Kolin kesä kutsuu luontoon

Monta syytä lähteä liikkeelle

Kesällä Kolilla nautitaan vaaramaisemien lisäksi suuren Pielisen aalloista ja saarista sekä koskenlaskusta Ruunaan retkeilyalueella. Kolin kansallispuiston lampaat, hevoset ja kyytöt ilahduttavat ulkoilijoita retkeilypolkujen varsilla.

Kolin kesä on kulttuurikesä! Lieksan Vaskiviikko, Monola-Juhlaviikko, Teatteri-Koli, Kolin Retkiviikko ja Pielinen Soi -festivaali antavat ilon ja ajattelemisen aihetta lomakauden jälkeen.   

Risteilyt Pielisellä

Yksi Kolin erikoispalveluista on kantosiipialus SuviExpress, joka risteilee ryhmille koko kesän ja viilettää reittiliikenteessä Kolin ja Vuonislahden satamien välillä tiistaista sunnuntaihin 16.6.–9.8.2020, muina aikoina tilauksesta.

Aluksessa on istumapaikat 51 henkilölle. Reittiliikenteessä ajetaan Vuonislahden ja Kolin välillä. Iltapäivisin alus tarjoaa saaristoristeilyjä Vuonislahdesta ja Kolilta käsin. Polkupyörä kulkee mukana ilman erillistä maksua.

Lue lisää.

Retkeily ja vaellus

Kolin kansallispuiston korkeat vaarat ja Pielisen saaret kätkevät suojaansa yhden Suomen monimuotoisimmista luontokattauksista. Majesteettisten maisemien lisäksi retkeilijä kohtaa vanhoja metsiä, kallioita, soita, puroja, hiekkarantoja, saaria ja kesän alussa hehkeimmillään kukkivia ahoja. Kolin kansallispuiston ja lähiseudun noin 80 kilometrin laajuinen polkuverkosto ja huolletut tulipaikat, laavut sekä majoituskohteet houkuttelevat syystäkin retkeilijöitä Suomesta ja ulkomailta.   

Lue lisää.

Opastetut luontoretket

Halutessasi voit lähteä retkelle myös opastetusti. Osaavan oppaan kanssa on helppo rentoutua sekä innostua, oppia ja nauttia kohteesta enemmän.

Olemme ylpeitä Kolilla opastettuja luontoretkiä järjestävistä kekseliäistä ja osaavista yrityksistämme. Opastettuja retkiä tarjoavat Feel Koli, Koli Active Oy ja Pielisen Retki.

Lue lisää.

 

Kalastus

Suomen neljänneksi suurin järvi Pielinen on erämainen ja moni-ilmeinen kohde kalastajalle. Luontaisina kantoina Pielisen vesissä ui muun muassa ahventa, kuhaa, haukea, siikaa ja harjusta. Istutettuja lajeja ovat järvilohi, järvitaimen ja nieriä. Toinen kuuluisa kohteemme on koskikalastajien suosima Ruunaa. Kumpaankin kohteeseen saat kauttamme asiantuntevat oppaat.  
   
Lue lisää.

Melonta ja veneily

Kolia ympäröivä laaja Pielinen on monipuolinen kesäilojen lähde, jota voit valloittaa omalla soutu-, melonta- tai suppailuretkellä tai opastetulla ja huolletulla vesiretkellä. Ruunaan kosket ja Jongunjoen tai Patvinsuon jokireitit lähempänä itärajaa ovat joki- ja koskimelojan huippukohteita.  

Lue lisää.

Pyöräily

Voit suunnitella päiväretkiä Kolin alueella Kolin pyöräilykartan avulla. Vuokraamoistamme voit vuokrata perinteisiä pyöriä ja maastopyöriä. Painettua pyöräilykarttaa voit kysyä Kolin matkailuneuvonnasta ja muista alueen palvelupisteistä. Koli on osa 250 kilometrin Pielisen Kierrosta, joka kiertää Suomen neljäksi suurimman järven, erämaisen Pielisen pääosin maaseudun rauhallisia hiekkateitä pitkin.

Lue lisää.

Polkujuoksu ja suunnistus

Koli on suunnistajalle ja polkujuoksijalle mainio kohde. Seutu on kuin tehty treenaamiseen ja virkistymiseen luontolenkillä. Monipuolinen maasto ja laaja polkuverkosto houkuttelevat yhä useampia juoksulenkille maastoon. Alueella on kaksi kiintorastirataa, yksi Loma-Kolilla ja yksi Kopravaaralla Koli Freetimen yhteydessä.   

Lue lisää.

Ratsastus

Voit lähteä ratsastusretkille islanninhevostiloillemme ympäri vuoden. Opastetuille ratsastusretkille voi lähteä myös kokemattomampi tai ensikertalainen. Rauhalliset islanninhevoset ovat helppoja ratsuja, ja retket suunnitellaan ja toteutetaan osallistujien tason mukaisesti. Pienille lapsille myös mahdollisuus talutusratsastukseen.

Lue lisää.

Uutta kesällä 2020!

Leskelän Mummon hevospiha tarjoaa perheille sekä ryhmille mahdollisuuden helppoon ja rentoon lomapäivään eläimiin tutustuen perinteisessä maalaispihapiirissä. Kesällä 2020 avautuu pieni kotieläinpiha ja mummon kesäkahvila.

Lue lisää.

Koskenlasku Ruunaalla

Iloa irti Ruunaan koskista!

Ruunaan koskissa pääset kokemaan vauhdin hurmaa ja virtaavan veden voimaa! Koskenlaskukausi käynnistyy ryhmävarauksille toukokuussa ja kestää pitkälle lokakuuhun. Keskikesän sesonkina (kesäkuun puoliväli-elokuun puoliväli) tarjolla on päivittäisiä lähtöjä sekä perinteisillä puuveneillä että kumilautoilla. Ruunaan Matkailun retket saat lounaan kanssa tai ilman. Muistathan ennakkovarauksen kaikille retkille!

Lue lisää.


Luolaseikkailu

Harvinaista herkkua! Suomen pisin luola kutsuu seikkailijoita 260 metriä pitkään luolastoon. Koli Active Oy vie esimerkiksi yritysten tyky-ryhmiä ja muita rajojaan etsiviä ohjatuille, noin tunnin kestäville luolaretkille. Matka edetään kontaten ja ryömien, ja luolaseikkailun reitti ja kesto muokataan ryhmän mukaan.

Lue lisää.

Ukko-Kolin hissit

Ukko-Kolin maisemahissistä avautuvat Kolin vehreät maisemat ja huikea näkymä Pieliselle. Hissi tuo sinut Kolin luontokeskus Ukon ja Break Sokos Hotel Kolin pihaan, josta on enää muutaman sadan metrin nousu Ukko-Kolin huipulle ihailemaan Suomen rakastetuinta kansallismaisemaa. Pihaan tuo myös toinen hissi, Suomessa harvinainen kiskohissi.

Lue lisää. 

Mönkijät

Safarit toteutetaan CFMoton kaksipaikkaisilla traktorimönkijöillä upeissa maisemissa Pohjois-Karjalassa. Retkillä nautitaan ajosta  asfaltti- ja metsäteillä kokeilen myös vaativampaakin maastoa.  Retket soveltuvat kaiken tasoisille kuljettajille, sillä fyysinen rasitus on vähäistä. Mönkijöiden kuljettamiseen vaaditaan vähintään T-Kortti. Herajärven retkeilykeskus - Kiviniemi. Lue lisää.

Frisbeebolf ja minigolf

Frisbeegolfaajien käytössä on kolme rataa, Koli Freetimella (6 koria), Kolin kylän keskustassa (5) sekä Nurmeksen Hyvärilässä (9). Omilla kiekoilla palaaminen on ilmaista – maksat vain vuokravälineistä. Kolin kyläkeskustan radalle voit vuokrata kiekkosetin Kolin matkailuneuvonnasta (ma–pe) ja Kolin Salesta (la–su).

Minigolfia voi pelata Kolin kylän keskustan radalla (12 reikää) tai Hattusaaren Rantamajojen radalla (9 reikää) Pielisen ympäröimässä Hattusaaressa 16 km Kolin kylän keskustasta. Kyläkeskustan radalle voi vuokrata välineet Kolin matkailuneuvonnasta (ma–pe) ja Kolin Salesta (la–su).

Villieläinten katselu ja kuvaus

Kiinnostaako katsella uteliasta ahmaa, kaiken altaan kuopivaa karhua, arkoja susia tai uljaita kotkia lähietäisyydeltä? Villieläinten katselu ja kuvaaminen houkuttelevat Lieksan eteläosissa sijaitsevalle, Erä-Eeron vanhalle savottakämpälle ja kuvauskojuihin satoja eläinten tarkkailijoita ja kuvaajia vuodessa.

Lue lisää.

Kesäteatteri - ei esityksiä kesällä 2020

Vuokonjärven kesäteatteri Juuassa esittää kesällä 2019  Ilkka Malmin ja Sami Saarijärven kirjoittaman näytelmän Tahdotko naimisiin? Näytelmän sovittaa ja ohjaa teatterille Johanna Leksis. Kesäteatteri sijaitsee Juuassa kaniin Vuokonjärven rannalla.

Lue lisää.


Show your Kli

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK