Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €

Pyöräily

 

pyöräily.jpg

Pyöräilyyn soveltuvia tie- ja maastoreittejä on useita. Tästä linkistä löydät esimerkkejä Kolin alueen pyöräilyreiteistä. Voit suunnitella oman reittisi Kolin pyöräilykartan avulla. Karttaa on saatavilla Kolin matkailuneuvonnasta.

 

Pielisen Kierros

pielisen_kierros_820_217.jpg

Pielisen Kierros -pyöräilyreitti kiertää nimensä mukaisesti erämaisen, Suomen neljäksi suurimman järven, Pielisen. Pyöräillen pääset tutustumaan Suomen tunnetuimpaan kansallismaisemaan, Koliin ja Kolin kansallispuistoon monesta näkökulmasta. Reitin varrella on myös muita nähtävyyksiä. Reitti kulkee pääosin rauhallisilla hiekkateillä maaseudulla. Kaikkiaan matkaa on noin 250 kilometriä. Kierroksen etappeina on majoitusyrityksiä, ja näiden välisiä matkoja suositellaan päivän mittaiseksi retkeksi. Koko reitin kiertämiseen kannattaakin varata useampi päivä. Reitistä voi myös helposti valita sopivia osuuksia tai tehdä joko eteläisen tai pohjoisen reitin matkustamalla noin puolessa välissä Pielisen yli laivalla. Matkalle mukaan kannattaa ottaa vähintään kartta ja reittiselosteet.

Reittiseloste

Pielisen Kierros- pyöräilyreitin osuus Hyvärilä Nuoriso- ja matkailukeskuksesta Nurmeksesta Timitran linnaan Lieksaan on 56 kilmetriä pitkä. Reittiosuudella on niin mäkistä kuin tasaistakin taivalta suomalaisessa perinnemaisemassa. Reitille osuu paljon kauniita levähdyspaikkoja luonnon helmassa, kahviloita ja majoituspaikkoja. Matkan varrelle jää myös Mätäsvaaran kylä, jossa saamme nähdä Alvar Aallon suunnittelemia taloja ja voimme käydä ihastelemassa Mätäsvaaran vanhaa kaivosta. Kaivoksella järjestetään kesäisin konsertteja. Matkan varrella on myös Pielisen museo aivan Hostel Timitran linnan lähellä.


Matka jatkuu Hostel Timitran linnasta Koli Freetime Oy:lle Juukaan. Matkaa kertyy 100 kilometriä, joten matkan varrelta ovat  Kestikievari Herranniemi ja Laukkala Cottages ovat mitä parhaimpia levähdys- ja yöpymispaikkoja. Satamaravintola Kolin Alamaja tarjoaa liäski matkalla palveluitaan lähempänä Koli Freetime Oy:ta. Maasto on tällä välillä jo hieman haastavaa, varsinkin lähellä Kolia, jossa nousemme ylös Kolin pitkiä rinteitä. Maisemat ovat kuitenkin mieltä rauhoittavan kaunista suomalaista perinnemaisemaa vesistöineen sekä havu- ja lehtimetsineen.


Koli Freetime Oy:lta lähdemme kohti Nunnanlahtea. Matka on aika lyhyt, vain 30 kilometriä, ja maasto on hieman mäkistä. Matkan varrelle jää muistomerkki, johon voi käydä tutustumassa matkan lyhyydenkin puolesta. Tulikiven Kivikylä palveluineen on etappimme tällä erää.  

Karttamuotoinen rettiseloste tulostettavissa: pielisen_kierros_rettiseloste.pdf

Pielisen Kierros -kartta

Karttaa on saatavana Kolin matkailuneuvonnsta ja alueen yrityksistä ilmaiseksi. Kartta on katsottavissa: Pyöräilykartta_Pielisen_Kierros.pdf


Majoitus- ja ruokapalvelut reitin varrella

Kestikievari Herranniemi

herranniemi_pk_820_217.png

Kestikievari Herranniemi sijaitsee Pielisen itärannalla Vuonislahdessa. Vuonislahteen voi tulla myös Kolin satamasta kantosiipialuksella, lue lisää www.koli.fi/risteilyt. Vuonislahdessa voi poiketa Paateriin, Eva Ryynäsen ateljeehen, honkahirsikirkkoon, taiteilijakotiin ja galleriakahvilaan joko pyöräillen, patikoiden sekä vesitse soutuveneellä tai kanootilla Kestikievari Herranniemestä.

Pyöräilypaketti sisältää: päivällisen klo 20 asti – menu vaihtelee päivittäin, saunan, majoituksen omalla suihkulla ja wc:llä, liinavaatteet ja pyyheliinan, aamupalan klo 8-10 ja retkievään. Vastaanotto on avoinna klo 22 asti.  
Kokonaishinta: 1 hh 81 € ja 2 hh 130 €.

Välimatkat lähietappeihin: Laukkalan Mökit n. 27 km, Timitra Hostel n. 25 km.
Kestikievari Herranniemi, Vuonislahdentie 185, 81590 Vuonislahti, p. 0400 482 949, reception@herranniemi.com, www.herranniemi.com.


Timitra Hostel

timitra_pk_820_217.png

Timitra Hostel on perheyrityksen pyörittämä designhostelli Lieksan keskustan tuntumassa. Hostellin pihapiirissä sijaitsevat Rajaperinnetalo ja Talligalleria. Galleriassa pidetään kesäisin konsertteja. Lähellä on myös muut Lieksan keskustan nähtävyydet. Lieksaan voi tulla Kolilta myös laivalla.

Pyöräilypaketti sisältää: päivällisen – menu vaihtelee päivittäin, saunan klo 22 asti, majoituksen liinavaatteilla ja pyyheliinalla, aamupalan ja retkievään.  Tilattavissa erikseen lisämaksusta: rantasauna ja palju. Saatavana päivittäin myös lounasta.
Kokonaishinta: 1hh 75,50 € ja 2hh 124 €.

Välimatkat lähietappeihin: Kestikievari Herranniemi n. 25 km, Nuoriso- ja matkailukeskus Hyvärilä Oy n. 60 km.
Timitra Hostel, Timitrantie 3, 81700, Lieksa, p. 044 333 4044, timitra@timitra.fi, www.timitra.fi.

Nuoriso- ja matkailukeskus Hyvärilä Oy

hyvarila_pk_820_217.png

Nuoriso- ja matkailukeskus Hyvärilä Oy sijaitsee Pielisen pohjoispäässä Nurmeksessa. Liikuntahalli PielisAreena ja golfkenttä Pielis-Golf ovat välittömässä läheisyydessä. Hyvärilästä voi vuokrata hybridipolkupyöriä.

Pyöräilypaketti sisältää: päivällisen klo 20 asti – menu vaihtelee päivittäin, saunan, majoituksen omalla suihkulla (wc yhteiskäytössä), liinavaatteet ja pyyheliinan, aamupalan ma-pe klo 7-10 ja la-su klo 8-10 sekä retkievään. Vastaanotto on avoinna klo 22 asti.
Kokonaishinta: 1 hh 45 € ja 2 hh 80 €.

Välimatkat muihin etappeihin: Timitran Hostel n. 60 km, Kivikylän Herkku n. 55 km.
Nuoriso- ja matkailukeskus Hyvärilä Oy, Lomatie 12, 75500 Nurmes, p. 040 104 5960, hyvarila@nurmes.fi, www.hyvarila.com.

Kivikylän Herkku

nunnalahti_820_217.jpg

Kivikylän Herkku sijaitsee Nunnanlahdessa, Juuassa. Täällä majoittuessa voit tutustua Juuan nähtävyyksiin.

Pyöräilypaketti sisältää:
päivällisen klo 18 asti – vaihtoehtoina paistettu Pielisen kuha tai hirvikäristys, majoituksen omalla suihkulla ja wc:llä, liinavaatteet ja pyyheliinan, aamupalan klo 6-10 ja retkievään.  Lisämaksusta rantasauna 50 €. Huonemajoitukseen on noudettava avaimet klo 18 mennessä.
Kokonaishinta: 1 hh 65 € ja 2 hh 130 €.

Välimatkat lähietappeihin: Nuoriso- ja matkailukeskus Hyvärilä Oy n. 55 km ja Koli Freetime n. 30 km.
Kivikylän Herkku, Nunnanlahdentie 1105, 83940 Nunnanlahti, p. 050 361 4730, pajarinen.johanna@gmail.com.

Koli Freetime

koli_freetime_pk_820_217.png

Koli Freetime on lähellä Kolia Juuan Ahmovaarassa. Matkailukeskus sijaitsee pienen järven rannalla, jossa on hyvä uimaranta ja iso rantasauna. Vuokralla soutuveneitä ja kanootteja. Kalastusmahdollisuus. Luontopolut ja yhteysreitit Kolin kansallispuistoon lähtevät pihapiiristä ja Kolin palvelut ovat lähellä.

Pyöräilypaketti sisältää: päivällisen klo 20 asti – karjalanpaistia, saunan, majoituksen omalla suihkulla ja wc:llä, liinavaatteet ja pyyheliinan, aamupalan – ajankohta sovittavissa sekä retkievään. Vastaanotto on avoinna klo 20 asti, jonka jälkeen avaimen saa soittamalla numeroon 010 322 3040.
Kokonaishinta: 1 hh 80 € ja 2 hh 130 €.

Välimatkat lähietappeihin: Kivikylän Herkku, n 24 km ja Laukkalan Mökit n. 52 km.
Koli Freetime, Kopravaarantie 27, 83950 Ahmovaara, p. 010 322 3040, koli@kolifreetime.fi, www.kolifreetime.fi.

Laukkalan mökit

laukkala_pk_820_217.png

Laukkalan Mökit sijaisee Pielisen eteläpäässä luonnonkauniilla Ahvenisen alueella Enossa. Laukkalan Mökeillä on huskyja ja poroja ja monipuolinen aktiviteettitarjonta. Kesäaikaan myytävänä on tuoreita mansikoita ja Maatalon jäätelöä sekä kylmäpuristetut mansikka-, mustikka- ja vadelmamehua.

Majoitusta on mökissä (50 €/yö) sisältäen saunan, suihkun ja wc:n ja muut mökin palvelut tai aitoissa (20 €/hlö) sisältäen suihkun, wc:n ja pyykinpesukoneen käytön. Aamiaiset, retkieväät ja muut ruokailut on sovittava erikseen.

Välimatkat lähietappeihin: Koli Freetime n. 52 km ja Kestikievari Herranniemi n. 27 km.
Laukkalan Mökit, Haapalahdentie 171, 81295 Haapalahti, p. 050 592 4252, reception@santasreindeers.fi, santasreindeers.fi.

 • Majoitus
 • Aktiviteetit
 • Palvelut
 • Käyntikohteet ja nähtävyydet
 • Reitit
-
Näytä palvelut
Hakutuloksia ei löytynyt
Hakutuloksia päivitetään
Näytä vain varattavissa olevat

Pinta-ala m2
Makuuhuoneita kpl
henk
Alue
Varaa Tutustu
Online
Varattu
Odota hetki Ladataan lisää......

{Name}

Pinta-ala {Area} m2
Makuuhuoneita {Bedrooms} kpl
{Adults} + {ExtraBeds} henk