Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €
Ajankohtaista

Kolin kesässä teatteriuutuus

teatteri_logo_500_330.jpg
4.2.2019 12:00

Teatteri Kolin Häämatka – Honeymoon -esityksiä 32 kertaa

Teatteriesitykset palaavat Kolille monen vuoden tauon jälkeen. Teatteri Koli tuottaa Häämatka – Honeymoon -näytelmän Kolin luontokeskus Ukon auditorioon kesällä 2019. Esityksiä on pääasiassa kesä- ja elokuussa yhteensä 32 kappaletta. Auditoriossa on noin 200 istumapaikkaa.

– Teatteri vahvistaa Kolin profiilia luonto- ja kulttuurikohteena ja samalla saamme uuden matkailutuotteen Kolin kesään, iloitsee Kolin matkailu Oy:n toimitusjohtaja Veli Lyytikäinen. Tavoitteena on yhdistää teatteriesitykset alueen muuhun tarjontaan ja viedä tuotteet myös kansainvälisille markkinoille. –Esityksistä puolet on elokuussa, joka on yleisesti Keski-Euroopassa lomakuukausi, ja esitykset tekstitetään englanniksi ja saksaksi, lisää Lyytikäinen.

Häämatkan kantaesitys on 5.6.2019. Produktion taiteellisena johtajana on ilomantsilainen teatteriohjaaja-näytelmäkirjailija Lauri Jänis. Jänis on aikaisemmin ohjannut teatteriesityksiä muun muassa Ilomantsin Möhkössä ja Karvion teatterin Valamo-trilogian. Hän luottaa Kolin ja Pohjois-Karjalan vetovoimaan. –Teatteri Koli syntyi tarpeesta luoda mielenkiintoinen, kansainvälisellekin yleisölle sopiva "kesäteatteri" Pohjois-Karjalaan. Katsojat voivat jatkossakin odottaa uniikkeja ja korkeatasoisia kantaesityksiä Kolilla.

Häämatka kertoo 1900-luvun alun lahjakkaan näyttelijän ja hänen morsiamensa häämatkasta Kolille. Matkalla on mukana näyttelijän bestman, pianistisäveltäjä, joka haluaa karelianismin innoittamana vierailla Kolilla. Morsian odottaa huomiota ja hellyyttä sulhaselta, jonka aika kuluu morsiamen sijasta samoiluun Kolin kansallismaisemassa, veneretkiin Pielisellä, saunomiseen ja tulevan roolin ideointiin. Paikallisten ihmisten kohtaaminen on Etelä-Suomesta tuleville taiteilijoille matka suomalaisuuden alkujuurille.

Häämatka vie katsojan aikamatkalle karelianismin kulta-ajalle, joka tunkeutuu voimallisesti nuoren rakkauden väliin. Itsenäisen Suomen alkutaival luo voimakkaita tunteita ja tarpeen synnyttää kansakunnalle oma identiteetti, jolloin rakkaus on vaarassa jäädä sivuosaan.

Näytelmä edustaa tyylilajiltaan puhuttua liiketeatteria. Esityksen tärkeä elementti on livenä toteutettu pianomusiikki. Taustamaisemat luodaan digitaalisen projisoinnin avulla. Näyttelijät ovat fyysisen teatterin taitajia. Musiikin toteutuksesta vastaa pianisti Joonas Nuutinen.

Teatterin esittely ja lippujen myynti on sivulla: www.koli.fi/teatteri

Lisätietoja:
Lauri Jänis                            Veli Lyytikäinen
Taiteellinen johtaja                 Toimitusjohtaja
Teatteri Koli                          Kolin matkailu Oy
p. 0400 926 723                    p. 040 771 6652
lauri.janis@edu.ilomantsi.fi       veli.lyytikainen@koli.fi