Kolin Kangastus

Mökit upealla vaara- ja järvimaisemalla

Paavo Mujunen, miksi juuri Kolille?

 – Tulimme Kontiolahdelta Kolille. Etsiessämme puolisoni kanssa rantapaikkaa päädyimme Kolille vuonna 2015. Löysimme talon ja rakensimme ensin rantasaunan Jero-järven rannalle. Jonkin ajan kuluttua kaadoimme paikalta sankan kuusikon, niin että talostakin alkoi näkyä järvelle ja mökeistä ensin rakensimme kahden hengen rantamökin, Lumme-mökin. Nyt juuri valmistumassa olevat neljä mökkiä saavat yhteisen rannan, jossa on nuotiopaikka, laavu ja laituri. Mökeistä Metsätähti soveltuu liikuntaesteisille ja se on varusteltu sen mukaan. Mökit on mitoitettu viidelle-kuudelle hengelle, yläkertaan varavuoteita järjestämällä jopa useammalle.

Kolin Kangastuksella on neljä täysin uutta mökkiä ja yksi rantamökki. Mökeiltä on upeat maisemat Jero-järvelle ja vastarannan Verkkovaaralle. Keväällä teeret kukertavat, kesällä näkee joutsenia ja kuikan ääni kuuluu kesäaamun äänimaisemaan. Tämä on paikka, jossa voi nauttia luonnosta. Kolin patikointireitit ovat vieressä, joten mökeiltä pääsee suoraan Kolin poluille.

Mitä palveluja teillä on tarjolla?

– Rannassa on pari venettä ja sup-lautoja, joita vuokrataan asiakkaille. Vuokraamme myös polkupyöriä omille asiakkaillemme. Meillä on myös harrastehevosia. Halutessaan niihin voi tutustua. Alueella on tarhat, ratsastuskenttä ja talli. On vähän isompi risteytysponi ja pienempi poni, joka on shetlanninponi. Niillä pystyy sovittaessa ratsastamaan ja shetlanninponi vetää myös kärryjä. Toisaalta Paimentuvalle ei ole pitkä matka, jos haluaa tehdä ratsastusretkiä maastoon. Hotellille on polkuja pitkin vähän reilu kaksi kilometriä, Kolin kylälle neljä ja puoli, kertoo Paavo Mujunen.

Mitä odotuksia teillä on?

– Toivomme että saamme toiminnan käynnistymään kunnolla, tämä kesä menee vielä loppurakentamisessa ja paikkoja sipistellessä. Jatkosuunnitelmiakin on, mutta juuri nyt on tärkeintä päästä alkuun, toteaa Paavo Mujunen.

Yhteystiedot
Kolin Kangastus, Kotaniementie 12, Koli, info@kolinkangastus.fi, p. 0500 576 946 www.kolinkangastus.fi, www.koli.fi/majoitus.

Show your Kli