekä saunan hemmotteluhoitoineen).

Lisätietoja Kolin Matkailu Oy:n myyntipalvelu, p. 050 553 3023, sales@koli.fi. Lue lisää ja varaa paikkasi KoliStoressa!

Aistien - syksyinen retriitti Kolilla 23.–25.9.2022

Aistien - syksyinen retriitti toteutuu Kolin voimauttavissa energioissa ruskan värien sydämessä. Viikonlopun ydin on sydämen kuuntelussa, aistien näkyvää ja näkymätöntä, kuunnellen omaa viettiä ja vahvistuen intuition kanssa. Ohjelmassa on rumpumatka ja syvärentoutumista syvähengittäen, oman kehon hoitoa ja avaamista intuitiivisesti kehoa kuunnellen, muutama lyhyt voimaannuttava luento aisteista, intuitiosta ja nautinnosta hyvin rennosti. Ulkoilemme Kolin luonnossa, uppoamme ihmeisiin, kokien yhteyttä aistien tarinaa, jota Koli jokaiselle itselleen kertoo. Saunomme molempina iltoina ja istumme nuotion äärellä syksyn tuoksuessa, koetaan yhteyttä tuleen ja tähtiin, tunnetaan oma tuli sisällä. Ohjaajana on Anna-Mari Nuorala, näkijä ja tietoisuuskouluttaja. Retriitti järjestetään Kolin Keitaalla Mattilan tilalla Kolin kansallispuistossa, Kolin huippujen kupeessa.  Retriitin hinta 370 € (sis. alv.) sisältää täysylläpidon, laadukasta kasvisruokaa, majoituksen kahden hengen huoneissa ja tietenkin kaiken ohjelman.

Lisätietoja Kolin Matkailu Oy:n myyntipalvelu, p. 050 553 3023, sales@koli.fi. Lue lisää ja varaa paikkasi retriittiin KoliStoresta 11.9.2022 mennessä.

Hyvää oloa kylpylässä

Kylpyläkäynti ulkoilun jälkeen raikkassa syysilmassa hemmottelee kehoa ja mieltä. Koli Relax Spa sijaitsee helposti saavutettavissa Break Sokos Hotel Kolin tiloissa, Kolin huipulla polkujen risteyskohdassa.

Rentoudu maisemakylpylässä

Rentoudu elämyksellisessä Koli Relax Spa maisemakylpylässä. Heittäydy lempeisiin poreisiin, ihaile maisemia ulkopaljusta käsin ja uppoudu Sibeliuksen sointuihin. Ihana tapa rentoutua aktiivisen päivän jälkeen!

Avoinna su–to, su klo 10–21, pe–la klo 10–24. Ilta-aikaan kylpylä keskittyy aikuisten rentoutumiseen ja hyvinvointiin. Niinpä klo 16 jälkeen ikäraja kylpylään on 18 vuotta. Alle 15-vuotiaat kylpylään vain aikuisten seurassa. Hinta S-Etukortilla 36 €/hlö, norm. 39 €/hlö.

Break Sokos Hotel Koli, Ylä-Kolintie 39, Koli, p. 020 123 4662, sales.karelia@sokoshotels.fi, www.kolirelaxspa.fi.

Vuokravälineet luonnossa liikkumiseen

Lähde Kolin poluille maastopyörällä tai vesille kanooteilla, kajakeilla, sup-laudalla tai soutuveneellä! Paikallisilta yrityksiltä saat vuokravälineet jokaiselle liikkujalle, ja läheisen Kontiolahden vuokravälineet täydentävät tarjontaa.

Koli Activen välinevuokraus

Koli Active vuokraa syys-lokakuussa maastopyöriä ja fatbikeja. Noutopiste on Kolin Ryynäsellä, Ylä-Kolintie 1. Satamaravintola sulkeutuu syyskuun alussa, ja melontakausi päättyy. Varusteet suositellaan varattavaksi etukäteen verkkokaupasta. Maksuvälineenä käy myös Smartum tai Edenred liikuntaedut.
Koli Active Oy, Ylä-Kolintie 1, 83960 Koli, p. 040 085 7557, koliactivesales@gmail.com.

Seikkailuyhtiö Vaaran välinevuokraus

Seikkailuyhtiö Vaara vuokraa laadukkaat Cayonin sähköpyörät, Rock Machine sähköfatbiket, Feltin fatbiket, Gongin Sup-laudat ja MRS Packraftit. Varaukset ennakkoon verkkokaupasta, vuokrauspiste on avoinna ti–la ennakkovarauksella.
Maksuvälineinä käyvät myös e-passi, EasyBreak, Edenred ja SmartumPay (paikan päällä maksettaessa).
Seikkailuyhtiö Vaara, Ylä-Kolintie 2, Koli, p. 040 551 2131, info@vaara.net.

VisitKolin välinevuokraus

VisitKolilla on Koli Camping Merilänrannassa vuokrattavana tandempyörä, e-bikeja (Husqvarna), e-fatbikeja, kajakkeja (Seabird), soutuveneitä myös perämoottorilla ja sähkömoottorilla ja pulpettivene 20 hp sähkökäynnistyksellä. Lisäksi vuokrattavana on kalastusvälineitä, telttoja ja retkeilyvarusteita. Välineet, esim. pyörät, voit varata etukäteen verkkosivuilta. Koli Campin Merilänrannassa on henkilökunta paikalla aamulla ja illalla ja muuna aikana puhelinkutsulla.
VisitKoli / Koli Camping Merilänranta, Hiekkaniementie 12, 83960 Koli, 020 735 2300, info@visitkoli.fi.

Koli Freetimen välinevuokraus

Koli Freetime Kopravaarassa vuokraa veneitä, kalastusvälineitä sekä avokanootteja ja kajakkikaksikkoa. Vastaanotto on avoinna ma–su klo 9–18
Koli Freetime Oy, Kopravaarantie 27, 83950 Ahmovaara, p. 010 322 3040, koli@kolifreetime.fi.

Kontiolahti Outdoorin välinevuokraus

Kontiolahti Outdoor sijaitsee Kontiolahden ampumahiihtostadionin monipuolisissa maastoissa. Miltä kuulostaisi testata kuuluisaa seinänousua? Kontiolahti Outdoorin kautta saat vuokravälineet pyöräilyn lisäksi myös rullahiihtoon ja reippailuun. Valikoimassa on fatbiket, lasten MTB:t, sähkömaastopyörät (eMTB), kävelysauvat, frisbeegolfkiekot ja vapaan rullahiihtosetit.
Kontiolahti Outdoor, Napakympintie 24, 81100 Kontiolahti, p. 050 563 3480, myynti@kontiolahtibiathlon.com.

Hyvän olon ohjelmapalvelut

Ratsastusretket islanninhevosilla, tutustuminen Kolin monipuoliseen luontoon oppaan johdolla tai luolaseikkailu Suomen pisimpään luolaan – tutustu syyskuun monipuolisiin opastettuihin retkiin Kolilla!

Maastoratsastusta islanninhevosilla

Tutustu upeisiin Kolin vaaramaisemiin Paimentuvan sympaattisilla Islanninhevosilla. Maastoon ryhmän minimi koko on 2 hlö ja maksimi 7 hlö, ikärajasuositus on 12-vuotta ja painoraja 100 kg.  Ota yhteyttä, vaikka olisit tulossa yksin (monesti ryhmistä löytyy vielä vapaita paikkoja) tai isommalla porukalla. Ratsastusta järjestetään myös kentällä ja perheen pienimmille talutusratsastusta. Kaikki ratsastukset järjestetään ohjaajan opastuksella, joten ne tulee varata ennakkoon. Hinnat alkaen 40 €/hlö.
Matkailutila Paimentupa, Kotaniementie 1, 83960 Koli, p. 0400 802 709, info@paimentupa.fi

Luolaseikkailua

Koli Activen opastetulla luolaretkellä pääset tutkimaan Suomen pisimmän lohkareluolaston Repouuron jännittävää reittiä. Retki vaatii kohtuullista fyysistä kuntoa ja rohkeutta kohdata ahtaitakin paikkoja. Kannattaa pukeutua vaatteisiin, jotka saavat likaantua luolassa ryömiessä. Opas tuo mukanaan kypärän, polvisuojat ja hansikkaat. Tämä hieno kokemus on kestoltaan noin 1–2 h ryhmän vauhdin mukaan. Retki järjestetään vähintään kahdelle ja enintään 6 henkilön ryhmälle. Retki soveltuu yli 15-vuotiaille. Järjestetään ennakkovarauksesta. Hinta 65 €/hlö. KoliStoressa retki on varattavissa 4 vrk ennen retken alkua, sen jälkeen retkeä voi tiedustella Kolin matkailuneuvonnasta.
Koli Active Oy, Ylä-Kolintie 1, 83960 Koli, p. 040 085 7557, koliactivesales@gmail.com.

Koe Kolin luonnon monimuotoisuus

Tällä Koli Activen järjestämällä opastetulla kävelyretkellä tutustutaan monipuolisesti Kolin luontoon. Lumoudu luonnosta Kolin jylhillä kallioilla ja kukkivilla niityillä, ja hiljenny kuuntelemaan vesiputouksen solinaa, pulahda Pieliseen ja nauti makkarat nuotion ääressä. Oppaasi ryydittää matkaa hauskoilla ja asiantuntevilla tarinoilla ja saat Kolin luonnosta ja sen tarinoista enemmän irti. Osallistujamäärä: Retki toteutetaan, kun vähintään kolme henkilöä on ilmoittautunut retkelle. Enintään kahdeksan osallistujaa. Hinta 75 €/hlö sisältää pienet eväät. KoliStoressa retki on varattavissa 4 vrk ennen retken alkua, sen jälkeen retkeä voi tiedustella Kolin matkailuneuvonnasta.
Koli Active Oy, Ylä-Kolintie 1, 83960 Koli, p. 040 085 7557, koliactivesales@gmail.com.

Vesille kaloja narraamaan tai veneretkelle

Pielisen aalloille tai yksityiselle Iso-Karhun järvelle kaloja narraamaan, veneretkelle ihailemaan maisemia tai kirkkoveneellä järven yli Vuonislahteen tai saareen eväsretkelle!

Kalastamaan Iso-Karhu järvelle Juukaan

Iso-Karhu järvellä pääset kalastamaan erämaajärvellä, joka tarjoaa mukavia kalastushetkiä heittokalastajille, perhokalastajille ja perinteisen mato-onginnan harrastajille. Järven luontaiseen kalastoon kuuluvat ahvenet, särjet ja hauet. Järveen istutetaan kirjolohta. Järvi on yksityisesti vuokrattu, ja sillä voi kalastaa vain vuokraajan myöntämällä luvalla – Iso-Karhulla pääset taatusti luonnonrauhaan ja hiljaisuuteen! Lue lisää ja osta kalastuslupa KoliStoresta! Kalastuslupa maksaa 30 €/hlö/päivä ja se oikeuttaa kahteen lohikalaan.

Kalastusretkelle oppaan kanssa

Kun kaipaat apua ja vinkkejä suuren Pielisen saloihin tai vaivatonta kokonaispakettia, voit lähteä opastetulle kalastusretkelle. Asiantuntevat oppaat tuntevat Pielisen parhaat kalapaikat. Oppaalta saat halutessasi oppia myös omaan kalastamiseen. Kolilla kalastusretkiä tarjoavat Pielisen Retki ja Kalastusretket Joensuu. Pielisen Retken kalastusretket on ostettavissa myös KoliStoressa. Esimerkiksi neljän tunnin jigikalastusretki oppaan johdolla 1–6 henkilölle maksaa 420 €.  Kalastusretket Joensuu puolestaan tarjoaa kalastusta myös kalastuskajakeilla. Syksyn viileillä vesillä kalat liikkuvat hyvin, joten ei kun kaloja narraamaan!

Kirkkoveneretket Kolin, Vuonislahden ja Paaterin välillä

Kirkkoveneretki perinteisellä, suurella kirkkoveneellä Pielisellä Kolin ja Vuonislahden välillä aina Paateriin, kuvanveistäjä ja taiteilija Eva Ryynäsen upeaan ateljeehen saakka. Kirkkoveneellä voi myös pysähtyä Pielisen saariin evästelemään. Kirkkoveneretki toteutetaan, kun vähintään kolme aikuista maksaa matkan Hinnat alkaen 30 €/aik. yhteen suuntaan, lapset aikuisen mukana veloituksetta. Lue lisää kirkkoveneretkistä! Kirkkoveneretket tehdään tilauksesta. Kysy saatavuutta Kolin matkailuneuvonnasta, p. 045 138 7429 tai info@koli.fi.

Näyttelyt ja Kolin Veistospuisto

Kolin Veistospuisto

Kolin Veistospuisto on auki syyskuun loppuun asti ma–la 9–17 ja su 10–15. Veistospuiston veistokset ovat kaikki erilaisia ja eri tekniikoilla tehty. Puiston viereisessä metsässä on myös pieni metsäpolku, jonka varrelta voi etsiä pieniä veistoksia. Puutarhan kukat luovat miellyttävän taustan veistoksille.

Kolin Veistospuisto/Kolin puutarha, Martikkalantie 13, 83960 Koli, p. 050 466 5040, lasse.martikainen@kolinpuutarha.fi, kolinpuutarha.fi.

Kolin taiteilijaresidenssin näyttely

Kolin kylän kansainvälinen taiteilijaresidenssi on Kolin kulttuuriseuran ylläpitämä. Residenssin taiteilija vaihtuu kuukausittain. Syyskuussa residenssissä on pohjoiskarjalainen kuvanveistäjärunoilija Ilai Elias Lehto. Lehdon taidenäyttely Uloin, sisin on esillä Kolin Ryynäsessä 7.9.–29.9.2022. Esillä on vaihteleva kattaus vanhempaa tuotantoa sekä uusia, Kolin Ryynäsessä syntyneitä teoksia. Näyttelykokonaisuus täydentyy residenssijakson aikana. Näyttely on avoinna Kolin Ryynäsen aukiolojen mukaan. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Kolin taiteilijaresidenssi / Kolin kulttuuriseura, Ylä-Kolintie 2, 83960 Koli, p. 050 5920 979, koliresidence@gmail.com, kolinkulttuuriseura.fi

Kolin luontokeskus Ukon näyttelyt

Sadesään sattuessa on mukava tutustua Kolin luontokeskuksen Ukon näyttelyihin. Maksulliseen pysyvään näyttelyyn Katse kansallismaisemaan sisältyy myös palkittu lyhytelokuva Mustarinta – elokuva Kolista. Vaihtuvat näyttelyt ja uusi retkinäyttely ovat ilmaisia. Sunnuntaina 4.9.2022 klo 13 luontokeskuksessa on uuden näyttelyn, yhteistyössä Kolin kulttuuriseuran kanssa toteutetun kolilaisen kuvanveistäjä Leena Reitun (s. 1991) valokuvista ja veistoksista koostuvan taidenäyttelyn avajaiset. Reitun näyttely Minne johtaa metsätie on avoinna 28.12.2020 asti.Luontokeskuksessa on myös myymälä ja Kolin kansallispuiston retkineuvonta. Avoinna ma–la klo 10–17, su klo 10–15.

Kolin luontokeskus Ukko, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli, p. 020 639 5654, ukko@metsa.fi, luontoon.fi/ukko

Koskenlaskuun Ruunaalle

Koskenlaskut Ruunaalla

Koe vapaana kuohuvat Ruunaan kosket! Ruunaan Matkailun koskenlaskun vakiolähdöt päivittäin klo 11 puuveneellä ja klo 12 kumilautalla.  Retken kesto ruokailuineen on n. 3 tuntia. Koskenlaskun ruokailuvaihtoehtoina ovat karjalainen erälounas tai huikopala. Hinnat alkaen 45 €/hlö puuveneellä ja 47 €/kumilautalla. Tutustu koskenlaskuretkiin Ruunaan matkailun sivuilla.
Ruunaa Matkailu, Ruunaan Tupa, Ruunaantie 129, 81750 Pankakoski, p. 013 533 130 tai p. 0400 352 307,  info@ruunaanmatkailu.fi

Matkamuistot mukaan

Kolin matkailuneuvonnan Puoti

Matkailuneuvonnan Puodista saat Kolin matkamuistot, kuten kauniit maisemamagneetit ja kortit sekä avaimenperät ja Kolin kvartsiitista tehdyt korut. Puodissa on myös myynnissä Kolin kotiseutuyhdistyksen jäsenten kutomia villasukkia. Hyvän mielen tuotteita ovat myös Sydämessä Koli -suolasaippuat. Syysilmojen viiletessä lämmikkeeksi löytyy Koli-pipoja ja pantoja. Tervetuloa ostoksille!.
Kolin matkailuneuvonta, Ylä-Kolintie 2, 83960 Koli, p. 045 138 7429, info@koli.fi.

Kolin Panimon myymälä

Kolin Panimo Juuan Kivikylässä on syyskuussa auki to ja pe klo 11–16. Panimo on usein auki myös muina päivinä: käy rohkeasti sisään, kun näette tien vieressä kyltin tai panimon ovi on auki. Kolin Panimon tuotteita ovat oluet ja siiderit.  Vuoden ympäri voit nauttia Kolin Panimon klassikoista: Kolin IPA, Saison, Blanche, Belgian Ale ja Brunette. Kolin Panimon siiderit on valmistettu paikallisista omenoista. Vuonna 2019 Kolin Panimon siideri niitti mainetta Helsingin Sanomien sokkotestivoittaja. Voit tilata ryhmälle myös oluttastingit Kolin Ryynäsellä tilauksesta ryhmille.
Kolin Panimo, Kuhnustantie 8, 83900 Juuka, p. 040 0857 557, koliactivesales@gmail.com, kolinpanimo.fi

Runsaasti majoitustarjontaa

Majoitusta mökeistä hotelliin

Kolin alueen runsaasta majoitustarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin aina aittamajoituksesta hotellihuoneisiin ja mökkeihin. Break Sokos Hotel Kolilla pääset valmiiseen aamiaispöytään ja nauttimaan Relax Spahan. Runsasta mökkitarjonnassa on vaihtoehtoja pienistä, kodikkaista mökeistä isommankin porukan majoittaviin villoihin. Lisää vaihtoehtoja on maatilamajoituksessa ja B & B majoituksissa sekä caravan- ja leirintäalueilla. Tervetuloa Kolille!

Hyvää oloa ravintoloista

Reippaan ulkoilun jälkeen maistuu hyvä ruoka! Kolin alueen ravintoloiden ruoka-annoksissa maistuu paikallisuus.

Grill it! ja Kahpitsa Break Sokos Hotel Kolilla

Grill it! -ravintolan ruokalistassa on vaihtoehtoja jokaiselle: tarjolla on niin kasvis-, liha- kuin kala-annoksiakin. Erikoisuus on puuhiiligrilli, joka antaa makua annoksiin. Ravintola on avoinna päivittäin klo 12–24 (keittiö sulkeutuu su–to klo 22 ja pe–la klo 23). Kahpitsasta puolestaan löytyy pitsoja sekä kahvilatuotteita. Syksyllä ilmojen viiletessä Kahpitsan annoksia voi nauttia tunnelmallisen takka-leivinuunin ääressä. Kahpitsasta saa purtavaa aamusta iltamyöhään: se on auki su–to klo 10–22 ja pe–la klo 10–24 (vitriini auki klo 21 saakka, keittiö sulkeutuu su–to klo 22 ja pe–la klo 23)
Break Sokos Hotel Koli, Ylä-Kolintie 39, Koli. Myyntipalvelu: 020 123 4662, sales.karelia@sokoshotels.fi. Ravintola: 010 762 3635.

Gastropub Kolin Ryynänen

Gastropub Kolin Ryynänen sijaitsee tunnelmallisessa vanhassa hirsirakennuksessa Kolin kylän keskustassa. Tarjolla à la carte ja pizzaa, kysy myös aamiaista. Kolin Ryynänen on tunnettu laajasta ja laadukkaasta olutvalikoimastaan ja tarjolla on tietenkin oman Kolin Panimon oluita. Tutustu uusittuun ruokalistaan ja tarkista aukiolot Kolin Ryynäsen sivuilta. Suosittu pubivisa perjantaisin sekä live-musiikkia! Tarkemmat tiedot Kolin Ryynäsen tapahtumakalenterissa.
Gastropub Kolin Ryynänen, Ylä-Kolintie 1, Koli, p. 044 569 5757, kolinryynanen@gmail.com.

Kahvila Eväsretket

Kahvila Eväsretkessä maistuu paikallisuus. Raaka-aineina käytetään pääasiassa kotimaisia kasviksia, metsäsieniä, viljeltyjä ja villimarjoja sekä läheltä pyydettyä järvikalaa. Kahvila Eväsretket sijaitsee kätevästi Kolin luontokeskus Ukon tiloissa, Kolin kansallispuiston polkujen äärellä. Tarjolla sesongin mukaan keittolounasta ja salaatteja, kahvilatuotteita ja virvokkeita. Avoinna syyskuussa ti–la klo 10–17, su–ma suljettu.
Kahvila Eväsretket, Ylä-Kolintie 39, Koli, p. 044 010 1143, info@fishingtrips.fi.

Kahvila Lentävä Luuta

Kahvila Lentävä Luuta on kodikas kahvila Kolin kylän keskustassa. Kahvilassa suositaan paikallisia raaka-aineita ja tuotteita. Tarjolla on keittolounasta sekä tuoreita suolaisia ja makeita leivonnaisia. Erikoisuutena itseleivottu kookospulla sekä suklaa- ja juustokakut! Kahvittele juuri remontoidussa kahvilassa tai osta eväät mukaan retkelle. Avoinna syyskuussa ti–la klo 10–16, su–ma suljettu.
Kahvila Lentävä Luuta, Ylä-Kolintie 2, Koli, p. 040 015 0235, info@kahvilalentavaluuta.fi.

Neste Kolinportin kahvila-ravintola Ahmovaarassa

Ahmovaarassa aivan 6-tien varrella sijaitsevassa Kolinportin kahvila-ravintolassa on kätevä käydä ruokailemassa matkalla etelään tai pohjoiseen. Kolinportin ravintolan kattavasta valikoimasta löytyy vaihtoehto jokaiselle: päivittäin noutopöytä kahdella eri ruokalajilla ja yhdellä pihvivaihtoehdolla runsaine salaattipöytineen ja juomineen, à la carte -lista sekä oman keittiön lisäksi Scan Burger ja Kotipizza. Ravintolassa on A-oikeudet. Keittiö avoinna ma–su klo 11–18.30, lounas ma–su klo 11–16. Katso Neste Kolinportin aukiolot.
Kolinportin kahvila-ravintola, Kolintie 10, 83950 Ahmovaara, p. 010 763 7661.

Show your Kli