Luonnon kutsu ja kauniit ruskan värit

Syysretkelle Ruunaalle ja Patvinsuolle

Ruunaan retkeilyalueella ja Patvinsuon kansallispuistossa voit retkeillä ja patikoida oman mieltymyksesi ja taitosi mukaan. Oletpa liikkeellä yksin, perheesi kanssa tai kaveriporukalla, valikoimassa on varmasti sopiva reitti. Valittavana on vaihtoehtoja esteettömistä lyhytreiteistä aina vaativiin patikkareissuihin. Merkittyjä reittejä on Ruunaan metsissä yli 50 ja Patvinsuon kansallispuistossa yli 80 kilometriä!

Reitit ja kuvaukset: www.luontoon.fi/ruunaa ja www.luontoon.fi/patvinsuo

Koko porukalle pyörä alle tai syksyn viimeisimmät koskenlaskut kokemaan!

Ruunaan maastoihin voit kätevästi tutustua myös fatbikellä eli leveärenkaisella maastopyörällä, joita on vuokrattavana Ruunaan Retkeilykeskuksessa.
Niin pitkään, kuin koskessa syksyllä vettä riittää, on mahdollista laskea myös Ruunaan kosket. Kumilautta tuo tekemisen tunnetta koko porukalle ja yhdistämällä laskuun maittavan retkilounaan nuotion lämmössä saa elämykselle vertaistaan hakea! Syksyn retkistä lisää: Ruunaan Matkailu, Lieksan Matkakaverit, Koski-Jaakko. Kuva: Mikko Tirkkonen.
Kalastajien parhaat apajat!

Muiden aktiviteettien lisäksi Lieksanjoen kuohut Ruunaalla tarjoavat elämyshetkiä pienille ja isommillekin kalastajille. Koskialueella (16 km) kalastaa voi yhdellä luvalla. Luontaiseen kalakantaan kuuluvat taimen, harjus, hauki, siika, kuha, ahven ja järvilohi. Kalastaa voi uistimilla, perhoilla ja mato-ongella ja saaliin voit savustaa tai loimuttaa paikan päällä, valiten lukuisista nuotiopaikasta itselle sopivimman. Luvat kalastukseen täältä. Kuva: Mikko Tirkkonen.
Muista myös matkalla!

Etenkin lasten kanssa matkatessa kannattaa varata aikaa myös pysähdykselle Lieksan Salokylän Pikkukiliin – jossa voi tutustua useisiin eläinlajeihin aina pienimmistä marsuista komeisiin emuihin tai vaikkapa eksoottisiin laamoihin.

Majoituspaikat
, ruokailupalvelut, retkeilyreitit, tuli- ja taukopaikat löytyvät kätevästi karttapalvelusta: www.infogis.fi/lieksa

Show your Kli

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK