Hae sivustolta

LIEKSA
Matkailutarjonta

Jylhiä vaaroja, koskien ja vaskien pauhua.

Pohjois-Karjalan maakunnan koillisosassa Pielisen rannalla sijaitseva Lieksan kaupunki on tunnettu upeasta luonnosta sekä monipuolisesta kulttuuritarjonnasta. Kaupunki on perustettu 1973, ja sen nimi tarkoittaa soista laaksoa. Soita Lieksassa voikin ihailla, esimerkiksi Reposuo-Kalliolahden luonnonsuojelualueella noin 15 minuutin päässä Lieksan keskustasta. Myös laaksoja ja kukkuloita Kolin kotikaupunki on pullollaan.

NÄE JA KOE

Lieksan helmet

LIEKSA

Luontokohteet

Lieksa tunnetaan luonnosta, joka hurmaa monipuolisuudellaan. Koli, Ruunaa ja Patvinsuo kuuluvat Lieksan tunnetuimpiin luontokohteisiin, joissa vieraillaan vuodesta toiseen. Kolilla pääset nauttimaan kansallismaisemasta, Ruunaalla haastamaan seikkailunnälkääsi kuohuvissa koskissa ja Patvinsuolla nauttimaan erämaan hiljaisuudesta metsien kuninkaan karhun jalanjäljissä. Näiden lisäksi löytyy useita luonnonsuojelualueita ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaita luontokohteita. Suomen neljänneksi suurin järvi Pielinen, joka halkoo Lieksan kaupungin ja Kolin väliä hurmaa kauneudellaan ja monipuolisilla aktiviteettimahdollisuuksilla.

LIEKSA

Kulttuurikohteet

Kulttuurin ystävälle Lieksa tarjoaa laadukkaita kokemuksia. Eva Ryy­nä­sen tai­tei­li­ja­ko­ti Paa­te­ri, Lieksan Vuonisjärven kylässä esittelee kuvanveistäjän tuotantoa. Lieksan museot, kulttuurikeskus, Monolan aitta, ja talligalleria tyydyttävät kulttuurinälkäisen matkailijan monipuolisella tarjonnallaan. Lieksaan julkisilla saapuva voi piipahtaa kaupunkiin saapuessaan rautatieasemalla sotahistoriaa esittelevään Rukajärvi-keskukseen.

LIEKSA

Majoituskohteet

Lieksan majoituspalvelut on monipuolisia. Valikoimaa on vuokratuvista ja majataloista laadukkaisiin mökkeihin ja hotelleihin. Erityisen yöpymiskokemuksen saat muun muassa kau­niis­sa ja rau­hal­li­ses­sa Vuonislahden ran­ta­mai­se­mas­sa Kes­ti­kie­va­ri Her­ran­nie­mes­sä.

LIEKSA

360palvelukartta

LIEKSA

Tapahtumat

Kansainvälisestikin arvostettu Lieksan Vaskiviikko ihastuttaa ja kerää sekä paikallisen väen että vierailijat yhteen vuosittain juhlistamaan vaskimusiikkia. Pielinen soi- ja Monola juhlaviikkojen konserttitarjonta rikastuttaa Lieksan musiikkitarjontaa myös kesäisin.