Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €
Aktiviteetit
Loading...

Kolin vaarojen laelta aukeaa lumoava maisema. Ympäristö tarjoaa myös oivallisen mahdollisuuden vaeltamiseen tai vaikkapa luolaretkelle. Pielisen saaret hiekkarantoineen kutsuvat rentoutumaan ja nauttimaan kesästä.
 

Pielisellä ja sen laajoilla järvialueilla voi veneillä, kalastaa tai lekotella rannalla. Retki Ruunaan koskien tärskyissä tuo puolestaan vauhtia elämään. Kolin Retkiviikko heinäkuussa on ulkoilijan unelmaviikko. Luonnossa viihtyvälle matkailijalle jylhä ja monipuolinen Koli on unohtumaton kohde.  

Kolilla, Vuonislahdessa, Tulikiven Kivikylässä, Lieksassa ja lähiseudulla on kesäisin runsaasti kulttuuri- ja ohjelmatarjontaa.  

Kansallispuiston laitumilta käyskentelee kesäisin lampaita ja harvinaista Itä-Suomen karjaa eli kyyttöjä. Viime vuosina suosiota ovat saavuttaneet Metsähallituksen kautta varattavat lammaspaimenviikot.

Maisemahissi Ukko-Kolilla kuljettaa nauttimaan kansallismaisemasta yläilmoista käsin.

Kolin Retkiviikko

Kolin kesä tarjoaa lukuisia tapahtumia, joista hyvä esimerkki on Kolin Retkiviikko. Retkiviikon aikana tehdään opastettuja retkiä muun muassa kansallismaisemissa ja kulttuuriympäristöissä. Erilaisia aktiviteetteja löytyy patikoinnin ohella monen ikäisille ja moneen makuun. Kulttuurinystäville on tarjolla musiikkiesityksiä ja taidenäyttelyitä.

Pielisen rannasta jylhinä nousevat vaarat luovat ihanteelliset mahdollisuudet tukevan tykkylumen kehittymiselle. Kolin vaarat ovatkin eteläisimpiä tykkylumen esiintymispaikkoja Suomessa.

Korkeat mäet vauhdittavat myös laskettelijoita ja murtomaahiihtäjiä. Ukko-Kolin ja Loma-Kolin rinteet tarjoavat vauhdikasta menoa sitä hakeville. Loma-Kolin lastenrinteissä pääsee turvallisesti laskettelun makuun.

Lumikenkäily, murtomaahiihto ja ratsastusretket kansallispuistossa ja lähialueilla tuovat talvi-harrastamisen riemua niin aikuisille kuin lapsillekin.