Kolin Veistospuisto punoo luonnon ja mytologian yhteen

Yksisarvinen näyttävimpiä teoksia

Taiteilija ja Kolin Puutarhan yrittäjä Lasse Martikainen on luonut Veistospuistoon vaikuttavia kokonaisuuksia veistosten ja istutusten yhdistelmistä.

Vain reilun kilometrin päässä Kolin keskustasta sijaitsee yksi alueen tuoreimmista nähtävyyksistä, Kolin Veistospuisto. Koko perheen kulttuurikohteessa ihastusta herättävät näyttävien veistosten ohella liki 200 kasvilajin istutukset, jotka nivoutuvat veistosten kanssa värimaailmaltaan yhteneviksi kokonaisuuksiksi.

Tarunhohtoisen vuolukivipatsaan, Kissanaisen, veistämiseen kului Lasse Martikaiselta kaikkiaan kaksi kuukautta.
Itseoppinut taiteilija ja Kolin Puutarhan yrittäjä Lasse Martikainen kertoo Veistospuiston olevan mieluinen käyntikohde myös perheen pienimille. Etenkin puistosta löytyvä Minotauroksen labyrintti on tarjonnut lapsille hauskaa ajanvietettä.

– Veistospuistoon kuuluu myös metsäpolku, missä saakin tarkalla silmällä katsella, että löytää kaikki metsän siimeksessä olevat pikkuveistokset. Lisäksi lapsille on leikkipaikka.
Martikaisen taidonnäytteiden lisäksi Veistospuistosta löytyy myös muiden kuvanveistäjien teoksia. Taiteilija kertoo inspiraationsa kumpuavan Kolin ainutlaatuisesta luonnosta ja hänen harrastamastaan fantasiakulttuurista.
Veistospuiston metsäpolun siimeksessä on myös muiden taiteilijoiden teoksia, kuten V. Heinosen seppä-aiheinen patsas.

– Veistoksissa on mytologisia olentoja ja muita fantasiaolentoja. Mukana on myös jonkin verran luontoaiheisia veistoksia: asunhan Kolilla, ja isän kanssa tuli aika paljon luonnossa retkeiltyä.

Martikainen suosii työssään hyvin moninaisia materiaaleja kierrätysmetallista ja pronssista aina vuolukiveen ja lasikuituun. Esimerkiksi suihkulähdealtaan Daalian kukka -veistoksen raaka-aineena Martikainen on käyttänyt vanhoja viljelykouruja.

– Siitä tuleekin mielenkiintoa touhuun, kun välillä joutuu mietiskelemään ja etsimään tietoa. Jokainen materiaali käyttäytyy kuitenkin eri tavalla, joten aina saa vähän opiskella.


Kolin Veistospuisto/Kolin puutarha, Martikkalantie 13, 83960 Koli, p. 050 466 5040, lasse.martikainen@kolinpuutarha.fi, kolinpuutarha.fi.

Avoinna joka päivä touko-syyskuun ajan ma–la klo 9–17 su klo 10–15.

Show your Kli

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK