Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €
Etusivu / Ladut / Kolin ladut / Hiihtotapahtumat

Kolin alueen hiihtotapahtumat

 

Kolin matkailualueella järjestetään vuosittain useita hiihtotapahtumia, joissa ei kilpailla vaan nautitaan ulkoilusta ja upeista maisemista. Hiihtomatkaksi voi valita muutaman kilometrin ja noin 70 kilometrin väliltä. Reittien varrella on huolto- ja taukopaikkoja.

jaatiehiihto_820_450.jpg

Pielisen jäähiihto 23.2.2019

Pielisen jäähiihto on ilmainen retkihiihtotapahtuma, jossa hiihdetään tasaisella pinnalla, Pielisen jäällä. Reitti kulkee Kestikievari Herranniemestä Raapionsaareen ja Loma-Kolille, jatkaa matkaa Ukko-Kolin rinteiden ala-asemalle, Kelvänsaareen ja takaisin Vuonislahteen. Mielenkiintoisen latuyhteyden Pielisen jäähiihtoon tekee reitti Jauhiaisen järven ylitse Paateriin, Eeva Ryynäsen taiteilijakotiin. Vuonislahden ja Kolin välillä hiihdettävässä hiihtotapahtumassa niin lähtöaika, -paikka kuin seura ovat vapaasti valittavissa ja matkan varrella voi pysähtyä Raapionsaaren kodalla makkaranpaistoon. Tapahtuma on maksuton, mutta latuasemilla on syytä varautua pienellä retkikassalla. Latuasemina ovat mm. Paaterin Galleria-kahvila, Ukko-Kolin rinteiden ala-asema sekä Kestikievari Herranniemi, jossa on mahdollisuus myös aterioida ja saunoa hiihtoretken jälkeen.

Lähtöpaikat:
Ukko-Kolin rinteiden ala-aseman parkkipaikka, Paateri sekä Vuonislahden laivalaiturin läheisyys. Huom! Jäätielle ei saa pysäköidä.
Liukuva lähtöaika: 9–15
Hiihtomatkat: Loma-Koli – Herranniemi 9 km, Herranniemi, Herranniemi – Paateri – Herranniemi 8 km.
Lisätiedot: Vuonis-kylämatkailu, Reino Kuivalainen, p. 040 017 0255, reino.kuivalainen(at)vunas.inet.fi sekä koli.fi -tapahtumakalenteri

ruunaan_hiihto_820_450.jpg

Ruunaan koskihiihto 23.2.2019

Ruunaan koskihiihto on yksipäiväinen laturetkitapahtuma, joka järjestetään Ruunaan retkeilyalueen koskien äärellä helmikuun lopussa. Kapeat, retkeilyalueella mutkittelevat, ladut sopivat perinteiselle hiihtotyylille ja latua voi hiihtää vähäiselläkin  hiihtokokemuksella. Lähtöpaikkana on Ruunaan Matkailu Munkkivaarassa ja taukopaikka Murroon eräleirillä odottaa laturetkeilijää lähdöstä 6,5 kilometrin päässä. Hiihtoreitti kulkee pitkin vaelluspolkupohjia ja Lieksanjokea seuraillen, ja matkan varrella on selvät opasteet eripituisille kierroksille sekä varoitukset teiden ylityksistä. Osallistumis-maksuun sisältyy taukopaikalla huolto sekä maalissa savusauna, mehutarjoilu ja kunniakirja. Taukopaikalla on myös buffet, josta voi ostaa muun muassa kahvia ja muurinpohjalettuja.

Lähtöpaikat: Ruunaan Matkailu, Munkinvaara
Liukuva lähtöaika: 9–12
Hiihtomatkat: 12, 22 ja 30 km, hiihtotapana perinteinen
Lisätiedot: www.ruunaanmatkailu.fi/ruunaankoskihiihto

maisemahiihto_2018_820_450.png

Kolin maisemahiihto 1.-3.3.2019

Kolin maisemahiihto järjestetään vuonna 2019 jo 26. kerran. Maisemahiihtoa on tituleerattu Suomen kauneimmaksi laturetkeksi. Tapahtuman ladut kulkevat Ahmovaaran ja Kolin maisemissa. Maisemahiihdossa voi bongata kaiken kaikkiaan 15 vaaraa ja valita 10 eri reittivaihtoehdosta, joiden pituus vaihtelee 6 kilometristä aina 69 kilometriin. Hiihdosta ja huikeista vaaramaisemista pääsee parhaiten nauttimaan, kun varaa riittävästi aikaa ja muistaa huoltaa matkan varrella niin itsensä kuin suksensa. Maisemahiihdossa, sen enempää kuin Kolin muillakaan laturetkillä, ei hiihdetä kilpaa, vaan ladulle saa lähteä milloin ja mistä itselle parhaiten sopii. Mikä parasta – reiteillä voi viihtyä vaikkapa koko päivän!

Lähtöpaikat: Kolin kylä / Seurojentalo, Break Sokos Hotel Koli, Loma-Koli ja Koli Freetime, Kopravaara.
Liukuva lähtöaika: kaikkina päivinä klo 8 alkaen. Lähtöpaikat suljetaan klo 17 ja muut huoltopisteet klo 16
Hiihtomatkat: 6–55 km, 10 eri reittivaihtoehtoa. Ladut sekä perinteiselle että vapaalle hiihtotavalle.
Lisätiedot: www.maisemahiihto.fi

ahmanhiihto_2018_820_450.jpg

Ahmanhiihto 8.-9.3.2019

Ahmanhiihto hiihdetään Kolin ja Ahmovaaran upeissa maisemissa maaliskuun alkupuolella 45. kerran. Tykkylumisten vaaran lakien, suojaisten notkelmien ja aukeiden ahojen kautta kulkevaa Ahmanhiihdon latua kutsutaan myös Suomen kauneimmaksi laturetkeksi. Kolin unohtumattomissa ympäristöissä hiihdettävällä laturetkellä osallistujat suksivat kahden päivän ajan omaan tahtiin. Hiihtomatkat voivat vaihdella lyhemmistä 15 kilometrin lenkeistä pisimmillään noin 50 kilometrin reittiin. Matkaa voi taittaa niin perinteisellä kuin vapaalla hiihtotyylillä. Ainoastaan uusi, helpompi reitti Kopravaarasta Ahmovaaraan soveltuu uran kapeuden takia vain perinteiselle hiihtotavalle. Tapahtuma on kerännyt ladulle parhaimmillaan yli 2 200 hiihtäjää, jotka ovat ylistäneet niin upeita näkymiä kuin miellyttävää tunnelmaa taukopaikkojen rakovalkeilla. Osallistumismaksuun sisältyy lähtö- ja huoltopistetaulukon mukainen huolto, ja tapahtumaan järjestetään bussikuljetuksia muun muassa Helsingistä.

Lähtöpaikat: Ahmovaaran koulu, Koli Freetime Kopravaara, Jeron risteys, Break Sokos Hotel Koli, Kolikeskus ja Räsävaara.
Liukuva lähtöaika: Molempina päivinä klo 8 alkaen, huoltopisteet suljetaan klo 16
Hiihtomatkat: 10–50 km + 5 km kierros Kolikeskuksella, hiihtotapoina perinteinen ja vapaa
Osallistumismaksut:  aikuiset, 1 päivä/40 €, aikuiset 2 päivää/55 €, 15-vuotiaat ilmaiseksi aikuisen seurassa. Pankkiyhteys: OP FI65 5086 1240 0029 76 /OKOYFIHH, Ahmanpojat ry, 83950 AHMOVAARA,
Viestikenttään merkitään hiihtäjän nimi ja hiihtopäivä/päivät. Lähtöpäivänä maksu vain käteisellä.
Osallistumismaksuun sisältyvät palvelut: laturetkivakuutus ja kunniakirja, osanottokortin kanta toimii palkintojen arpalippuna, reittihuoltopisteiden palvelut ja tarjoilu. Suksien voitelussa avustetaan.
Lisätiedot: www.ahmanhiihto.fi

Starttikuva_Pogostan_hiihto_820_450.jpg

Pogostan Hiihto 16.3.2019

Latujen kunto, huolto reitin varrella ja tunnelma ovat Pogostan Hiihdon osallistujapalautteen kolme kärkiasiaa. Vuoden 2018 tapahtuma sai noin 500 osallistujan kesken kouluarvosanaksi 9+.

Valtakunnalliseksi vuoden maastohiihdättäjäksi valitun tapahtuman etu on maantieteellisen sijainnin tuoma lumivarmuus. Ilomantsi on Suomen lumisimpia seutuja, mikä antaa hyvän pohjan rakentaa ladut edustuskuntoon.

Tapahtumassa hiihdetään perinteisellä hiihtotavalla. Matkojen pituudet ovat 4-51 kilometriä. Lyhimmät matkat hiihdetään retkisarjan viestissä, jossa 2 tai 3 hengen joukkue jakaa 30 kilometrin taipaleen. Retkisarjassa ei ole ajanottoa.

Lisätietoja Pogostan Hiihdosta: www.pogostanhiihto.fi.