Hae sivustolta

Pyöräily

Jokaiselle polkijalle elämyksiä ja upeita maisemia

Kaupunkien katukuvassa näkee entistä enemmän pyöräilijöitä ja sama trendi näkyy Kolilla: Kolin maaseutumiljöössä risteilevät asvaltti- ja hiekkatiet sekä maastopyöräilyyn sopivat urat teiden ulkopuolella saavat vuosi vuodelta enemmän käyttäjiä.
Painettua Kolin pyöräilykarttaa voit kysyä Kolin matkailuneuvonnasta ja muista alueen palvelupisteistä tai ostaa verkkokaupastamme. Pyöriä voit Kolilla vuokrata Polar Adventuresilta, Kontiolahti Outdoorilta ja Ruunaan matkailulta.

Kolin matkailualueen vaihtelevat maastot ja ainutlaatuiset maisemat tarjoavat pyöräilyn ystäville mahtavat mahdollisuudet toteuttaa lomaunelmia pyöräillen. Voit nauttia pitkistä maantiepyöräily retkistä, idyllisistä kyläteistä ja hetkistä pienissä kahviloissa tai taukopaikoilla.  Saat kerätä voimia valmiin ruuan ja saunan äärellä mukavassa majoituksessa. Maastopyöräilijälle löytyy huikean pitkät polut harjumaisemissa ja pitkospuilla. Haastaviakin reittivaihtoehtoja löytyy niistä pitäville. Pyörän voit vuokrata matkailuyrittäjiltä ja heiltä kannattaa kysyä myös turvallista pyörän säilytystä sekä huoltomahdollisuuksia.

Alueen pyöräilyreittejä

Monikäyttöreitit

Talvikaudella ylläpidämme kahta monikäyttöreittiä ulkoilijoiden iloksi. Monikäyttöreitit ovat latukoneella ajettuja reittejä, jotka ovat muidenkin kuin hiihtäjien käytössä. Monikäyttöreiteille ovat tervetulleita kaikki ei-moottorilla kulkevat jalankulkijat, eli näillä reiteillä voit myös esimerkiksi lumikenkäillä, ajaa fatbikella tai vaikka sukkasillaan!

Monikäyttöreittejä Kolilla ovat Rantatien alussa sijaitsevalta parkkipaikalta kohti satamaa ja Rinnetupaa kulkeva jääreitti, sekä valaistu reitti Kopravaarasta Kolin kylälle Jerontien risteyksen vieressä olevalle parkkipaikalle asti, josta alkaa kevyenliikenteenväylä Kolin keskustaan.

Monikäyttöreittien säännöt:
Huomioi, että reitillä kulkee eri välineitä käyttäviä ulkoilijoita, ja sovita aina oma vauhtisi turvallisesti suhteissa olosuhteisiin ja muihin käyttäjiin. Reitille ovat tervetulleita kaikki reittiä asiallisesti käyttävät ulkoilijat, joten kohtelethan aina muita asiallisesti, ja ilmoita ohitustilanteissa aikeesi äänekkäästi ja ajoissa. Ohitustilanteen turvallisuus on aina takaapäin tulevan vastuulla.

Reittien ajantasaisen huoltotilanteen voit tarkistaa täältä.

Valaistu latu – Kolin satama – Kolin rinteet monikäyttöreitti

2,5km pitkä, Rantatien alkupäästä lähtevä monikäyttöreitti kulkee Pielisen jäällä Kolin laskettelurinteiden ala-asemalle.

Kolin kylä – Kopravaara monikäyttöreitti

10,5km pitkä Kolin kylältä Kopravaaraan vievä reitti on valaistu ja matkan varrella on Ursan kota sekä Napakallion laavu.

Pyöräilytapahtumat

Scandinavian Outdoor Award – vuoden retkeilykohde 2023

Koli-Lieksa vei voiton Scandinavian Outdoor Award -kilpailussa 2023!

Tuomaristo vakuuttui useille kohderyhmille tarkoitetusta neljän vuodenajan konseptista. Alueella yhdistyvät erilaiset majoitusmuodot, vastuullinen luontomatkailu ja panostus paikallisten integrointiin alueen tarpeita vastaavalla kasvulla.

Tervetuloa nauttimaan Skandinavian parhaista ulkoilu- ja retkeilymahdollisuuksista!

Lue lisää alueen muista reiteistä ja vuokravälineistä

Jokaisenoikeudet

Suomessa meillä kaikilla on oikeus nauttia luonnosta ja samalla meillä on velvollisuus huolehtia luonnon hyvinvoinnista. Jokaisenoikeudet määrittävät, mitä luonnossa saa tehdä ja mitä ei. Lisäksi suojelualueilla on erilaisia säädöksiä, joihin kannattaa tutustua etukäteen.