Kruisailu keskellä kansallismaisemaa

Eskaaderipurjehdus Kolin Satamasta 13.8.2022

Tervetuloa Kolin kruisailuun, Kolin alueen ensimmäiseen eskaaderiin! Kolin kruisailu on leppoisa matkapurjehdustapahtuma Kolin kansallismaisemassa mahtavalla Pielisellä ja sen upeissa saarissa. Matkaan lähdetään Kolin satamasta, kierretään Pielisen saaria ja pysähdytään välillä nauttimaan muurikkalettuja Kelvänsaaressa Tarina-Ahossa ja palataan Kolin satamaan. Ja Kolillahan ei voi käydä ilman, että käy Ukko-Kolin huipulla – sinne veneilijät kokoontuvat nostamaan maljat kruisialun päätteeksi! Ilta päättyy hyvän ruuan merkeissä Kolin ravintoloissa. Makoisat unet voi nukkua Kolin satamassa omassa veneessä tai majoittuen Kolin alueen majapaikoissa. Tervetuloa mukaan Kolin ensimmäiseen eskadeeripurjehdukseen!

Kolin Kruisailun ohjelma 

Perjantai 12.8.  

Siirtyminen alueelle, esim. Kolin satamaan tai Kelvänsaaren Tarina-Ahoon – Kolin Satamaravintolassa tarjolla Kolin Panimon juomia & hyviä ruokia, Tarina-Ahossa savusauna & grillieväitä.

Lauantai 13.8.

Jos ei perjantaina ehtinyt paikalle niin vielä lauantainakin ehtii, niin Joensuusta kuin Nurmeksesta ja kaikkialta siltä väliltä.

  • Satamassa veneessä majoittuville klo 9 eteenpäin aamiainen Kolin Satamaravintolalla (ennakkovaraus Satamaravintolalta perjantaina)
  • Klo 11.30–13.30 lounas Kolin Satamaravintolassa (tarjolla esim. Juojärven muikut ja Polvijärven Liha-Aitan lihalautanen)
  • Klo 14 lähtö Kolin Kruisailulle

Eskaaderipurjehdus Kolin satamasta Kolin vaarajonon editse Laitosaarten suuntaan, Hiekkapakan ja Ison Korpin välistä Tarina-Ahoon jossa laiturikahvit & muurikkaletut, sieltä Hiekkasaaret kiertäen ja paluu Satamaan. Toiveena on, että mahdollisimman moni vene tarjoaisi ajelutusta kyytiläiselle tai kahdelle kruisailun ajaksi – ilmoittautumisen yhteydessä voit vahvistaa monelleko kyytiläiselle paikan tarjoaisit. Paikat kyytiläisille jaetaan saapumisjärjestyksessä ja vuoronumeron voi noutaa klo 13.30 alkaen Koli Activen kesäkioskilta (Kolin Satamaravintolan vieressä). Paikkojen määrä vahvistetaan ilmoittautumisen jälkeen.

  • Klo 16.30–18.30 Kolin huiputus – ylös Kolin satamasta joko kävellen tai Maisemahissillä (Kolin Kruisailun osallistujille ilmainen) tai Kolin taksilla, puh. 020 7414390
  • Maisemahissi pyörii illalla klo 21 saakka.
  • Klo 18 Kolin Malja (OPM!) Ukko-Kolin huipulla
  • Grilli-ilta Rinnetuvalla (kruisailun osallistujille 30 €/hlö) klo 18–21. Varaa Grilli-ilta suoraan KoliStoresta! Käytä kassalla koodia KRUISAILU alennettuun hintaa.
  • Illallinen Break Sokos Hotel Kolilla klo 18.30–20.30, varaukset suoraan ravintolaan puh. 010 7623635

Yöpyminen: Break Sokos Hotel Kolilla, puh. 020 1234 662 yöpymismahdollisuus ja Koli Relax Spa kylpylä aamulla. Oman veneen lisäksi muita majoitusmahdollisuuksia mm. Kolin Ryynänen, puh. 040 085 7557 ja Vanhan Koulun Majatalo, puh 050 343 7881. Majoitusvaraukset omatoimisesti suoraan yrityksen omilta sivuilta.

Sunnuntai 14.8.

  • Satamassa veneessä majoittuville klo 9 eteenpäin aamiainen Kolin Satamaravintolalla (ennakkovaraus Satamaravintolalta lauantaina
  • Poistuminen alueelta omaan tahtiin.

Tervetulleita erityisesti kaikki Pielisen ja Pielisjoen sekä koillisen Saimaan alueen veneilijät, ja trailerilla venettään liikuttavat kauempaakin. Myös avoveneet ja jetit mukaan! Majoitusmahdollisuuksia löytyy myös kuivalta maalta. Kolin Satamasta löytyy veneluiska, polttoaineasema sekä septin ja pilssin tyhjennyspumppu.

Osallistumismaksu 5 €/vene sis. pienen matkamuiston Kolilta. Tapahtuma on myynnissä KoliStoressa. Tiedustelut ja lisätietoa eskadeeripurjehduksesta M/Y Elektran kippari Kimmo, puh. 050 520 1399. Majoitus ja ruokailutiedustelut suoraan yrityksiin.

Järjestäjä pidättää oikeuden rajoittaa tarvittaessa osallistujamäärää ja muuttaa aikataulua tai ohjelmaa tapahtuman kokoon sopivaksi.

Pöytävaraukset sekä yleisökyyditysmahdollisuus ilmoittautumisen yhteydessä. Majoitusvaraukset suoraan majoituspaikoista. Kuljetukset majoituspaikkoihin järjestettävissä kysynnän mukaan.

Kolin Matkailu Oy yhteistyössä Koli Active/Kolin Satamaravintola, Tarina-Aho, Pohjois-Karjalan Osuukauppa ja Vanhan Koulun Majatalo.

 

Show your Kli