Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €

Luontokohteita


Luonnossa viihtyvälle Kolin kansallispuistossa riittää näkemistä useammaksikin päiväksi. Kuuluisimpien maisemapisteiden lisäksi puistossa ja lähialueilla on monia luontokohteita, jotka kannattaa käydä kokemassa: Ryläyksen kiviputous, ahot ja kulttuurimaisemat, Räsävaaran näkötorni, Pirunkirkko-lohkareluola, Tarhapuron vesiputous, uhrihalkeama, hiekkarantaiset Pielisen saaret.

Lisätietoja luontokohteista löydät Kolin kansallispuiston sivulta.

Räsävaaran näkötorni

rasavaara_812_217.png

Räsävaaran näköalatornissa katselet maisemia yli 300 metriä merenpinnan yläpuolella. Itse torni on vain 18 metriä korkea mutta sijaitsee vaaran laella. Räsävaaran näkötornista avautuvat huikeat näkymät Kolin vaaroille ja Pieliselle. Tämä on yksi merkittävimmistä näköalapaikoista Kolilla! Rakennettu v. 1998. Etäisyys Kolin kylältä noin 5 km. Näkötorni on merkitty Kolin retkeily- ja palvelukarttaan, jota myydään alueen palvelupisteissä. Puh. 045 138 7429, info@koli.fi.

Pirunkirkko

pirunkirkko_812_217_vari.png

Pirunkirkko on z-kirjaimen muotoinen 33 metriä pitkä kallionhalkeama, jonka katto muodostuu halkeamaan kiilautuneista lohkareista. Täällä voi kokea tunnelmia Kolin miljoonia vuosia vanhasta geologisesta perinnöstä. Pielisen rannan tuntumassa, Kolin Rieskaniemen eteläpuolella sijaitseva luontokohde on osa kansallispuistoa. Pirunkirkkoon liittyy mystisiä uskomuksia. Pirunkirkon luolan löytää Kolin Rantatien varrelta 12 km Kolin sataman risteyksestä etelään päin. Se on merkitty Kolin retkeily- ja palvelukarttaan, jota myydään alueen palvelupisteissä. Luolaan kulkua helpottavat  opasteet ja rinteen portaat. Luola on luonnonnähtävyys, jossa kävijä liikkuu omalla vastuullaan.


Uhrihalkeama

uhrihalkeama_812_217.jpg

Uhrihalkeama sijaitsee Break Sokos Hotel Kolin pohjoispäädyssä. Kallion keskellä olevaan halkeamaan on heitetty kolikkoja, ja kalliossa voit myös nähdä noin sata vuotta vanhoja kalliopiirroksia ja nimikirjoituksia. Uhrihalkeama on tarinapaikkana muinaismuistolain suojaama kohde. Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli.

Tarhapuron putous

tarhapuro_812_217_vari.png

Tarhapuron putous solisee kauniin vehreän lehtometsän keskellä. Putous on komeimmillaan lumien sulamisen aikaan. Putousta lähestyttäessä veden solinan voi kuulla parhaimmillaan satojen metrien päähän. Paikalle päästessä näkee vesivirran ryöppyävän kalliolta yli 15 metrin korkeudesta, joskin vapaata pudotusta on vain jokunen metri. Talvella voit tunnustella jäisen putouksen sileää pintaa. Tarhapuron polku lähtee Rantatieltä, matkaa vanhan metsän läpi on noin kilometri. Se on merkitty Kolin retkeily- ja palvelukarttaan, jota myydään alueen palvelupisteissä.

Ahot ja kulttuurimaisemat

ahot_812_217_vari.png

Kolin aarteisiin kuuluvat myös vanhan maatalouden ajalta periytyvät ahot. Mäkränahon, Purolanahon, Ikolanahon, Havukanahon ja Mustanniittyjen kukkaloisto lumoaa kävijän kauneudellaan, ja ne tarjoavat myös rikkaan kasvilajiston tutkittavaksi. Vaarametsien siimeksessä on myös arvokkaita ahoja, muun muassa Vaaralanaho, Turusenautio, Soikkeli sekä Ylä- ja Ala-Murhi. Monissa paikoissa voit edelleen nähdä kivijalkoja, nauriskuoppia ja muita vanhan asutuksen jäänteitä. Elävimmän kulttuuriympäristön löydät Ollilasta, Turulasta, Vaaralasta, Mattilasta ja Lakkalasta, joiden ympäristöjä hoidetaan yhä laiduntamalla, kaskeamalla ja niittämällä.