Syysloma Kolilla!

Energiaa syksystä!

Rentoudut parhaiten lomallasi harrastusten parissa – viihdyt yhtä hyvin retkeillen kuin meloen.
Tervetuloa energisoivalle lomalle Kolin kansallismaisemiin!

Aloitat päiväsi retkeilemällä kansallismaisemissa. Reippailet Suomen vanhinta luontopolkua pitkin satamasta Ukko-Kolille tai tutustu kylän ja kansallispuiston historiaan Kolin kylän polulla. Parhaat maisemat avautuvat Ukko-Kolilta, Akka-Kolilta, Paha-Kolilta ja Mäkrältä. Värit ja valot vaihtuvat – olet tullut pohjoisen Narniaan. Retken päätteeksi vierailet Kolin luontokeskus Ukon näyttelyssä. 

Päiväsi jatkuu Kolin kylän keskellä sijaitsevassa Kolin Ryynäsessä, jossa Jean-Francois ja Darja uudistavat Kolin ruokakulttuuria. Ryynäsen suosituimpia annoksia ovat Pielisen kuhasta tehty fish & chips ja lähitiloilla tuotetusta pihvilihasta tehty burgeri – näitä et saa muualta. Valikoimassa on myös oman Kolin Panimon tuotteet.
Aktiivinen päiväsi jatkuu issikkavaelluksella Paimentuvalla. Hevosen selässä pääset tutustumaan Kolin kansallispuiston kulttuurimaisemiin ja metsiin. Aika pysähtyy ja nautit tunnelmasta.
Kolin jännittävimmät luontokohteet ovat Tarhapuron vesiputous ja Pirunkirkko. Vesiputous on komeimmillaan syksyisin – vesi ryöppyää 15 metrin korkeudesta ja kohinan kuulee jo kauas. Pirunkirkon 33 metrin pitkästä lohkareluolasta bongaat taskulampun avulla itse Eero Järnefeltin kirjoittaman runon.
Tapahtumarikas päiväsi on takana ja on aika palata mökille. Hyvä ruoka, sauna ja pulahdus Pieliseen huipentavat päiväsi. Koli on antanut paljon.
Tervetuloa vieraaksemme! Majoitusta Kolilla on 350 lomamökissä, huoneistoissa, maatilamajoituksessa, hostelleissa ja hotellissa. Vertaile ja varaa oma lomapaikkasi. Mikäli tarvitset apua lomasi suunnittelussa ja majoituksen löytämisessä, sinua auttaa Kolin matkailuneuvonta, info@koli.fi ja p. 045 138 7429.

Show your Kli