Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €
Etusivu / Aktiviteetit / Kesäaktiviteetit / Retkeily ja vaellus

Retkeily ja vaellus

 

retkeily_vaellus.jpg

Kolilla on loistavat mahdollisuudet retkeilyyn ja vaellukseen. Kolin kansallispuistossa valittavana on useita erilaisia reittivaihtoehtoja. Merkittyjä polkuja noin 80 km ja reittien pituus vaihtelee 1,5-61 kilometrin välillä. Osa reiteistä on vaativia ja osa helppokulkuisia. Reittien varrella on tulipaikkoja, laavuja sekä autiotupia. Lisätietoja saat Kolin kansallispuiston verkkosivuilta. Kesäreiteillä oiva apu on Kolin retkeily- ja palvelukartta.

Kesäreiteille vaihtoehtoisia lähtöpisteitä on useita. Ukko-Kolin Yläpihalta Luontokeskus Ukon tuntumasta lähtee polkuja Kolin huippujen yli kansallispuiston eteläosiin, Kolin Uuron kautta Pielisen rantaan ja pohjoisen suuntaan Kolin Satamaan ja Kolin kylälle. Kolin kylä ja Kolin Satama ovat myös suosittuja lähtöpisteitä. Rantatieltä ja kaikilta pysäköintipaikoilta lähtee polkuja kansallispuistoon.

Kolin huiput ja useat muut näköalapaikat ovat vaikeakulkuisia avokallioita ja sellaisina usein myös liukkaita. Näköalapaikoilla ei ole katselutasanteita tai kaiteita vaan ne ovat luonnonnähtävyyksiä, joilla liikkuminen on omalla vastuulla.

Feel Koli -retket

Feel Koli luontoretket kaikkina vuodenaikoina, kiireettömästi ja luonnosta nauttien. Viikoittaiset retket alkaen yhdelle henkilölle, sesonkina takuulähdöt. Ryhmille tilauksesta ohjelmapalveluita ympäri vuoden. Patikka- ja lumikenkäretkien lisäksi tuotteina mm. Naurua luonnossa, Laulukimppu sekä Luonto voiman antajana -retki.

Feel Koli luontoretkillämme koet Kolin monipuolisen luonnon kiireettömästi liikkuen. Retkillämme tutustut luonnon lisäksi Kolin historiaan, kulttuuriin ja taruihin – liikunnan riemua unohtamatta. Sesonkiaikoina kesällä ja talvella teemme takuulähtöjä, joille yksittäinenkin retkeilijä on tervetullut ilman ennakkoilmoittautumista. Muille viikoittaisille retkillemme pääset mukaan ennakkoilmoittautumalla. Retkiemme kohde vaihtelee: viemme retkeilijät sinne, missä luonnossa sillä hetkellä tapahtuu, oli se sitten kevätlintujen laulun täyttämä metsä, kukkien täyttämä niitty tai tykkyluminen metsä. Tilauksesta teemme retkiä niin pienille kuin isoillekin ryhmille kaikkina vuorokauden- ja vuodenaikoina. Oppaamme ovat kokeneita paikallisoppaita, joille Koli on koti.
Feel Koli luontoretkiä tuottaa Ilovoltti Oy, jonka omistajilla on yli kahdenkymmen vuoden kokemus luontopalveluiden tuottamisesta Kolin alueella. Ilovoltti Oy:n tukikohta Koli Shop Retkitupa on aivan Ukko-Kolin huipun vieressä, Kolin luontokeskus Ukossa. Retkitupa toimii lähtöpisteenä suurimmalle osalle Feel Koli luontoretkistämme.

Tervetuloa kokemaan Koli Feel Koli luontoretkillämme!

Yhteystiedot: Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli, p. 0400 231 332, info(at)feelkoli.fi, www.feelkoli.fi.