Kolin kesä kutsuu luontoon

Monta syytä lähteä liikkeelle

Kesällä Kolilla nautitaan vaaramaisemien lisäksi suuren Pielisen aalloista ja saarista sekä koskenlaskusta Ruunaan retkeilyalueella. Kolin kansallispuiston lampaat, hevoset ja kyytöt ilahduttavat ulkoilijoita retkeilypolkujen varsilla.

Kolin kesä on myös kulttuurikesä! Lieksan Vaskiviikko, Monola-Juhlaviikko, Kolin Retkiviikko ja Pielinen Soi -festivaali antavat ilon ja ajattelemisen aihetta lomakauden jälkeen. Lisäksi Vuonislahden Kukkuteatteri ja Vuokonjärven kesäteatteri Juuassa tarjoavat kulttuurielämyksiä teatterin ystäville

Risteilyt Pielisellä

M/S Marival II on 88-paikkainen alus, joka tekee risteilyjä Pielisellä Kolin ja Vuonislahden välillä. Alus o valmistunut vuonna 1965 Puolassa, jossa se risteili ensimmäiset 30 vuotta. Suomeen alus tuli vuonna 1995, jolloin se sisutettiin nykyiseen asuunsa. Kolille M/S Marival II tulee Järvisydämestä. Kesällä 2023 se palvelee risteilyvieraita kansallismaisemassa, sekä toimii kätevänä kulkuyhteytenä Pielisen ylittämiseen.

Lue lisää.

Retkeily ja vaellus

Kolin kansallispuiston korkeat vaarat ja Pielisen saaret kätkevät suojaansa yhden Suomen monimuotoisimmista luontokattauksista. Majesteettisten maisemien lisäksi retkeilijä kohtaa vanhoja metsiä, kallioita, soita, puroja, hiekkarantoja, saaria ja kesän alussa hehkeimmillään kukkivia ahoja. Kolin kansallispuiston ja lähiseudun noin 80 kilometrin laajuinen polkuverkosto ja huolletut tulipaikat, laavut sekä majoituskohteet houkuttelevat syystäkin retkeilijöitä Suomesta ja ulkomailta.   

Lue lisää.

Opastetut luontoretket

Halutessasi voit lähteä retkelle myös opastetusti. Osaavan oppaan kanssa on helppo rentoutua sekä innostua, oppia ja nauttia kohteesta enemmän.

Olemme ylpeitä Kolilla opastettuja luontoretkiä järjestävistä kekseliäistä ja osaavista yrityksistämme. Opastettuja retkiä tarjoavat Retkipaikka, Koli Active Oy, Kalastusretket Joensuu, Seikkailuyhtiö Vaara ja Polar Adventures.

Lue lisää.

 

Kalastus

Suomen neljänneksi suurin järvi Pielinen on erämainen ja moni-ilmeinen kohde kalastajalle. Luontaisina kantoina Pielisen vesissä ui muun muassa ahventa, kuhaa, haukea, siikaa ja harjusta. Istutettuja lajeja ovat järvilohi, järvitaimen ja nieriä. Toinen kuuluisa kohteemme on koskikalastajien suosima Ruunaa. Kumpaankin kohteeseen saat kauttamme asiantuntevat oppaat.  
   
Lue lisää.

Melonta ja veneily

Kolia ympäröivä laaja Pielinen on monipuolinen kesäilojen lähde, jota voit valloittaa omalla soutu-, melonta- tai suppailuretkellä tai opastetulla ja huolletulla vesiretkellä. Ruunaan kosket ja Jongunjoen tai Patvinsuon jokireitit lähempänä itärajaa ovat joki- ja koskimelojan huippukohteita.  

Lue lisää.

Pyöräily

Voit suunnitella päiväretkiä Kolin alueella Kolin pyöräilykartan avulla. Vuokraamoistamme voit vuokrata perinteisiä pyöriä ja maastopyöriä. Painettua pyöräilykarttaa voit kysyä Kolin matkailuneuvonnasta ja muista alueen palvelupisteistä. Koli on osa 250 kilometrin Pielisen Kierrosta, joka kiertää Suomen neljäksi suurimman järven, erämaisen Pielisen pääosin maaseudun rauhallisia hiekkateitä pitkin.

Lue lisää.

Ukko-Kolin hissit

Ukko-Kolin maisemahissistä avautuvat Kolin vehreät maisemat ja huikea näkymä Pieliselle. Hissi tuo sinut Kolin luontokeskus Ukon ja Break Sokos Hotel Kolin pihaan, josta on enää muutaman sadan metrin nousu Ukko-Kolin huipulle ihailemaan Suomen rakastetuinta kansallismaisemaa. Pihaan tuo myös toinen hissi, Suomessa harvinainen kiskohissi.

Lue lisää. 

Islanninhevosretket

Voit lähteä ratsastusretkille islanninhevostila Paimentuvan nelijalkaisten kanssa ympäri vuoden. Opastetuille ratsastusretkille voi lähteä myös kokemattomampi tai ensikertalainen. Rauhalliset islanninhevoset ovat helppoja ratsuja, ja retket suunnitellaan ja toteutetaan osallistujien tason mukaisesti. Pienille lapsille myös mahdollisuus talutusratsastukseen.

Lue lisää.

Leskelän mummon hevospiha

Leskelän mummon hevospiha tarjoaa perheille sekä ryhmille mahdollisuuden helppoon ja rentoon lomapäivään eläimiin tutustuen perinteisessä maalaispihapiirissä. Pieni kotieläinpiha ja mummon kesäkahvila.

Lue lisää.

Koskenlasku Ruunaalla

Iloa irti Ruunaan koskista!

Ruunaan koskissa pääset kokemaan vauhdin hurmaa ja virtaavan veden voimaa! Koskenlaskukausi käynnistyy ryhmävarauksille toukokuussa ja kestää pitkälle lokakuuhun. Keskikesän sesonkina (kesäkuun puoliväli-elokuun puoliväli) tarjolla on päivittäisiä lähtöjä sekä perinteisillä puuveneillä että kumilautoilla. Ruunaan Matkailun retket saat lounaan kanssa tai ilman. Muistathan ennakkovarauksen kaikille retkille!

Lue lisää.


Frisbeegolf ja minigolf

Frisbeegolfaajien käytössä on Kolilla kolme rataa: Kolin ensimmäinen täysimittainen 18-väyläinen frisbeegolfrata, Koli Freetimella (6 koria) ja Kolin kylän keskustassa (5 koria) sekä Lieksassa kaksi rataa (7 ja 18 koria).

Minigolfia voi pelata Kolin kylän keskustan radalla (12 reikää) tai Hattusaaren Rantamajojen radalla (9 reikää) Pielisen ympäröimässä Hattusaaressa 16 km Kolin kylän keskustasta.

Lue lisää.

Kesäteatterit

Kesäteatterit tarjoavat kulttuurielämyksiä kesäilmassa. Kesällä 2023 Vuonilahden Kukkuteatterissa esitetään Heikki Turusen 50-vuotisjuhlavuottaan viettävää Simpauttajaa, ja Vuokonjärven kesäteatterissa Juuassa taas Sakari Pipatin Muistilääke. 

Lue lisää.

Villieläinten katselu ja kuvaus

Kiinnostaako katsella uteliasta ahmaa, kaiken altaan kuopivaa karhua, arkoja susia tai uljaita kotkia lähietäisyydeltä? Villieläinten katselu ja kuvaaminen houkuttelevat Lieksan eteläosissa sijaitsevalle, Erä-Eeron vanhalle savottakämpälle ja kuvauskojuihin satoja eläinten tarkkailijoita ja kuvaajia vuodessa.

Lue lisää.

Polkujuoksu ja suunnistus

Koli on suunnistajalle ja polkujuoksijalle mainio kohde. Seutu on kuin tehty treenaamiseen ja virkistymiseen luontolenkillä. Monipuolinen maasto ja laaja polkuverkosto houkuttelevat yhä useampia juoksulenkille maastoon. Alueella on yksi kiintorastirata Loma-Kolilla.

Lue lisää.

Loma-Kolin sporthalli, kuntosali ja tilaussaunat

Loma-Kolin Sport -hallissa on monitoimihalli alakerrassa, jossa voi pelata tennistä, sulkapalloa tai sählyä, kuntosali yläkerrassa ja tilaussaunat.

Miehille ja naisille omat suihku- ja pukutilat, saunat tilattavissa isommallekin ryhmälle.

Kuntosalissa on Star Trac laitteet:crosstrainer, upright bike, recumbent bike, rintapunnerrus, olkapäät, vaakasoutu, yläveto, takareisi, etureisi, vatsa/selkä ha hauis/ojentaja.

Muut välineet: Gymstick pro exercise band; light medius, heavy, Gymstick 3 kg painopallo, vapaat painot, levytanko, kahvakuulat, Gymstick dynair -tasapainotyyny, Gymtsick foam roller, jumppakepit ja -matot.

Tervetuloa sisätiloihin treenaamaan, pelaamaan ja saunomaan!

Loma-Kolin Sporthalli Hiekkaniementie 2, Loma-Koli. p. +358 40 1372 090 / kolikeskus@remal.fi / www.kolikeskus.fi

 

Show your Kli