Syyslomat Kolilla

Energiaa Kolilta 9.–31.10.2021

Syysloma Kolilla. Tule latautumaan, rentoutumaan ja inspiroitumaan upealle Kolille. Tältä sivulta saat tietoa alueen tapahtumista, palveluista ja aktiviteeteista.

Tästä syyslomien ohjelma tulostettavassa muodossa Kolin_syysloma_2021-2.pdf.


Hemmottelua ja kuntoilua

Naperoviikot kylpylässä 15.10.–31.10.2021

Rentoudu elämyksellisessä Koli Relax Spa maisemakylpylässä. Heittäydy lempeisiin poreisiin, ihaile maisemia ulkopaljusta käsin ja uppoudu Sibeliuksen sointuihin.

Avoinna: su–to klo 10–21, pe klo 10–24, la klo 10–17, klo 17–24 vain hotellivieraiden käytössä. Syyslomalla ei tarvitse kiirehtiä pois altaasta, sillä Koli Relax Spa on avoinna lapsille klo 10–18. Perhelippu 74 € S-Etukortilla, 80 € ilman S-etukorttia. Perhelippu on joko kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle (4–12-vuotiaat) tai yhdelle aikuiselle ja kolmelle lapselle.

Break Sokos Hotel Koli, Ylä-Kolintie 39, Koli, p. 020 123 4662, sales.karelia@sokoshotels.fi, www.kolirelaxspa.fi.

Elämyshoitola Edea Koli

Kauneushoitola Edea Koli on spa-hoitoihin erikoistunut hoitola, joka sijaitsee Break Sokos Hotel Kolin yhteydessä. Palveluita ovat syvärentouttavat spa-vartalohoidot, hieronnat, hyvänolon kasvohoidot sekä muut kauneuspalvelut. Erikoisuutena on parihuone, jossa voi yhdessä pariskuntana tai vaikka ystävän kanssa rentoutua valitsemissa hoidoissa samaan aikaan.

Avoinna: ma sopimuksen mukaan, ti–la klo 11–18, su suljettu.

Elämyshoitola Edea Koli, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli, hoitola@edeakoli.fi, p. 050 361 1991, www.edeakoli.fi.

KoliFit Tarja Saarelainen

Hierontahoidot. Klassinen - ja urheiluhieronta, kuumakivihieronta, intialainen päähieronta, vyöhyketerapia, Nuad Boran, thaimaalainen urheiluhieronta. Pilates- ja syvävenyttelytunnit, kahvakuulatunnit (ryhmät, yksityistunnit). Hoitoajat ajanvarauksella.

KoliFit Tarja Saarelainen, Kolintie 94, (Sale Koli -kiinteistö), Koli, p. 050 341 9001, saaretar@luukku.com, kolifit.nettisivu.org.

Loma-Kolin Sport -halli

Tervetuloa treenaamaan tai vaan kuntoilemaan! Star Trac -laitteet: Crosstrainer, Upright bike, Recumbent bike, rintapunnerrus, olkapää, vaakasoutu, yläveto, takareisi, etureisi, vatsa/selkä, hauis/ojentaja. Muut välineet: Gymstick pro exercise band: Light, Medium, Heavy, Gymstick sininen jumppamatto 2 kpl, Gymstick 3 kg painopallo, vapaat painot, levytanko, Gymstick dynair-tasapainotyyny, Gymstick Foam Roller. Miehille ja naisille on omat suihku- ja pukutilat. Loma-Kolin Sport -hallissa voi pelata vaikka tennistä, sulkapalloa ja sählyä. Tällä hetkellä varaukset soittamalla.

Loma-Kolin Sport -halli, Hiekkaniementie 2, Loma-Koli, p. 045 270 9100 tai sales@lomakoli.fi, lomakoli.fi

 

Tarinoita metsästä
Ilmaiset luontoelokuvaviikot Kolin luontokeskus Ukossa 8.10.–31.10.2021

Kolin luontokeskus Ukko tarjoaa syyslomaviikoilla (viikot 41–43) ilmaisen sisäänpääsyn sekä luontokeskuksen näyttelyihin että sisätiloissa nonstoppina pyöriviin luontoelokuviin.

Luontokeskuksessa pyörivät Mustarinta -lyhytelokuva, Tarinoita metsästä — 20 kertomusta Suomen luonnosta -lyhytelokuvasarja ja Torsti-kuutin sukellusseikkailu Saimaalla. Tarkemmat elokuva-aikataulut löytyvät osoitteesta www.luontoon.fi/kolinluontokeskus/ajankohtaista.

Luontoelokuvaviikkojen ajan luontokeskus on avoinna: ma–la klo 10–17, su klo 10–15.

Huomioithan, että Kolin kansallispuiston suosituimmat pysäköintialueet (P1–P3) ruuhkautuvat herkästi, joten Kolille tullessa kannattaa käyttää muita pysäköintialueita tai hyödyntää julkisia kulkuyhteyksiä ja kimppakyytejä. Katso saapumisohjeet: www.luontoon.fi/koli/saapuminen.

Kolin luontokeskus Ukko, Ylä-Kolintie 39, Koli, p. 020 639 5654, ukko@metsa.fi, www.luontoon.fi/kolinluontokeskus.

Lastenteatteriesitys

Etsivätoimisto Nappi ja kadonneen ajan arvoitus

Lauantaina 16.10. klo 13 Kolin Seurojentalolla lastenteatteriesityksen Etsivätoimisto Nappi ja kadonneen ajan arvoitus.
Etsivätoimisto on saanut kiperän tehtävän, johon tarvitaan pikkaisen apua ja katsojien aivopapua. Tanssisatu opettaa, että se ketä muita haukkuu, niin saattaa olla, että sen oma napa paukkuu. Asiat kannattaa aina perin pohjin tutkia, ennen kuin tekee tarpeettomia mutkia. Vuorovaikutteinen etsiväseikkailu on suunnattu koko perheelle (yli 4-v.). Kesto: n. 40 min. Vapaa pääsy.  Esityksen järjestää Kolin kulttuuriseura ry.

Ennakkoilmoittautuminen: koliresidence@gmail.com.

Paikka: Kolin seurojentalo, Merilänrannantie 4 c, Koli.

Kolin alueen tapahtumat

Katso Kolin alueen tapahtumat täältä.

Aktiiviseen lomaan!

Ma–ti 18.–19.10. klo 10–14 Eläimellistä puuhaa syyslomalle?

Leskelän Mummon Hevospihalla Mummon Maatilapäivät 18.–19.10. klo 10–14 5–12-vuotiaille lapsille!
Hoidamme yhdessä tilan eläimiä, leikimme, pelaamme ja kokeilemme tallutusratsastusta/poniajelua. Hinta 20 €/päivä (omat eväät).

Varaa soittamalla tai whatsapp 050 324 4729/Virpi.

Leskelän Mummon Hevospiha, Leskeläntie 49, Juuka, www.leskelanmummonhevospiha.com.

Ti 19.10. ja 26.10. klo 10.30 Perheretki Kolin peikkojen maisemissa

Tervetuloa koko perheen retkelle Kolin peikon askelissa! Retkellä tutustutaan Kolin luontoon ja tehdään pieniä aisteja herätteleviä leikkejä. Retkeläiset käyvät Kolin korkeimmilla huipuilla ihailemassa avarat maisemat ja Pielisen. Peikot henkilökohtaisesti tunteva opas kertoo retkellä Kolin peikkojen elämästä Kolilla. Tiesitkö, että Kolilla on peikkojen oma mittatikku ja jumppasali?
Kesto:
1–1,5 tuntia. Hinta: 35 €/perhe (2+2), 7 €/lapsi (3–12-v.), 15 €/aikuinen (alle 3-vuotiaat aikuisen mukana veloituksetta). Lähtö ja paluu: Koli Shop Retkitupa (Kolin luontokeskus Ukossa), Ylä-Kolintie 39, Koli. Ilmoittautuminen: viimeistään 1 vrk ennen retkeä verkkokaupassa. Sen jälkeen voi vielä soittaa ja kysyä. Retki toteutuu, kun vähintään 1 aikuinen ja 1 lapsi on ilmoittautunut. Mukaan otetaan enintään 12 henkeä. Lisätietoja: Koli Shop Retkitupa, p. 0400 231 332 tai info@feelkoli.fi, www.feelkoli.fi.

Varaa retki suoraan verkkokaupasta.

To 21.10. ja 28.10. klo 10.30 Perheretki Kolin peikkojen maisemissa

Tervetuloa koko perheen retkelle Kolin peikon askelissa!
Retkellä tutustutaan Kolin luontoon ja tehdään pieniä aisteja herätteleviä leikkejä. Retkeläiset käyvät myös Kolin korkeimmilla huipuilla ihailemassa avarat maisemat ja Pielisen. Peikot henkilökohtaisesti tunteva opas kertoo retkellä Kolin peikkojen elämästä Kolilla. Tiesitkö, että Kolilla on peikkojen oma mittatikku ja jumppasali?
Kesto:
1–1,5 tuntia. Hinta: 35 €/perhe (2+2), 7 €/lapsi (3–12-v.), 15 €/aikuinen (alle 3-vuotiaat aikuisen mukana veloituksetta). Lähtö ja paluu: Koli Shop Retkitupa (Kolin luontokeskus Ukossa), Ylä-Kolintie 39, Koli. Ilmoittautuminen: viimeistään 1 vrk ennen retkeä verkkokaupassa. Sen jälkeen voi vielä soittaa ja kysyä. Retki toteutuu, kun vähintään 1 aikuinen ja 1 lapsi on ilmoittautunut. Mukaan otetaan enintään 12 henkeä. Lisätietoja: Koli Shop Retkitupa, p. 0400 231 332 tai sähköposti info@feelkoli.fi, www.feelkoli.fi

Varaa retki suoraan verkkokaupasta!

Pe 22.10. klo 14–17 Luontopolkuelämys Kopravaarassa

4Hn Elämyksiä hanke ja Kopravaaran Erä järjestää lapsiperheille suunnatun Luontopolkuelämyksen pe 22.10. klo 14–17. Lähtö Koli Freetimen pihasta, josta tehtäväpolku johtaa Erän kodalle, jossa mehua ja makkaranpaistoa sekä luontoaskartelua ja -tietämystä.
 
Tervetuloa nauttimaan syksyisestä luonnosta koko perheen voimin!
Tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin.

Koli Freetime, Kopravaarantie 27, 83950 Ahmovaara, koli@kolifreetime.fi, www.kolifreetime.fi.

Ma 25.10. klo 17–18.15 Äänimaljarentoutus

Rentouttava hetki tiibetiläisten äänimaljojen sointujen tahdissa. Noin tunnin mittaisen harjoituksen aikana pehmittelemme kehoa lempeästi yksinkertaisilla liikkeillä ja hengitysharjoituksilla, jonka jälkeen siirrymme kohti syvärentoutusta äänimaljojen sointujen tahdissa. Äänimaljojen soinnut värähtelevät kaikkialla kehossa luoden syvän rentoutuksen tilan, jossa stressi ja jännitys vähenevät ja parasympaattinen hermosto aktivoituu.
Ilmoittaudu mukaan kolinkeidas@gmail.com viimeistään edellisenä päivänä. Tunti toteutuu vähintään 4 osallistujalla.
Hinta: 18 €/hlö.

Kolin Keidas Ay, Ylä-Kolintie 12 b, Koli, p. 040 865 0466, kolinkeidas.com, Facebook: Kolin Keidas.

To 28.10. klo 17–18.15 Äänimaljarentoutus

Rentouttava hetki tiibetiläisten äänimaljojen sointujen tahdissa. Noin tunnin mittaisen harjoituksen aikana pehmittelemme kehoa lempeästi yksinkertaisilla liikkeillä ja hengitysharjoituksilla, jonka jälkeen siirrymme kohti syvärentoutusta äänimaljojen sointujen tahdissa. Äänimaljojen soinnut värähtelevät kaikkialla kehossa luoden syvän rentoutuksen tilan, jossa stressi ja jännitys vähenevät ja parasympaattinen hermosto aktivoituu.
Ilmoittaudu mukaan kolinkeidas@gmail.com viimeistään edellisenä päivänä. Tunti toteutuu vähintään 4 osallistujalla.
Hinta: 18 €/hlö.

Kolin Keidas Ay, Ylä-Kolintie 12 b, Koli, p. 040 865 0466, kolinkeidas.com, Facebook: Kolin Keidas.

Perjantaisin pubivisa Kolin Ryynäsessä

Pientä jumppaa aivonystyröille ja mukavaa yhteistä tekemistä aikuisille: pubivisa Kolin Ryynäsessä. Visaan osallistuminen on ilmaista ja se järjestetään joka perjantai klo 20 alkaen.

Gastropub Kolin Ryynänen, Ylä-Kolintie 1, Koli, p. 044 569 5757, www.kolinryynanen.com, Facebook: Kolin Ryynänen.

Opastetut Feel Koli luontoretket tilauksesta

Varaa oma ruskaretki itsellesi, ystäväporukalle, perheelle tai vaikka työkavereiden kanssa! Tilausretket tehdään asiakkaan toivomaan aikaan alkaen yhdelle henkilölle. Feel Koli retkillä paikallinen opas vie Kolin kansallispuiston parhaille näköalapaikoille ja samalla kertoo Kolin luonnosta, kulttuurihistoriasta ja seudun nykyelämästä Kolin tarinoita unohtamatta. Opastetuilla retkillä voi keskittyä nauttimaan luonnosta ja rentoutua eikä sinun tarvitse huolehtia kartan tai kellon seuraamisesta! Retket toteutetaan alkaen kahdelle henkilölle. Lue lisää www.feelkoli.fi/luontoretket.

Luolaseikkailu

Tämänlaista kokemusta et löydä muualta Suomesta! Kolilla sijaitseva lohkareluolasto on Suomen pisin luolasto ja tähän luonnon ihmeeseen pääsee tutustumaan ryömimällä luolastoon sisään oppaan opastukselle. Erittäin voimakas kokemus, joka vaatii hyvää fyysistä kuntoa, eikä yhtään ahtaan paikan kammoa. Tämä seikkailu ei jätä ketään kylmäksi.

Hinta: 50 €/hlö. Ikäraja 15 vuotta.
Kesto: 2 h
Lähtö: Kolin Satamaravintolalta, Rantatie 12, Koli.
Ilmoittautuminen ja lisätiedot: koliactivesales@gmail.com tai tekstiviestillä numeroon: 0400 857 557.

Mönkijäsafarit

Mönkijäsafarit on tarjolla tilauksesta joka päivä syyslomilla Loma-Kolilla. Safarit toteutetaan mönkijöillä upeissa maisemissa Kolilla. Retkillä nautitaan ajosta asfaltti- ja metsäteillä kokeillen myös vaativampaa maastoa. Retket soveltuvat kaiken tasoisille kuljettajille, sillä fyysinen rasitus on vähäistä. Mönkijöiden kuljettamiseen vaaditaan vähintään mopoautokortti.
Kysy tarjousta ryhmällesi… tarjolla safarin yhteyteen tuliruokailut, saunat, savusaunat jne.
Hinnat: 1 h alk. 50 €/hlö, 2 h alk. 75 €/hlö, 3-4 h alk. 110 €/hlö. Kaikilla retkillä vähimmäisosallistujamäärä on 2 hlöä ja enimmillään 7 hlöä.

Lomakoli.fi, Hiekkaniementie 2, Loma-Koli, p. 045 270 9100, sales@lomakoli.fi, lomakoli.fi.

Mummon matkassa maatilalla

Mummon matkassa maatilalla-minipaketti sisältää opastetun kierroksen maatilalla. Tarinoiden tutustumme tilaan menneisyydestä nykyaikaan sekä tilalla asusteleviin eläimiin.

Hinta 5 €/hlö (vähintään 3 hlöä). Kesto n.1h. Varattavissa etukäteen kotieläinpihan aukioloaikojen ulkopuolella!

Leskelän Mummon Hevospiha, Leskeläntie 49, Juuka, p. 050 324 4729, vmatilai@outlook.com, www.leskelanmummonhevospiha.com.

Maastoratsastusta islanninhevosilla

Maastoratsastus 1–3,5 h. Hinta: alkaen 35 €/hlö. Ikärajasuositus maastoon 12 v. ja painoraja 100 kg. Vähintään 2 hlöä, enintään 6 hlöä.
Lähtö/paluu: Matkailutila Paimentupa.
Varustus:  säänmukaiset ulkoiluvaatteet ja kannalliset jalkineet. Lainaan saat kypärän ja nahkachapsit.
Varaukset edelliseen iltaan klo 18 mennessä p. 040 080 2709.

Matkailutila Paimentupa, Kotaniementie 1, Koli, www.paimentupa.fi.

Kirkkoveneretket Koli-Vuonislahti

Voitte tilata ryhmällenne venekuljetuksen suurilla puuveneillä Vuonislahden kylän ja Kolin sataman välillä (noin 10 km/50 minuuttia). Veneretket tehdään turvallisilla puuveneillä ja varusteisiin kuuluvat sadeviitat ja turvavarusteet. Kuljettaja on vuokraveneenkuljettajatutkinnon suorittanut laivuri. Retken yhteyteen on mahdollista sopia evästelyä tai lounasta. Säävaraus.

Hinnat: Vuonislahti–Koli tai Koli–Vuonislahti: Aikuinen, yli 15-v. 25 €, 30 € edestakaisin. Lapset 4–15-v. ilmaiseksi vanhempain kanssa. Vuonislahti–SFC–Paateri: Aikuinen, yli 15-v. 10 €, 15 € edestakaisin. Lapset 4–15-v. ilmaiseksi vanhempain kanssa.

Lisätiedot:
vuonis@vuonis.fi, p. 0400 170 255, www.vuonislahti.fi, Facebook: Pielisenlumo

Kalastusretket tilauksesta

Pielisen Retki järjestää kalastusretkiä tilauksesta Pieliselle.  Pielisen Retken opas vie teidät parhaille ottipaikoille veneillään. Retkellä kalastetaan kuhaa, ahventa ja haukea. Vasta-alkajille opas opettaa heittotekniikoita ja kaikuluotaimella kalan etsimistä.
Kesto: 4h. Henkilömäärä: 1–6 hlöä. Hinta: 400 €. Lähtöpaikka: Kolin satama. Sisältää: Veneen vuokran, oppaan palvelut, kalastusvälineet, turvallisuus välineet ja polttoaineet. 18–64-v. vaaditaan voimassa oleva valtion kalastonhoitomaksu. Ei sisälly hintaan. Retkieväät lisähinnasta alkaen 19 €/hlö. Säävaraus: Opas pidättää oikeuden perua retken, jos katsoo keliolosuhteiden olevan haitaksi retken toteuttamiselle.

Kysy saatavuus lähtöajoista tai retkistä viikonloppuisin, p. 044 377 9334, info@pielisenretki.fi, www.pielisenretki.fi.

Koskenlaskua kumilautalla Ruunaan koskilla

Koskille joka päivä ennäkkovarauksesta. Koskenlasku toteutuu, jos mukana on vähintään 6 henkeä. Koskenlaskun ruokailuvaihtoehtoina ovat karjalainen erälounas, tai huikopala. Halutessasi voit osallistua koskenlaskuun myös ilman ruokailua. Ilmoita ruokailuvaihtoehdostasi ennakkovarauksen yhteydessä.

Karjalainen erälounas – hinta kumilautalla 52,00 €, lapset alle 12-v. puoleen hintaan. Erälounaana savulohi, lanttukukko, karjalanpiirakat, munavoi, leipä, voi, nuotiomakkara, salaatti, salaattikastike, kotikalja, mehu, vesi sekä nuotiokahvi / tee ja kahvileipä. Huikopala – hinta: kumilautalla 44,00 €, lapset alle 12-v. puoleen hintaan.

Ruunaan matkailu. Koskenlaskun vakiolähdöt päivittäin Ruunaan Tuvalta, Ruunaantie 129, 81750 Pankakoski, www.ruunaanmatkailu.fi.

Hiihtämään jäähdytetylle ladulle Kontiolahteen

Kontiolahti Outdoorin jäähdytetty latu aukeaa torstaina 14.10.2021 ja on avoinna päivittäin jo syyslomien aikaan.

Päivälippujen hinnat: Aikuiset 15 €, 9–17-vuotiaat, eläkeläiset ja opiskelijat 10 €, 8-vuotiaat ja nuoremmat 0 €.

Lisätiedot: Kontiolahti Outdoor, Napakympintie 24, 81100 Kontiolahti, myynti@kontiolahtibiathlon.com, www.kontiolahtioutdoor.fi.

 

Välineet retkille

Katso syyslomien välinevuokrapalvelut täältä.

Vuokravälinetarjous

Vesille kaikki vuokravälineet Lomakoli.fi -vuokraamosta ennakkovarauksesta - 25 %, syyslomaviikkojen ajan. Tarjolla kanootit, kajakit, sup-laudat, veneet, perämoottoriveneet jne. Käy tutustumassa Vuokravälineet - Loma-Koli.

Varaukset ja tiedustelut: 045 270 9100, sales@lomakoli.fi.

Meillä on joustavat varausehdot ja huomioimme koronatilanteen kaikissa palveluissamme.

 

Herkuttelemaan

Break Sokos Hotel Kolin Kahpitsa

Kahpitsasta avautuvat huikeat näkymät Pieliselle. Tarjolla on paikallisia kahvilatuotteita, pizzaa ja erilaisia virvokkeita, joita voi nauttia tunnelmallisen takka-leivinuunin äärellä. Asiakaspaikkoja Kahpitsassa on yhteensä 120.

Avoinna klo 10–20.

Break Sokos Hotel Koli/Kahpitsa, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli, Break Sokos Hotel Kolin myyntipalvelu, p. 020 123 4662, suoraan ravintolaan p. 010 762 3635.

Grill It! Koli

Grill it! on Break Sokos Hotel Kolin skandinaavinen ravintola Kolin kansallispuiston maisemapaikoilla. Se yhdistää perinteisen grillauksen ja ensiluokkaiset raaka-aineet ainutlaatuiseen miljööseen. Erikoisuutena on puuhiiligrilli, joka antaa aidon savun ja grillauksen maun melkein jokaiseen listan annokseen. Tarjolla on myös paikallisia herkkuja, joissa vaalitaan pohjoiskarjalaista perinnettä. Nauti samalla kertaa parhaista pihveistä ja upeista maisemista!

Avoinna ma–to 12–24 (keittiö –22), pe–la 12–24 (keittiö –23), su 12–24 (keittiö –22). Aamiainen ma–pe klo 7–10, la–su klo 7.30–11.

Break Sokos Hotel Koli, Ylä-Kolintie 39, Koli, www.raflaamo.fi/grill-it-koli, Facebook: Grill it Koli. Myyntipalvelu: 020 123 4660, sales.karelia@sokoshotels.fi. Ravintola: 010 762 3635.

Kolin Ryynänen

Gastropub Kolin Ryynänen sijaitsee tunnelmallisessa vanhassa hirsirakennuksessa aivan Kolin keskustassa. Vaihtuva menu joka viikko. Gastropub Kolin Ryynänen on kuuluisa ennen kaikkea laajasta ja laadukkaasta olutvalikoimastaan. A-oikeudet. Aittamajoitusta.

Avoinna syyslomaviikoilla 1.–14.10.: su–ma kiinni, ti–to klo 12–20, pe–la klo 12–(01), 15.–24.10.: ma–to klo 12–22, pe–la klo 12–02, su klo 12–20, 25.–31.10.: su–ma kiinni, ti–to klo 12–20, pe–la klo 12–(01).

Gastropub Kolin Ryynänen, Ylä-Kolintie 1, Koli, p. 044 569 5757, kolinryynanen@gmail.com, www.kolinryynanen.com, Facebook: Kolin Ryynänen.

Neste Kolinportin kahvila-ravintola Ahmovaarassa

Kolinportin 250-paikkaisessa kahvila-ravintolassa päivittäin noutopöytä kahdella eri ruokalajilla ja yhdellä pihvivaihtoehdolla runsaine salaattipöytineen ja juomineen. À la carte -listalla runsaasti vaihtoehtoja niin isoon kuin pieneenkin nälkään. 50-paikkainen Juuka-kabinetti. Tilauksesta juhlatarjottavat yksityistilaisuuksiin. A-oikeudet.

Avoinna: ma–pe klo 7–20, la klo 8–20, su klo 8–19. Keittiö palvelee klo 11–18.30, lounas noutopöydästä klo 11–16.

Kolinportin kahvila-ravintola, Kolintie 10, 83950 Ahmovaara, p. 010 763 7661, www.kolinportti.com, Facebook: Kolinportti

Loma-Koli Ski -kahvioravintola

Kolikeskus palvelee päivittäin syyslomaviikolla 22.–30.10. klo 12–17 kahviopalvelut, urheiluhalli sekä kuntosali ja saunat. Puhelinpäivystys päivittäin 15.10.–30.10. klo 10–21.

Lomakoli.fi vastaanotto, -vuokraamo  ja Loma-Koli Ski -kahvioravintola, Hiekkaniementie 2, Koli (Kolikeskus), p. 045 270 9100, sales@lomakoli.fi, lomakoli.fi.

Pizza & Burger Koli, Pohjoinen tarina

Menu: 1. Talon burger 9,50 € ja lasten burger 5,50 €, (omatekoiset hampurilaiset), lihaburger nauta-sikapihvillä, kalaburger järvikalapihvillä, kasvisburger kasvispihvillä. 2. Pienet ransakalaiset– 3 €, isot – 5 €. 3. Pizzat (pizzat itsetehtyjä pestoa myöden): lihapizza 9,50 €, lappi-pizza 11,50 €, neljän juuston pizza 10,50 €, kylmäsavulohipizza 11,50 €, vegaanipizza 11,50 €, pizza «lapsille» 8 €. 4. Juomat ja jäätelö. Kysy päivän tarjous!

Avoinna: 1.–31.10. to–la klo 14–20, 16.–23.10. avaamme joka päivä jo klo 12.

Pohjoinen tarina
, Ylä-Kolintie 2, Koli, p. 045 213 3500, Facebook: Kahvio Pohjoinen tarina, Instagram: Pizza Burger Koli.

Kirjastobaari Hiekkapakka

Kirjastobaari Hiekkapakka on Break Sokos Hotel Kolin Relax Span vieressä oleva tunnelmallinen viihtymisbaari. Tulikiven tekemän uniikin takan äärellä voit pelata lautapelejä, lukea kirjoja, laulaa karaokea tai vaikka vain nauttia hyvistä juomista ja upeasta kansallismaisemasta. Hiekkapakka on yleensä avoinna sesongin aikana viikonloppuisin, myös yksityistilaisuuksiin.

Avoinna viikonloppuisin ja tilauksesta.

Lisätietoja varaukset: Break Sokos Hotel Kolin myyntipalvelu, p. 020 123 4662, sales.karelia@sokoshotels.fi.

Kestikievari Herranniemi Vuonislahdessa

Kestikievari Herranniemestä saa paikallisista raaka-aineista valmistettua suussa sulavaa perinneruokaa. Anniskeluoikeudet.
Pienimuotoisesti käsitöitä ja elintarvikkeita myynnissä.

Avoinna tilauksesta.

Kestikievari Herranniemi, Vuonislahdentie 185, Vuonislahti, p. 0400 482 949, reception@herranniemi.com, www.herranniemi.com.

   

Ostoksille

Koli Shop Retkitupa on avoinna päivittäin

Kolin luontokeskus Ukossa sijaitseva Koli Shop Retkitupa on monipuolinen matkamuisto- ja retkeilytarvikemyymälä. Retkituvan valikoimiin kuuluvat mm. kotimaiset Koli pipot, T-paidat, magneetit ja Kupilkat Koli-logoilla sekä Muumi-Kupilkat. Retkituvalta löytyy myös lämpimiä pipoja, hanskoja ja sukkia, ekologisia Ole Hyvä pesuaineita sekä Aamumaan eläinjälkisaippuoita.

Avoinna ma–la klo 10–17, su klo 10–15.  

Koli Shop Retkitupa, Ilovoltti Oy, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli, p. 0400 231 332, info@feelkoli.fi, www.feelkoli.fi.

Matkailuneuvonnan Puoti

Kolin matkailuneuvonnan yhteydessä on pieni puoti, josta voi ostaa matkamuistoja ja käsitöitä. Myynnissä kortteja ja magneetteja, paikallisten käsityöläisten neulomia villasukkia, lapasia ym. neuleita, Koli-kupilkoita, käsintehtyä saippuaa, kynttilöitä, kangaskasseja, käsin sidottuja kirjoja vaikkapa vieraskirjaksi sekä muita lahjatavaroita.

Avoinna matkailuneuvonnan aukioloaikoina.

Matkailuneuvonnan Puoti, Kolin kylällä, Ylä-Kolintie 2, 83960 Koli, p. 045 138 7429, info@koli.fi.

Kolinportin lahjatavaramyymälä

Tuotteita laajasta myymälästä viemisiksi, merkkipäiviksi, liikelahjoiksi tai itselle matkamuistoksi. Valikoimaan kuuluu myös yksilöllisiä sisustustuotteita. Myymälässä saatavilla muun muassa seuraavia tuotemerkkejä: Arabia-Iittala, Opamuurikka, Muurlan lasituotteita, Puttipaja, Mehiläistuotteet Mellis, Forsman Tea, Riipisen Riistaherkut ja Puron Marjat. Myynnissä on lisäksi norjalaisneuleita, erilaisia kortteja (mm. Koli-aiheisia) ja käsitöitä.

Avoinna myyjä paikalla klo 10–18, muina aikoina maksu huoltamon kassalle.

Kolinportin Asema Oy, Lahjatavaramyymälä, Kolintie 10, Ahmovaara, p. 010 3224 722, www.kolinportti.com.

Kolin luontokeskus Ukon myymälä

Kolin luontokeskus Ukon myymälässä on myytävänä käsitöitä, matkamuistoja ja luomutuotteita. Yleisön käytössä on aulaan sijoitettu maksuton internet-liittymä.

Avoinna: ma–la klo 10–17, su klo 10–15.

Kolin luontokeskus Ukon myymälä, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli, p. 020 639 5654, ukko@metsa.fi, www.luontoon.fi/kolinluontokeskus.

Sale Koli

Elintarvikkeita, asiamiesposti, kalastusluvat, polttoaineasema.

Aukioloajat: ma–la klo 9–21, su klo 10–18.

Sale Koli, Kolintie 94, Koli, p. 010 762 3301, s-kanava.fi.

Spa Shop Break Sokos Hotel Kolilla

Break Sokos Hotel Kolin vastaanoton yhteydessä olevasta Spa Shopista mm. Koli-Reinoja, paikallisia herkkuja, Lumene-hemmottelutuotteita, karttoja ja postikortteja.

Avoinna: Break Sokos Hotel Kolin vastaanoton aikataulujen mukaan.

Break Sokos Hotel Koli/Spa Shop by Sokos Hotels, Ylä-Kolintie 39, p. 020 123 4662, sales.karelia@sokoshotels.fi.

Maatilamatkailu Jänisvaaran tuorepuristettu mustaherukkamehu

Maatilamatkailu Jänisvaaralta on tilattavissa oman tilan tuorepuristettua mustaherukkamehua. Tilaukset joko suoraan tilalta tai verkkokaupan kautta.

Maatilamatkailu Jänisvaara, Iris ja Erkki Mustonen, Jänisvaarantie 4, Koli, p. 050 505 3127, iris.mustonen@maatilamatkailu.fi, www.maatilamatkailu.fi.

Kolin Panimo

Kolin Panimosta saa maakunnan omenoista tehtyä siideriä ja erilaisia pienpanimo-oluita. Kaikki tuotteet ovat käsintuotettuja ranskalaisella twistillä.

Avoinna: 19.–22.10. klo 10–17.

Kolin Panimo, Kuhnustantie 10, Juuka, www.kolinpanimo.com.

Wanhan Koulun Puoti Vuonislahdessa

Elintarvikkeet, antikvariaatti, postin noutopiste ja apteekin palvelupiste. Puodin puolella on ihana lahjatavarakauppa, paikallisia käsitöitä ja ekologisia tuotteita, esimerkiksi ekologiset tiski-, juures-, hammas- ja koiraharjat sekä puhdistusliinoja, käsintehdyt Puttipajan kynttilät ja muuta mukavaa.

Avoinna: ma–pe klo 9.30–17.30, la 10–16, su suljettu.

Wanhan Koulun Puoti Oy, Vuonislahdentie 184, 81590 Vuonislahti, p. 045 3445627, info@wanhankoulunpuoti.fi, www.wanhankoulunpuoti.fi, Facebook: Wanhan Koulun Puoti, Instagram: wanhankoulunpuoti.

Sinikan savikamarin Mustikkapaikka Juuassa

Sinikan savikamarin Mustikkapaikka on sympaattinen uniikkikeramiikan näyttelymyymälä noin 40 km Kolin kylältä Juuan suuntaan. Myymälässä on esillä taiteilija Sinikka Häyrisen tekemiä valaisimia, kynttilälyhtyjä, pieniä suihkulähteitä ja muuta taidekeramiikkaa. Paikka on avoinna ovikellon tai puhelimen avulla. 

Sinikan savikamari, Paalasmaantie 120, 83900 Juuka, p. 040 507 9732, sinikka.hayrinen@luukku.com, www.sinikkahayrinen.com.

  

Käyntikohteet

Luonto on aina avoinna

Kolin kansallispuisto, Tarhapuron vesiputous, Pirunkirkon luola jne.

Lue lisää: www.koli.fi/luonto

Kolin luontokeskus Ukon näyttelyt

Kolin luontokeskus Ukon pysyvä näyttely Katse kansallismaisemaan esittelee alueen geologiaa, luontoa ja historiaa. Luontokeskuksessa esitetään tasatunnein lyhytelokuva "Mustarinta - Elokuva Kolista". Kansainvälisesti palkittu elokuva esittelee Kolin kansallispuiston luontoa ja kansallismaiseman syntyä. Vaihtuvat näyttelyt: 14.9.2021–3.1.2022 Milja Laine. Metsän uni.

Avoinna: ma–la klo 10–17, su klo 10–15. Syyslomilla (viikot 41–43) vapaa pääsy näyttelyihin, katso ilmoitus yllä.

Kolin luontokeskus Ukko, Ylä-Kolintie 39, Koli, p. 020 639 5654, ukko@metsa.fi, www.luontoon.fi/kolinluontokeskus.

Pielisen museo

Pielisen museo sijaitsee kauniissa Lieksanjoen maisemissa Pappilanniemessä Lieksassa. Museon näyttelyt kertovat Pielisen Karjalan ja erityisesti Lieksan ja Pielisjärven historiasta. Museon päärakennus on ympäri vuoden avoinna ja siellä on kattavan perusnäyttelyn lisäksi vaihtuvia näyttelyitä.

Avoinna: ti–pe  klo 10–15 sekä joka kuukauden toisena lauantaina klo 10–15.

Pielisen museo, Pappilantie 2, 81720 Lieksa, p. 040 104 4151, www.lieksa.fi/museo.

Minigolf

Minigolfrata sijaitsee Kolin kylällä, mailojen vuokraus Kolin matkailuneuvonnasta, aukioloajat tästä.

Minigolfrata, Kolintie 94, Koli.

Frisbeegolf

Frisbeegolf on koko perheelle sopiva harrastus. Kolilla frisbeegolfaajien käytössä on kolme rataa, Kolin ensimmäinen täysimittainen 18-väyläinen frisbeegolfrata Ukko-Kolin rinteillä, Koli Freetimella (6 koria) ja Kolin kylän keskustassa (5 koria). Omilla kiekoilla pelaaminen on ilmaista – maksat vain vuokravälineistä. Voit vuokrata kiekkosetin Kolin matkailuneuvonnasta (ma–la).

Liikuntapaikkoja Lieksassa

Skeittiparkki, frisbeegolfrata ja Lieksa-areena

Urheilupuiston uusi skeittiparkki sekä yhdeksänväyläinen frisbeegolfrata ovat lomalaisten vapaassa käytössä.  
Urheilupuisto 3, 81700 Lieksa.

Lieksa-areenan aamupäivien kaikille avoimet ja maksuttomat yleisövuorot.
Lieksa-areena, p. 040 1044775, Urheilupuisto 3, 81700 Lieksa.

Jäävuorot ovat nähtävillä www.lieksa.fi/lieksa-areena.

Hyvinvointikeskus Liehu

Sisäliikunnan harrastajille löytyy Hyvinvointikeskus Liehun kentille varsinkin aamupäivisin vapaita maksullisia vuoroja esimerkiksi pallopelejä tai seinäkiipeilyä varten. Vuoroja voi tiedustella uimahallin kahvio Huikopalasta p. 040 194 8255 tai kaupungin asiakaspalvelupisteestä p. 040 104 4710.

Hyvinvointikeskus Liehu, Kainuuntie 7, 81700 Lieksa.

 

 

Kolin neuvontapisteet

Kolin matkailuneuvonta

•  Matkailuneuvonta
•  Risteilyjen, retkien, karttojen, ohjelmapalvelujen ja majoituksen myyntipiste. 
•  Matkailuneuvonnan yhteydessä on pieni matkamuistojen ja paikallisten käsitöiden myymälä.

Avoinna: ma–pe klo 10–17, la 16.10. ja 23.10. klo 10–15, su suljettu.

Kolin matkailuneuvonta, Ylä-Kolintie 2, Kolin kylä, info@koli.fi, p. 045 138 7429 www.koli.fi.

Kolin luontokeskus Ukko

• Retkeily- ja matkailuneuvonta
• Kolin kansallispuistojen vuokratupien varaukset
• Pysyviä vaihtuvia näyttelyitä.

Avoinna ma–la klo 10–17, su klo 10–15.

Kolin luontokeskus Ukko, Ylä-Kolintie 39, Koli, p. 020 639 5654, ukko@metsa.fi, luontoon.fi/kolinluontokeskus.

 
  

Majoitusta on vielä vapaana!

Tervetuloa vieraaksemme! Majoitusta Kolilla on 350 lomamökissä, huoneistoissa, maatilamajoituksessa, hostelleissa ja hotellissa. Vertaile ja varaa oma lomapaikkasi. Mikäli tarvitset apua lomasi suunnittelussa ja majoituksen löytämisessä, sinua auttaa Kolin matkailuneuvonta, info@koli.fi ja p. 045 138 7429.

Herajärven retkeilykeskus - Kiviniemen tarjoukset syyslomilla

Majoituspaketti puolihoidolla 1 vrk 2 kahdelle hengelle  hintaan alk. 138 €/2 hlö, lisähenkilöt 60 €/hlö majoittuen samassa aitassa.

Sisältää:
• majoituksen 2–6 hlön aitassa (lämmitetty, sisältää liinavaatteet, pyyhkeet ja loppusiivouksen), nopeille varaajille myös parisänkyaitta mahdollisuus
• tunnin privaatin saunavuoron talon perinteisessä puusaunassa
• karhuillallisen kynttilöiden loisteessa grillikodassa
(Riistapataa, perunoita, salaattia, mustaherukkahyytelöä, leivät, levitteet, mehu, vesi)
• emännän kota-aamiaisen.

Kiviniemeen pääsee patikoiden Herajärven kierrosta Kolilta tai autolla. Tervetuloa nauttimaan luonnonrauhasta vaaramaisemassa. Sijaitsemme 20 km Kolin palveluista, pihastamme pääsee  suoraan Herajärven kierroksen molemmille lenkeille. Unohtamatta makkaratulia kotoksella tai kodassa. Tutustu palveluihin ja lisämahdollisuuksiin www.kiviniementila.fi, mm. savusauna lämpiää lisämaksusta.

Varaukset ja tiedustelut: 045 270 9100, sales@kiviniementila.fi tai Facebook Messengerissä.

Meillä on joustavat varausehdot ja huomioimme koronatilanteen kaikissa palveluissamme.

Show your Kli

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK