Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €

Herajärven Kierros

 

herajarven_kierros_812_217.jpg

Läpi kansallispuiston ja Herajärven laakson kulkeva Herajärven Kierros, 30-61 km, mahdollistaa useampipäiväisen vaelluksen. Vaellusreitti kiertää vaihtelevassa maastossa, purojen solinan täyttämistä lehdoista karuille kallioisille näköalapaikoille ja vaarametsiin.

Herajärven kierros on matka Kolin kansallismaisemaan. Reitti kulkee metsäisillä vaaroilla poiketen parhaille näköalapaikoille. Kolin ja Pohjois-Karjalan monimuotoinen luonto on läsnä joka askeleella. Herajärven kierros kiertää Herajärven ja kulkee Kolin kansallispuiston halki. Reitti koostuu kahdesta rengasreitistä, jotka voi kulkea valiten reitin pituudeksi 61 km, 35 km tai 30 km. Herajärven kierros on kuljettavissa lumettomaan aikaan.

Herajärven kierros on mieleenpainuva kokemus niin kokeneelle vaeltajalle, kulttuurinnälkäiselle patikoijalle kuin luontoharrastajallekin. Kallioiset vaaranlaet, varjoisat lehdot ja kulttuurimaisemat tuovat reitille vaihtelua. Retkeilijä voi viipyillä vanhoissa pihapiireissä, ahoilla tai kaskikoivikoissa paikallishistoriaan eläytyen. Urheilun makua muutoinkin korkeuserojen takia vaativaan reittiin saa lisäämällä vauhtia.

Rykiniemen nuotiopaikan vieressä (300 m) on Herajärven Kierroksen kahluuvaijeri. Kahluuvaijerin avulla ylitetään noin 15 m leveä Herajoki. Kahluuvaijerilla joen ylitys käy matalan veden aikaan helposti. Kengät kannattaa ottaa pois ja kääriä housujen lahkeet ylös, ja sitten vain rohkeasti vilvoittelemaan varpaita Herajokeen! Valitse sopivan mittainen kahluuköysi ja ylitä joki rauhallisesti kahlaamalla. Joen pohjassa on kiviä, jotka voivat olla liukkaita. Kahluuvaijeria saa käyttää vain yksi henkilö kerrallaan. Rinkan lantiokantovyö ja rintaremmi on avattava ennen ylitystä, jottei rinkka aiheuta vaaraa kaatumistilanteessa. Ryhmän vetäjän tulee palauttaa kahluuköysiä ylityksen jälkeen siten, että molemmilla puolilla jokea on riittävästi köysiä.