Ruunaan luonto kutsuu elämyksiin

Vauhtia koskilla ja erämaiden hiljaisuutta

Ruunaan luonto tarjoaa vauhdikkaita kokemuksia ja rentouttavia hetkiä kauniissa, vaihtelevissa maisemissa, sinisten vesien äärellä ja kosken kuohuissa.  Ota pyörä alle, astu veneeseen, kalasta rannalta, patikoi omaan tahtiisi tai kokeile jotain aivan uutta.  Oletpa liikkeellä yksin, perheesi kanssa tai kaveriporukalla – valikoimassa on varmasti sopiva reitti ja paljon aktiviteetteja. Muistathan ennakkovarauksen kaikille retkille!

Reitit ja kuvaukset: www.luontoon.fi/ruunaa 

Koe vauhdin hurmaa ja virtaavan veden voimaa perinteisellä puuveneellä Ruunaan vapaana kuohuvissa koskissa tai laske kuohut kumilautalla koko porukan yhteisenä elämyksenä. Maittava retkilounas nuotion lämmössä kruunaa vauhdikkaan päiväsi!! Lukase kesän retkistä lisää: Ruunaan Matkailu, Ruunaan Retkeilykeskus ja Koski-Jaakko.
Ruunaan maastoissa pääset vauhdin hurmaan ja maisemamatkalle tarttumalla maastopyörän ohjaimiin. Sähköavusteisen E-fatbiken voit vuokrata vaikkapa koko perheelle  Ruunaan Matkailusta. Leveärenkaisia maastopyöriä voit vuokrata myös Ruunaan Retkeilykeskuksesta.
Lieksanjoen kuohut Ruunaalla tarjoavat elämyshetkiä pienille ja isommillekin kalastajille. Koskialueella voit kalastaa yhdellä luvalla. Luontaiseen kalakantaan kuuluvat taimen, harjus, hauki, siika, kuha, ahven ja järvilohi. Ruunaan retkeilykeskuksesta voit varata ryhmällesi myös yksityisessä käytössä olevan Kattilakosken koskialueen majoituksineen kalastusretkeä varten.   Kalastaa voit uistimilla, perhoilla ja mato-ongella ja saaliin voit savustaa tai loimuttaa paikan päällä, valiten lukuisista nuotiopaikasta itselle sopivimman. Luvat kalastukseen täältä. Lohien virvelöinti ja mato-onginta varsinkin lasten kanssa onnistuu hyvin Miikkulanlammessa. Luvat sinne saat Retkeilykeskuksesta
Ruunaalla on yli 50 km merkittyjä retkeilyreittejä Ruunaan upeissa maisemissa. Matkalla voit ihastella kuohuvia koskia, tuntea suon  ja vanhan metsän tunnelman. Ruunaan reiteistä voit valita  sopivan päiväretkikohteen tai viipyä alueella koko loman ajan.  Merkityt reitit, hyvin huolletut taukopaikat ja monipuoliset palvelut toivottavat kävijän tervetulleeksi. Kosteimmat kohdat on pitkostettu ja Neitikoskella on esteetön reitti, jossa kosken kuohuja pääsee ihastelemaan läheltä. Reitit löydät täältä: www.luontoon.fi/ruunaa
Koskien väliset järvet sopivat melontaan, jos et ole tottunut vauhdikkaiden koskien meloja.  Paikalliset yrittäjät vuokraavat kanootteja ja ohjeistavat melontareitteihin ja -ohjeisiin liittyvissä asioissa.
Loppuun vielä muutama vinkki!  Makoisat mustikat, lakat ja kesäkauden sienet odottavat löytäjäänsä. Marjastaa ja sienestää saat retkeilyalueellakin jokamiehenoikeudella.  Geokätköjen etsiminen on iloinen luontoharrastus kaikenikäisille myös Ruunaalla.

Majoituspaikat, ruokailupalvelut, retkeilyreitit, tuli- ja taukopaikat löydät kätevästi karttapalvelusta: www.infogis.fi/lieksa.

Ruunaan yrittäjiltä monipuoliset palvelut lomallasi

Ruunaan Retkeilykeskus

tarjoaa ruokailua ja majoitusta. Voit tehdä ostoksia kalastus- ja retkeilytarvikekaupassa, vuokrata harrastusvälineistöä ja hankkia luvat Ruunaan kalastuskohteisiin.  Kattilakosken alue on varattavissa vain yksityiseen kalastuskäyttöön esimerkiksi työporukalle. Uusi rauhallisen veden kalastuskohde Miikkulanlampi on puolestaan oiva kohde esimerkiksi lapsiperheille. info@ruunaa.fi, p. 013 533 170, 040 579 5684.  Δ Kohde kartalla

Erästely Canoe & Outdoors

järjestää melontaretkiä, kanoottien ja kajakkien vuokrausta sekä luonto-ohjelmapalveluja. info@erastely.fi, p. 0400 271 581.
Δ Kohde kartalla

 

Ruunaan Matkailu

tarjoaa Ruunaan koskenlaskuun päivittäisiä lähtöjä sekä perinteisillä puuveneillä että kumilautoilla. Aktiviteetteihin löydät vuokravälineet, e-fatbiket ja sup-laudat. Pihapiirissä on ravintola ja majoitusta. info@ruunaanmatkailu.fi, p. 0400 352 307, 0400 695 955.
Δ Kohde kartalla

 

Koski-Jaakko

järjestää koskenlaskuretkiä ja majoitusta Ruunaan koskilla. matka@koski jaakko.fi, p. 0500 366 033, 045 184 3111.
Δ Kohde kartalla
 

Eräeero

tarjoaa luonnon tarkkailijoille  ainutlaatuisia elämyksiä,  suurpetojen valokuvausta ja tarkkailua piilokojuista, info@eraeero.com, p. 0400 159 452.
 Δ Kohde kartalla


CaRet Caravan Retkipalvelu

järjestää personoituja retkiä, luontokuvausta, opastettuja linturetkiä ja  luonnon tarkkailua mm.  liito-oravan ja majavan kuvausta.  Käytössä kelluva kuvauskoju 2–3 henkilölle. esa@caret.fi, p. 040 7345026 /Esa Muikku.
Δ Kohde kartalla

Ruunaan MetsäKoti

tarjoaa majoitusta 2-4 hengen huoneissa. Käytettävissä on myös muutamia karavaanipaikkoja. Mahdollisuus saunoa ulkosaunassa ja rentoutua ulkoporeammessa. Pihapiirissä on kioskikahvila  ja baari A-oikeuksin.  puh. 040 525 9017, ruunaanmetsakoti@gmail.com. ΔKohde kartalla


Lieksan Matkailuoppaat

opastavat sinut ammattitaidolla ja turvallisesti luontoretkelle Ruunaan retkeilyalueelle. Luontoretkiin erikoistuneen oppaan voit tilata johdattamaan seurueesi laavuille ja erämaajärvien rannoille, luontoon ja hiljaisuuteen. Lieksan Matkailuoppailta. lieksan.oppaat@gmail.com, p. 040 549 5808.

Kun nälkä yllättää ja kahvihammasta kolottaa

Ruunaan retkeilyalueen portilla Ruunaan Tuvalla on kahvipannu kuumana koko kesän. Saatavana on myös elintarvikkeita mukaan retkellesi. 

Ruunaan matkailun Kahvila-Ravintola Suvanto tarjoaa kesällä lounasta  päivittäin (A-oikeudet).

Ruunaan retkeilykeskuksen ravintola tarjoaa päivittäin aamiaista ja lounasta noutopöydästä (A-oikeudet). 

Ruunaan MetsäKodin pihapiirissä on kioskikahvila ja baari (A-oikeudet). 

Δ Kahvila- ja ravintolapalvelut kartalla

Show your Kli