Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €
Etusivu / Koli-info / Koli viittomakielellä / Rinteet ja reitit
Rinteet ja reitit
Loading...

Kolin rinnekeskukset

Loma-Kolin SnowPark on lumilautailijoille ja New School (laskettelun tyylisuunta, jossa suksilla tehdään samoja temppuja kuin lumilaudalla) -laskijoille suunnattu rinnealue, joka tarjoaa kaikentasoisille laskijoille turvalliset suorituspaikat temppujen tekemiseen.

Kolin matkailukeskus sijaitsee Pohjois-Karjalassa, Pielisen länsirannalla, noin 75 km Joensuusta pohjoiseen. Kolin rinteet Ukko- ja Loma-Kolilla tarjoavat yhteislippujärjestelmällä kahdellatoista rinteellä mahdollisuudet hauskanpitoon suksilla, laudalla tai vaikka pulkalla  laskien. Muistathan, että hissilipuista ja muista palveluista saat myös bonukset S-Etukortilla.

Kolilla on laskettu jo vuodesta 1938 eli yli 75 vuotta. Ukko-Kolin rinteet sijaitsevat Kolin kansallispuistossa Break Sokos Hotel Kolin vieressä.  Loma-Kolin rinteet ovat noin kymmenen kilometrin etäisyydellä Kolin kylältä Loma-Kolin puolella. Jos majoitut Break Sokos Hotel Kolilla, pääset kätevästi suoraan ulko-ovelta Ukko-Kolin rinteisiin. Loma-Kolin rinteet soveltuvat erityisesti perheille ja lautailijoille.

Liikennöinti

Kolille pääsee kätevästi joko omalla autolla tai  junalla. Lentoyhteys on Joensuuhun tai Kuopioon. Joensuusta Kolille liikennöi kimppataksi.  Hiihtokeskusten välillä on vaivattominta liikkua omalla autolla. Kolin rinteiltä löytyvät lipunmyynnit ja vuokraamot sekä rinneravintolat ja hiihtokoulut. Break Sokos Hotel Kolilla ja molemmissa rinneravintoloissa on langaton nettiyhteys. Loma-Kolilta löytyy myös ympärivuotinen asuntovaunualue, josta voi vuokrata myös kausipaikkoja.

Reitit

Kolin maastot tarjoavat ulkoilijalle monimuotoisia, haluttaessa myös haastavia reittejä. Vaihtelevissa ympäristöissä kulkevat reitit sykähdyttävät  alati vaeltajia. Kolin kansallispuisto on Kolin reitistön keskus, jonka ympärille kietoutuu monipuolinen reittiverkosto.

Kolin kansallispuiston reitit

Kolin kansallispuiston reittisivuston lisäksi kannattaa katsoa myös ajankohtaista-sivu. Sieltä löydät päivitetyt tiedot puiston palveluista. 

Latuverkosto

Kolilla on yli 50 km latuja, esimerkiksi Kolin kansallispuiston vaativat vaaraladut sekä  kolmen ja seitsemän kilometrin pituiset lenkit Ukko-Kolin tuntumassa upeissa vaaramaisemissa. Tasaisinta maastoa löytyy Pielisen jäältä, jossa hiihtäjiä lämmittää keväisin aurinko. Kolin alueen latukartan löydät tästä linkistä.

Lumikenkäreitit

Lumikenkäily ja lumikenkäretket ovat yksi Kolin talven suosituimmista aktiviteeteista. Lumikengillä kävely onkin helppoa ja hauskaa liikuntaa. Se sopii hyvin kaikenkuntoisille retkeilijöille. Lumikenkiä ja muita maastohiihtovarusteita voi vuokrata. Ukko-Kolilla Kolin kansallispuistossa on maastoon merkittyjä lumikenkäreittejä. Lisää vinkkejä lumikenkäilyyn löytyy Kolin kansallispuiston sivulta. Lumikenkäreitit löydät täältä.

Moottorikelkkareitit

Kolin moottorikelkkareitit ovat osa Pohjois-Karjalan Virkistysreitistöyhdistys ry:n hallinnoimaa kelkkauraverkostoa. Kaikkiaan maakunnassa on noin 1800 kilometriä valmista kelkkauraa, joista noin kolmasosa on jääuria. Kelkkaurien kartan löydät täältä.

Luistelu

Kolin koululla on jäädytetty luistelukaukalo.