Syyslomalla vaaroille!

Tekemistä koko perheelle!

Syyslomat kutsuvat koko perhettä Kolin matkailualueelle mukavan tekemisen pariin!

Kolin matkailualuuella Kolilla, Juuassa ja Lieksassa on majoitusvaihtoehtoja ja tekemistä koko perheelle. Monipuolisissa luontokohteissa on useita lapsiperheille sopivia reittejä, tilavierailuilla pääsee tutustumaan ja rapsuttelemaan kotieläimiä ja retkelle voi suunnata myös pyörän selässä. Retkipäivän päätteeksi voi rentoutua kylpylässä tai oman mökin saunassa. Lue alta vinkit lapsiperheiden lomanviettoon Pohjois-Karjalan vaaroilla!

Lasten kanssa ratsastamaan tai tutustumaan kotieläimiin

Paimentuvan sympaattisilla islanninhevosilla pääsee ratsastamaa sekä kentällä että maastossa. Maastoratsastuksessa ikäsuositus on 12-vuotiaasta ylöspäin, mutta kenttäratsastus sopii pienemmillekin. Leskelän Mummon Hevospiha Juuassa tarjoaa tilakäyntejä, joissa pääsee tutustumaan ja ruokkimaan tilan eläimiä ja ratsastamaan tai poniajelulle. Voit varata vierailut etukäteen kätevästi verkkokaupasta KoliStoresta! Vaihtoehtoina on Mummon matkassa maatilalla -minipaketti tai Mummon talliretki -perhepaketti.

Vuokravälineet seikkailuhin lasten kanssa!

Paikan päältä saa vuokravälineet myös perheen pienemmille. Seikkailuyhtiö Vaaran valikoimissa Kolilla on erilaisia lasten maastopyöriä. Esimerkiksi Felt Fabike XS sopii yli 140 cm ja 20” lasten maastopyörä käy alle 125 cm lapsille. Myös aikuisten pyöriä on eri kokoisia, niin sähköllä kuin ilman. Vuorattavana on myös yksi lastenistuin! Loma-Kolin alueella e-fatbiket ja e-maastopyöriä on saatavana myös VisitKolilta.

Patikkaretkiä varten lasten kantorinkkoja on vuokrattavana Seikkailuyhtiö Vaaralla.

Ja jos mieli tekee vesille, niin Seikkailuyhtiö Vaaralta voi vuokrata pacrafteja, eli ilmatäytteisiä vakaita reppulauttoja. Osa pacrafteista on kaksikkoja, joten lapsen tai nuoren kanssa voi mennä samalla välineellä. Vanhemman kanssa packraftilla voivat seikkailla lapset noin 6-vuotiaasta alkaen. Packraftit ovat kevyitä ja helppoja liikutella, joten ne voi viedä myös mökille. Moottorivenettä Kolilla vuokraa Kalastusretket Joensuu. Heillä on vuokralla myös kalastuskajakkeja. Kalastuskajakkeja on saatavana sekä yksikköinä että kaksikkoina. Kalastuskajakit ovat vakaita meloa, joten ne sopivat myös nuorille kalastajille ja melojille.

Koli Relax Span Naperoviikot

Ulkoilun päätteeksi tai sadepäivänä lasten kanssa voi suunnata nauttimaan Koli Relax Span lämmöstä. Spassa on Naperoviikot 7.-30.10.2022, jolloin lapset pääsevät kylpylään klo 18 saakka (sen jälkeen kylpylä on K-18 eli varattu aikuisille). Perhelippu 74 €/2 aikuista + 2 lasta (4–12 v.) tai 1 aikuinen + 3 lasta (4–12 v.).

Maastopyöräilyn temppurata lapsille 18.10. ja 19.10.

Maastopyöräilyn temppurata lapsille tarjoaa mahdollisuuden kokeilla erilaisia pyöriä valmiilla radalla. Lapsi oppii jarrujen sekä vaihteiden käyttöä sekä pääsee kokeilemaan ajamista mukavissa pikkuhaasteissa. Temppuradan on valmistellut Seikkailuyhtiö Vaaran maastopyöräohjaaja Katariina. Temppurata ja Seikkailuyhtiö Vaaran pyörät ovat testattavaksi Koli Freetimessa tiistaina 18.10. ja keskiviikkona 19.10. klo 10–13. Liput voi ostaa ennakkoon verkkokaupasta. Hinta 30 €/lapsi, ikäsuositus 4–12 vuotta.

Perheen kanssa patikkaretkelle.

Lasten kanssa luonnossa liikkuessa ei kannata kiirehtiä. Pakatkaa mukaan eväät, valitkaa lapsille sopiva reitti ja lähtekää yhdessä tutkimaan Kolin polkuja. Kolin kansallipuiston poluista sopivia lasten kanssa liikkuville on esimerksi klassinen 1,4 km pitkä Kolin Huippujen kierros, joka kiertää kolmen Kolin korkeimman huipun Ukko-Kolin, Akka-Kolin ja Paha-Kolin upeissa maisemissa. Toinen lapsiperheille sopiva reitti on uudistettu Kolinuuron kierros. Myös Tarhapuro ja Pirunkirkko ovat lasten kanssa hyviä retkikohteita.

Tulistelu ja makkaroiden paistaminen nuotiolla kruunaa ulkoilun. Hyvin tavoitettavia nuotiopaikkoja Kolilla on mm. Pääministerin nuotiopaikka Kolin luontokeskus Ukon vieressä (puut ostetaan luontokeskuksesta), Turulan nuotiopaikka tai Likolahden nuotiopaikka Pielisen rannalla. Ryläyksen kodalle polku on vaativampi, mutta maisemat Räsävaaran kiviputoukselle palkitsevan kiipeämisen. Räsävaaran laavulle puolestaan pääsee autolla.

Lastenrattaiden kanssa liikkuville sopivia polkuja on Huippujen Kierroksen esteetön osuus. Lastenrattaat voi jättää parkkiin Ukko-Kolille vievien portaiden juurelle ja kantaa lapsen ylös. Muita rattaiden kanssa sopivia reittejä on osa Kaskenkierroksesta Turula-Ollila parkkipaikalta Turulaan ja edelleen Mattilaan ja Mattilan takaa kohti satamaa. Myös Räsävaaran näköalatornille pääsee metsäautotietä pitkin rattailla. Ja Loma-Kolilla rattaiden kanssa voi kulkea valaistua latupohjaa pitkin.

Tutustu Kolin luontokeskus Ukkoon!

Kolin luontokeskus Ukko tarjoaa syyslomaviikoilla (viikot 42–43) ilmaisen sisäänpääsyn sekä luontokeskuksen näyttelyihin että sisätiloissa nonstoppina pyöriviin luontoelokuviin. Luontokeskuksessa pyörivät Mustarinta -lyhytelokuva, Tarinoita metsästä – 20 kertomusta Suomen luonnosta -lyhytelokuvasarja ja Torsti-kuutin sukellusseikkailu Saimaalla. Tarkemmat elokuva-aikataulut löytyvät lokakuussa Kolin luontokeskus Ukon ajankohtaista -sivulta.

Herkuttelemaan lasten kanssa

Hyvä ruoka kruunaa lomapäivän! Lapset on hyvin huomioitu alueen ravintoloissa. Esimerkisi Break Sokos Hotel Kolin Grill It! -ravintolan lasten ruokalistassa on nuorille ruokailijoille kala- ja kana-annos ja vegaaninen vaihtoehto sekä burgeri jälkiruokia unohtamatta. Kolin Ryynäsessä lapsille on omat burgeriannokset ja pitsat.  Kahvila Lentävässä Luudassa on syyslomilla viikoilla 42 ja 43 kotoisaa kotiruokaa maanantaisin ja keskiviikkoisin. Maanantaisin on tarjolla Pikkunoidan lihapullat, perunamuusi ja porkkanaraaste. Keskiviikkona ruokana on Äiti-luudan lasagne ja vihersalaatti. Kotiruuan hinta on aikuiset 12,50 €, lapset 9,50 €, alle 3-vuotiaat 3 €. Muina päivinä on tarjolla keittolounas (aikuiset 9,50 €, lapset 7,50, alle 3-vuotiaat 3 €). Kolinportilla Ahmovaarassa on lounasruuan ja à la carten lisäksi Kotipizzan ja Scan Burgerin palvelut.

Päivätapahtuma Rinnetuvalla la 22.10. klo 10–17

Syyslomalla pääsee jo talvitunnelmaan Koli Ski välinehulinassa! Päivätapahtumassa mahdollista myös hankkia kausi- ja välinekausikortti tulevalle talvelle, grilli kuumenee ja lapsille on tarjolla poniratsastusta tai hevoskärriajelua. Myös maisemahissi palvelee säävarauksella! Samalla voi hankkia Koli Relax Spa -lahjakortit etuhintaan 2 yhden hinnalla 36 € (norm. 36 €/hlö S-Etukortilla). Hinta sisältää Lumenen tuotteet kahdelle ja lahjakortti on voimassa 31.5.2023 saakka. Lahjakortit on ostettavissa vain Kolilta Sinun viikonloppuna pe–la 21.–22.10.

Show your Kli