Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €

Kolin nähtävyyksiä


luontokeskus.jpg

Kolin luontokeskus Ukko on Kolin kansallispuiston opastuskeskus. Siellä kohtaavat kansallispuiston ainutlaatuinen kulttuuri ja luonto. Ukko on mainio retken lähtöpiste, jossa saat retkeily- ja matkailuneuvontaa tai voit varata vuokratupia kansallispuiston alueella. Tietoa, taiteita ja elämyksiä koet monipuolisissa näyttelyissä. Pysyvässä 'Katse kansallismaisemaan' -näyttelyssä voit tutustua Kolin historiaan, geologiaan, luontoon ja kulttuuriin. Auditoriossa pääset nauttimaan upeista multivisioesityksistä tai järjestät kokouksia. Luontokauppa Vakasta hankit mukaasi maakunnan käsityöläisten luomuksia ja luomutuotteita tai pistäydyt kahvilla.
Ukko-Kolilla, Ylä-Kolintie 39, Koli, p. 020 639 5654, ukko@metsa.fi. www.luontoon.fi/kolinluontokeskus, Facebook: Kolin kansallispuisto - Koli National Park.

kotiseutumuseo_812_217_vari.png

Kolin Kotiseutumuseo (Kolin Ryynäsen takana oleva rakennus) esittelee Kolin alueen paikallishistoriaa valokuvin, tarinoin ja historiallisen esineistön kautta. Museossa ovat esillä Ari Koistisen (perinne/vanhan ajan työesineistö) ja Einar A. Saarelaisen (arjen ja juhlan valokuvat) kokoelmat. Lisäksi museossa on teemakokoelmia kuten marttatoiminta, matkailu ja maatalous. Museovierailu on kokemus, joka on ainutlaatuinen kuten Koli.

Kolin historiaan pystyt tutustumaan myös museon aukioloaikojen ulkopuolella eMuseo-mobiilioppaassa emuseo.fi/koli
Ilmaisesta oppaasta löydät virtuaaliset museonäyttelyt, tietovisoja, joilla voit testata Koli tietosi, ja reittioppaita, jotka johdattavat sinut Kolilla historiallisten kohteiden luokse

Kolin kylä, Ylä-Kolintie 1 b, Koli, p. 050 390 4362, kolinkotiseutuyhdistys.fi, Facebook: Kolin Kotiseutuyhdistys ry.

kolin_kirkko_812_217_vari.png

Kolin kirkko
.
Kirkon on suunnitellut arkkitehti Veikko Kyander. Alttariveistos on Eva Ryynäsen käsialaa. Kirkko valmistui v. 1930. Avoinna yleisölle kesäisin. Poikkeuksena kesän aikaan järjestettävät yksityistilaisuudet, kuten häät tai hautajaiset.
Kolin kylällä, Ylä-Kolintie 4a, Koli, p. 040 036 9919, lieksa@evl.fi, www.lieksanseurakunta.fi.

mattila_812_217_vari.png

Kolin Keidas sijaitsee Mattilan tilalla keskellä Kolin kansallispuistoa. Tarjoamme aamiaismajoitusta päärakennuksen kamareissa ja luhtiaitassa, luomu- ja kasvisruokaa Café Mandalassa sekä hyvinvointiin liittyviä kursseja ja ohjelmapalveluita. Kirjoittajakoti ja tilojen vuokrauspalvelut. Lisätietoja: kolinkeidas@gmail.com, p. 040 865 0466, kolinkeidas.com.

 

Euroopan pisin sisävesien virallinen jäätie Koli-Vuonislahti yhdistää noin 270 asukkaan Kolin kylän ja noin 250 asukkaan Vuonislahden kylän. Kesäaikaan verrattuna jäätie lyhentää kylien välistä ajomatkaa yli 50 km. Helmi-maaliskuussa jäätien merkitys korostuu, kun hiihtolomalaisten myötä asukasmäärät moninkertaistuvat. Jäätiellä liikkuu enimmillään noin 500 ajoneuvoa vuorokaudessa. Virallisia jääteitä on Pohjois-Karjalan Ammattikorkeakoulun Matkailun koulutusohjelmassa tehdyn opinnäytetyön mukaan Pohjoismaissa ja Baltiassa. Koli-Vuonislahti -jäätie oli kartoitetuista jääteistä pisin sisävesien virallinen jäätie. Jäätiellä on pituutta noin 7 km eli yhtä paljon kuin Hailuodon jäätien (10 km) jäälle rakennettavalla osuudella. Jäätie on avattu keskimäärin tammikuun puolivälissä (tie voidaan avata kun jään tehollinen paksuus on 40 cm). Pisimmillään tie on ollut käytössä huhtikuun 21. päivään asti.

Video jäätieltä: